Okulda konuşma yapmak

507053

Centipat
Yarın okulda bir konuşma yapacağım fakat ben çok gergin hissediyorum. Rica etsem bana yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarın okulda bir konuşma yapacağım fakat ben çok gergin hissediyorum. Rica etsem bana yardım eder misiniz?
Gergin olman çok normal ben de çok gerilmiştim ilk konuşma yaptığımda bi salon dolusu insana.
Başlangıcı yapabilirsen gerisi gelir,ben şahsen orada kimse yokmuş gibi yapıyorum ama çaktırmadan mesela:
Sol 4. sırayı mı gözüne kestirdin oraya bakar gibi anlat istediğini sonra kay sağ 4 e çapraz çapraz gez en ön sıralar direkt gözünün içine bakar ilk konuşmanda pek tavsiye etmem oraya bakmanı :D
Not:Çooook heyecanlıysan 4.sıraya bakarken milletin omzuna bak yüzüne bakma kafi.

Şu yaşıma kadar çok konuşma yaptım ve her bir sonraki konuşmamda daha sakin bir hal sergiledim yani ileride Cumhurbaşkanı olmadığını anlıyorsun :D gerilmene gerek yok.

Arka köşelerdeki insanların omuzlarına odaklan ön sıraya hiç bakma arkadakilerin de yüzüne bakma. Kimsenin yüzüne odaklanma nefes al ver metine iyi çalış kendi başına sesli oku metnini birkaç defa.

Hocam konuşma sırasında elinizi kolunuzu nereye koyacağınızı düşünmekle uğraşmamak için elinize boş bir kağıt alın, konuşma sırasında muhtemelen katladığınızı fark etmeyeceksiniz bile, konuşma bittiğinde katlanmış halde görürsünüz kağıdı. Onun dışında eğer tanıdık bir yüz varsa, yani hem baktığınızda sizi güldürmeyecek hem de kötü konuşma yapsanız bile size destek çıkacak bir yüz olabilir, ona bakın. Ha bu arada belli bir yüze sabitlenmek konuşmanın ikna ediciliğini ve etki oranını düşürür ancak heyecanınızı yenmek için ilk konuşmalarda yapılması gereken bir şey. Onun dışında zaten ne konuşacağınızı iyice çalıştıysanız gerisi akar gider.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı