Okulda saç uzatmak yasak mı?

Naix_321

Femtopat
Daha fazla  
Tam olarak 7-8 aydır saçımı uzatıyorum ne hocalar saçımı kesmemi söylüyor okullarda yasak oldugunu söylüyorlar. Gerçekten yasak mı? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Eğer kesmezsem tutanak tutacaklarını söylüyorlar. Saçımı da kesmek istemiyorum. Uzun zamandır uzatıyorum. Ne yapmalıyım?

Naix_321: Kesmezsem tutanak tutacaklarını söylüyorlar.
Öncelikle böyle bir saçmalık yok.

Saçı uzun bir çok arkadaşım vardı lise yıllarında okuldan okula değişir. Fakat kesmesini söyleyen onca insana rağmen aldırış etmezdi. Pek bir sorun olacağını sanmıyorum.

Tam olarak 7-8 aydır saçımı uzatıyorum ne hocalar saçımı kesmemi söylüyor okullarda yasak oldugunu söylüyorlar. Gerçekten yasak mı? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Eğer kesmezsem tutanak tutacaklarını söylüyorlar. Saçımı da kesmek istemiyorum. Uzun zamandır uzatıyorum. Ne yapmalıyım?

Kılık kıyafet yönetmeliği geldi lakin bu saç kararı okul idaresinin tutumuna bağlı mevzuata göre önce uyarı yapılır sözlü sonra tutanak tutulabilir ve ardından kınanabilir.

Bu cezalar okul içi disiplin ile ilgilidir.

Her okul kendi içinde bu tür kuralları vardır idarenin kararıdır bu müfettişler karışamaz bu tutanağa uyarı yapılmış kural belirtilmiş idare kararını vermiş, kesin gitsin idare ile muhatap olmayın bu konularda.

Her okul kendi içinde bu tür kuralları vardır idarenin kararıdır bu müfettişler karışamaz bu tutanağa uyarı yapılmış kural belirtilmiş idare kararını vermiş, kesin gitsin idare ile muhatap olmayın bu konularda.

Aynı şehirde oldugum okullarda uzun saç ile gezen kişilere neden demiyorda bana deniyor bunlar. Aynı Ilmeb'e bağlı sonuçta bu okullar.

Aynı şehirde oldugum okullarda uzun saç ile gezen kişilere neden demiyorda bana deniyor bunlar. Aynı ılmeb'e bağlı sonuçta bu okullar.

Tabii ki ama bu tür kurallar mevzuatta yazmaz bunlar okulun idaresinin kararlarıdır mesela benim kardeşim uzun saçla gidiyor ama okul bir şey demiyor bu idare ile alakalı bir sorun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı