Okulda kavga ettim

Hocam babama söylemeye çok çekiniyorum. Adamın halini görüyorum beni bırak kimseyle uğraşacak durumda değil. Gidip baba böyle böyle bir olay oldu iki telefon etsen bile diyemem şu an.

Müdür yardımcısına tokat atmak nedir hocam ne yürek varmış

Damarıma basıldığı zaman beni kimse tanıyamaz

Hocam babama söylemeye çok çekiniyorum. Adamın halini görüyorum beni bırak kimseyle uğraşacak durumda değil. Gidip baba böyle böyle bir olay oldu iki telefon etsen bile diyemem şu an.

Uzaklaştırma alırsan okula gidiyorum diye başka yere git bilgilendirmezlerse aileni.

Hocam yukarıda gayet güzel belirtmiştin küfür şakaya vurdurarak etmiş. Okul ortamında herkes küfür ile konuşuyor. Ailevi küfürlere bende karşıyım ama o çocuğa o kadar dövmeye gerek yoktu. Sen şu an ergence kendini ve kavganı haklı görüyorsun. Yaşadığın şeyler gayet zor kabul ediyorum psikolojik olarak kötü bir dönem geçiriyor olabilirsin. Ama senin yaşadığın zorluklar sadece seni bağlar. Onun yaşadıkları da onu. Kimse sana bilerek isteyerek üzmeye veya annenle dalga geçme derdinde değildir.

O çocukta hastaymış mesela belki ölseydi veya bir şey olmuş olsaydı bir insanın hayatını aldığına deyecek miydi? Şu an dövdüğünde bütün sorun bitmedi. Başına daha fazla dert açıldı aileni daha fazla üzeceksin.

Bu kadar zoruna gittiyse çocuğun yakasından tutup duvara vurup. Ciddi bir şekilde uyarsaydın. Senin olayı ciddiye aldığını fark edince bir daha bu tarz hareketlerde bulnumayacaktı. Hiç kavga etme demiyorum ama sen b*kunu çıkarmışsın. Bir de iyi yapmışsın diyen tipler var.

Babası seninle özel ilgileneceğim diyen hem suçlu hem güçlü birine karşı abine söylemek mantıklı olur.Gözü döner dediğin bıçakla falan gider hocaları dövmeye kalkar değilse en iyisi abine söylemek.

Doğru olanı yapmışsın. Yaşanılanları gerekli şahıslara anlatırsın. Bende cuma günü arkadaşlarla cumadan çıktık, okula dönüyorduk aarkadaşmın arkadaşı beni her konuda dışlıyordu. Her ne çıkarılcaksa beni atıp ayırıyorladı. Neyse cuma camii çıkışında çocuk bana saldırdı kafama kapşonumu geçirdi, savunmamı yaptım vuramadım o sıra bizi ayırıyorlardı, bende onun kolunu sıktım. Sonrada yandaşlarıyla beraber adaletlerine yaptıkları şeyleri sövdüm gittim. Sonrada sınıfa geldiler bana biri iyi dayak yedin dedi ama ben dayak yemedim yedirttim, o anda da çok sinirliydim boşverdim.

Empati yap. Çocuğun küfür ediyor. Öldüresiye dövüyorlar. Baygınlık geçiriyor dayak yemekten üstelik hasta. Sadece küfür için baba olarak ne yaparsın?

O kadar da değil hocam. Hocalarla sakin konuşamaz ağzından küfür kaçırır daha çok belaya sokarım kendimi diye çekiniyorum.

Empati yap. Çocuğun küfür ediyor. Öldüresiye dövüyorlar. Baygınlık geçiriyor dayak yemekten üstelik hasta. Sadece küfür için baba olarak ne yaparsın?
İlk empati yapamayan kişi küfür eden çocuğun kendisi. Empati yoksunu birisine karşı ben de empati yapmam. Kaldı ki küfür eden çocuk konu sahibinin annesi ile ilgili durumdan haberdar iken konu sahibi çocukla ilgili durumdan haberdar değil. Kendi zavallılığını başkalarına küfür ederek kapatmaya çalışan birine empati yapmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…