Okulda öğrencilere zorla marş okutmak normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor Atatürk ne mutlu Türküm diyene demiş yani isteyen birisi kendi Türk olarak görmeyebilir göredebilir bireyin isteğine bağlı

Yeni nesil gümbür gümbür geliyor. Biri havalı olacağını sanarak ben okumam diyor diğeri de ona özeniyor böyle böyle özümüzden uzaklaşıyoruz. Kanından geldiğin ataların savaş geri kafalılık diyerek savaşmamazlık yaptı mı? Senin gibilerin bugünlerini iyi yaşayabilmesi için canlarından oldular. Siz bu aklı kimden alıyorsunuz anlamıyorum.

Milliyetçiliği aşılamazsan çocuklara o ülke için yetişen nesil o ülke için hiç bir katkıda bulunmaz. İstiklal marşı sana bu ülkenin neler yaşadığını anlatıyor.
Boş insan olma diye.
Belki de bu ülke için katkıda bulunmak istemiyorumdur ya da istiyorsam bile formülü bu değildir? Hmm?

O halde neden böyle bir konu açtın merak ettim. Okuma. Bu kadar.
Gelecek tepkileri ölçmek istedim ve tahminimde yanılmadım.

Rehber öğretmeninden yardım alabilirsin. Ona de mesela "Ben neden bu kadar boş insanım? İstiklal marşı okuyorum." diye.

Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor Atatürk ne mutlu Türküm diyene demiş yani isteyen birisi kendi Türk olarak görmeyebilir göredebilir bireyin isteğine bağlı
Bireyin isteğine bağlı falan değil kişinin içinden gelir bu ülkenin adı türkiye ise saygı duymak zorundasın. Nice insanlar tanıyorum başka ülkede doğup büyümüş olmasına rağmen sırf bu ülkede yaşıyor diye Türkçe ve istiklal marşı öğrenen. Örnek Edin Visca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…