Okulda Yaşadığım Sorunlarla nasıl baş ederim?

efoss122

Centipat
Katılım
7 Ekim 2022
Mesajlar
0
Merhaba arkadaşlar, ben birkaç gündür sınıf arkadaşlarım tarafından sıkıntılı konular yaşıyorum. Hocalarıma ve rehber hocama anlatmama rağmen hala devam ediyor bunlar. Ben simdi yeni bir koleje geçtim ilk gün her şey normaldi 1 haftada fakat ondan sonra bana sözlü hakaretler, küfürler edilmeye başlandı. Beni resmen aşağılıyorlardı bana suç atıyorlardı sonra hoca neden yaptın diye bana kızıyordu. Bir kız var sürekli beni sözlü kışkırtıyor ben bu okulda yeniyim ve 7. Sınıfım ne yapacağımı bilmiyorum mesela bugün tüm sınıf gidip hocaya beni kötülüyorlar. Ne yapmalıyım tavsiye verir misiniz lütfen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatın boyunca görmeyeceğin insanlar çok kafana takma derim. Arkadaşınla konuşarak bunu neden yaptığını sor. Belki uzlaşmaya varırsınız, pislik yapmaya devam ederse bunu yapmaması gerektiğini yapmaya devam ederse müdür yardımcısına şikayet edeceğini ve disiplin suçundan okuldan uzaklaştırma alabileceğini anlat. Etrafındaki yaşı olgun aile fertlerinden birisi de çocuğun ailesi ile konuşabilir tüm bunlara rağmen çözemiyorsan.
 
Koleje geçtim demiş.
Kolej kadar kötüsü yok. Zengin şımarık çocukların olduğu yer. Nedense özel okulda okuyanların notları hep 100 falan. Neden olduğunu da tahmin edebiliyorum zaten. En iyisi devlet okulu. 10 Yıldır devlet okulundayım bir kere bile ayrımcılık yapıldığını asla görmedim. Özel dershanelere gittim, hep ayrımcılık gördüm valla.

Yeni bir koleje geçtim demiş o yüzden öyle dedim, yeni dediği için önceden de özel okulda okuduğunu varsaydım 😅
En iyisi devlet okulu valla hocam.
 
Zengin bebelerini boş ver hayatında kaç kere göreceksin belli değil bir mi iki mi? Bu kadar takma sen kendi kendine takıl.

O yaşlarda kolejde okuyan her tür imkana sahip. Daha doğrusu kolej demeyelim cebine fazla para girip ailesi tarafından çok şımartılan çocuklar bu şekilde kendilerini üstün görüyorlar. Büyüdüklerinde senden hiçbir üstünlükleri olmadığını, senin ise onlardan aşağı kalır yanın olmadığını anlayacaksın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı