Okulda telefon kırılırsa, kıran kişi masrafı ödemek zorunda mı?

804153

Centipat
Merhaba, bildiğimiz üzere Milli Eğitim Bakanlığı okula 23/24 yılı itibarıyla telefon getirmeyi yasakladı. Çok sevdiğim bir arkadaşımda birinin telefonunu yani alıp fırlatmamış şöyle olmuş; arkadaşımın montunu çöpe tıkmış çocuk dayanamamış bunun çantasını fırlatmış. Çantada telefonu var ama telefon olduğunu bilmiyordu ve montu çöpe atanlar sürekli devam ediyorlardı hocaların bilmesi rağmen. Telefonun kırılmaz camı kırılmış ve ana ekranda kırılmış, bana oyun gibi geldi daha çok sürekli böyle davranıp telefonun masrafını ödetmek isteyen tipler gibi. Ne düşünüyorsunuz? Sizce ödemeli mi bence karşı öğrenci haksız sürekli zorbalık yapıyordu arkadaşta; empati kuralları gereğince bende aynısını uygularım bakalım o zaman yaşadığım şeyi sende anlayabilecek misin diyerek çantayı fırlatıyor sadece kitap olduğunu düşünerek ama içinden telefon çıkıyor.

@804153, telefonu siz kırmadıysanız parasını niye siz ödüyorsunuz ki? Onu anlayamadım. Eğer telefonu kırdıysanız, ödemeniz gerekir.

Merhaba, bildiğimiz üzere milli eğitim bakanlığı okula 23/24 yılı itibarıyla telefon getirmeyi yasakladı. Çok sevdiğim bir arkadaşımda birinin telefonunu yani alıp fırlatmamış şöyle olmuş; arkadaşımın montunu çöpe tıkmış çocuk dayanamamış bunun çantasını fırlatmış. Çantada telefonu var ama telefon olduğunu bilmiyordu ve montu çöpe atanlar sürekli devam ediyorlardı hocaların bilmesi rağmen. Telefonun kırılmaz camı kırılmış ve ana ekranda kırılmış, bana oyun gibi geldi daha çok sürekli böyle davranıp telefonun masrafını ödetmek isteyen tipler gibi. Ne düşünüyorsunuz? Sizce ödemeli mi bence karşı öğrenci haksız sürekli zorbalık yapıyordu arkadaşta; empati kuralları gereğince bende aynısını uygularım bakalım o zaman yaşadığım şeyi sende anlayabilecek misin diyerek çantayı fırlatıyor sadece kitap olduğunu düşünerek ama içinden telefon çıkıyor.

Etik açıdan ödemek gerekir. Telefon getirmek yasak olduğu için kanunen ödemek zorunda olduğunu düşünmüyorum.

@851938, her ne kadar yasak olsa da gene de ödemesi gerekir.

@804153, telefonu siz kırmadıysanız parasını niye siz ödüyorsunuz ki? Onu anlayamadım. Eğer telefonu kırdıysanız, ödemeniz gerekir.
Hocam yasal olmadığından kaynaklı telefonu kanunen ödemek zorunda olmadığını düşünüyoruz, zaten telefonun olduğunuda bilmiyormuş normalde çiçek gibi yetiştirilmiş bir insandır artık nasıl bir akran zorbalığına uğradıysa.

@804153, tamam da şimdi telefonu siz mi kırdınız yoksa arkadaşınız mı? Onu anlayamadım ben. Sizin düşünmenizle ya da düşünmemenizle olacak iş değil. Arkadaş, okula telefon getirdiği için cezası neyse alır, siz de telefonu kırdığınız için ücreti ne ise ödemeniz gerekir.

@804153, tamam da şimdi telefonu siz mi kırdınız yoksa arkadaşınız mı? Onu anlayamadım ben. Sizin düşünmenizle ya da düşünmemenizle olacak iş değil. Arkadaş, okula telefon getirdiği için cezası neyse alır, siz de telefonu kırdığınız için ücreti ne ise ödemeniz gerekir.
Hocam ben kırmadım normalde arkadaşım kırmış oda sinir olmuş sınıftakilere öderim ödemesinde değilde para durduk yere bunların cebine gidecek kurgu yaptılar normalde hep konuşurduk bunlar bir anda montumu felan alıp birşeylerimi sağa sola atmaya başladı diyor, mecburi ödeyecek sanırım bilemiyorum. bahsettiği kişileri tanıyorum onlar büyük ihtimal kurguda yapmış olabilir ama kurgu olduğunu kanıtlayabilecek birşey yok elinde çantayı atmış mı atmış telefon kırılmış mı kırılmış artık elinden birşey gelebileceğini düşünmüyorum. cevaplar için teşekkürler <3

@804153, kırdıysa ödesin, yapabilecek bir şey yok. Rica ederim.

Hocam yasal olmadığından kaynaklı telefonu kanunen ödemek zorunda olmadığını düşünüyoruz, zaten telefonun olduğunuda bilmiyormuş normalde çiçek gibi yetiştirilmiş bir insandır artık nasıl bir akran zorbalığına uğradıysa.
Yanlış düşünüyorsunuz, karşı tarafın suç işliyor olması sizin de ona karşı suç işleyebileceğiniz anlamına gelmez. O okula telefon getirmenin cezasını alır, siz telefonu kırmanın cezasını alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı