Okulda zorla para toplanması yasal mıdır?

Yeni güncelleme olarak bugün tüm okulu 20 dakika boyunca ayakta bekletti sırf birkaç kişi gülmüş diye otobüsünüz kaçsın babanız beklesin umurumda değil dedi 20 dk öyle ayakta bekledik.

Okulumuzda yeni müdürümüz 80 TL TL fotokopi ıvır zıvır parası topluyor. Biz karşı çıkınca bize iki saat bağırdı ve bizden söke söke alacağını söyledi, olmadı diploma parası falan bir yerden çıkar dedi. Ben vermek zorunda mıyım? Topu topu 12 fotokopi aldık. Bu zamana kadar zaten lise son bu para ne alaka anlam veremedik, şimdi sınıf ücreti ödemeye karar verdi fakat yalnız ben vermemekte ısrarcıyım. Sıkıntı olur mu?

(Kayıt sırasında 300TL civarı bir ödeme yapmıştık)
Hocam yasal süsü verebilir yani şikayet etseniz bile biz sadece yardım istedik tarzında bir şekile bürünür. Aradan kaynayabiliyorsanız kaynayın hocam.

Ne CİMER fetişiniz var anlamadım arkadaş. CİMER bir işe yarasa eyvallah diyeceğim de o da yok.

Okulun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü, olmazsa ile yaz. CİMER işini düzgün yaparsa onlara iletiyor. Aracıyı ortadan kaldırmak işlemi kısaltır. İşini düzgün yapmazsa başvurun duman oluyor.

Yeni güncelleme olarak bugün tüm okulu 20 dakika boyunca ayakta bekletti sırf birkaç kişi gülmüş diye otobüsünüz kaçsın babanız beklesin umurumda değil dedi 20 dk öyle ayakta bekledik.
Ayakta bekletti derken? Disiplin amaçlı emir mi verdi yoksa atıyorum otobüsü kaçırmanıza sebep olup durakta mı bekletti?

Diploma almayan arkadaşlar, gidin alın diplomanızı. Kazandınız o belgeleri. Gerekirse seve seve değil de öbür türlü alın. Kanunen, anladığım kadarıyla, tek kuruş para zorla alamazlar. Dayatıyorlarsa karşı çıkın. Yılanın başı küçükken ezilir. Her türlü yolsuzluğa en şiddetli biçimde karşı çıkın arkadaşlar. Daha sonra norm haline geliyor. Nefes almayı hak etmeyen insanların yanına kar kalmasına izin vermeyin.

Ayakta bekletti derken? Disiplin amaçlı emir mi verdi yoksa atıyorum otobüsü kaçırmanıza sebep olup durakta mı bekletti?

Diploma almayan arkadaşlar, gidin alın diplomanızı. Kazandınız o belgeleri. Gerekirse seve seve değil de öbür türlü alın. Kanunen, anladığım kadarıyla, tek kuruş para zorla alamazlar. Dayatıyorlarsa karşı çıkın. Yılanın başı küçükken ezilir. Her türlü yolsuzluğa en şiddetli biçimde karşı çıkın arkadaşlar. Daha sonra norm haline geliyor. Nefes almayı hak etmeyen insanların yanına kar kalmasına izin vermeyin.

İstiklâl Marşı töreni sırasında ayakta bekletti ben çık demeden çıkabiliyosanız çıkın dedi 20 dk sonra okuyup çıktık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı