Okuldaki akıllı tahtayı bozduk

İşte dostum ondan bahsediyorum, bedelinin kasıtlı zarar değilse bence ödetilmemesi gerekiyor. Öğrenciler denemekten, bir şeyileri başarmaya çalışmaktan korkmamalı. Bozulursa tamir etmenin yolunu bulmalılar hocalarla beraber. Gençleri denemekten korkar hale getiriyoruz ne yazık ki.

Kasıtlı zarar vermişler işte. Tahtanın güvenlik sistemini geçmek için format atmaya çalışıp bozmuşlar. Tahtanın kapalı kaldığı süre o sınıfı kullanan öğrencilerin tamamının eğitimine negatif olarak yansıyacak.

Kamu malına zarar vermekle gençlerin bir şeyleri başarmaya çalışmasını nasıl bağlıyorsunuz anlam veremiyorum.

Bu imajı indirip flasha yazdır. İşlem bitince tahta BIOS menüsüne girip ayarları sıfırla. Sonra tahtayı flashtan başlat -klavye takılı olsun- oradan bazı sayıları yazarak halledebilirsin. Zaten sayıları da ne istediğine göre oradaki talimatlara göre yazıyorsun.

İşte dostum ondan bahsediyorum, bedelinin kasıtlı zarar değilse bence ödetilmemesi gerekiyor. Öğrenciler denemekten, bir şeyileri başarmaya çalışmaktan korkmamalı. Bozulursa tamir etmenin yolunu bulmalılar hocalarla beraber. Gençleri denemekten korkar hale getiriyoruz ne yazık ki.
Dostum bu yemek veya hamur yapmak değil. Bozulursa yenisi alınsın veya hızlıca değişiriz ne olacak tarzı bir şey değil. Bir çok kişinin eğitim hakkına gasp ve devlet malına zarar vermek var. Siz kara tahtanın arkasında ne var diye söken birisini gördünüz mü? Hayır görmediniz çünkü bu sınıfta bulunan diğer kişilerin eğitimini aksatacağı için yapmazsınız, yapamazsınız. Bir grup ergenin merakından dolayı sınıfın eğitimine zedelenmesine kimse göz yumamaz :). Her şeyin yeri ve zamanı vardır. Bu kadar meraklılar ise okullarında var ise bilişim hocasına bu konuda hakkında sorular sorabilir, hoca bulunmuyor ise bu işin uzmanlarına ulaşmaya çalışıp detaylı bilgi alabilirler.

Format atma ve bu tarz seylerde bilgimiz var ve daha once bilgisayar ile ilgili islerde bize geldikleri icin yine bize soylediler
Tahtanin biosunda veya normal win 7 de olan formatlama yontemleri calismiyor cunku ne bios da nede win 7 nin içinde disk bicimlendirme icin veya c yi bicimlendirme icin secenekler mevcut deil internet uzerindende baktik son 2 gündür ve herhangibi birsey bulamadik bios ekraninda kaldiginda bootmgr eksik mesaji cikiyor internetten baktığımızda troubleshoot icin ya yeni bir usb win 7 kurulum usb sinden winre ile relair yapin diolar yada boot siralamasiyls alakali yontemler var akilli tahtanin biosunda disk lerle alakali herhangibi bir sekme yok olan sekme ise sadece boot disk priority ile alakali suan bootmgr eksik loopunda takili ve baska win7 veya win10
Merak olduğunu sanmıyorum. Okul tahtalarında birçok uygulama ve site yasaklı (gerçi format siteleri çözmez herhalde VPN falan lazım, muhtemelen ağ üzerinde yasaklı direkt). Bunu aşmaya çalışıp Zula falan oynayacaklardır 😂 üstelik akıllı tahtalarda birkaç uygulama yüklü kalem, Microsoft Office uygulamaları, PDF vs. format attıklarında bunlarda gidecek ve okul uğraşmak zorunda kalacak. Kısaca cahillik.
Ne yazık ki yanılıyorsun bizden önceki sınıf tahtayı doldurup yavaşlatıkları için uygulamalar açılmıyordu hocalarımızda format atar mısınız dedi bizde kabul ettik

Lisedeyiz, okulumuzdaki akıllı tahtaya format atmayı denedik format ekranına gelmek için BIOS ayarlarıyle oynadık diskler corruplandı sanırsam şu an hiçbir şeye erişemiyoruz. Tamir etmezsek tahtayı hocalar bizi dövecek gibi. Biri akıllı tahtalara hakimse yazabilir mi?
Neden BIOS ayarlarıyla oynarsın ki? Okulun akıllı tahtalarını Windows 11'in hafif bir versiyonuna geçirdim, UEFI desteği yoktu BIOS'u kurcalamadan direk CSM yazdırdım yansıyı. Maalesef, muhtemelen faturayı ailenizden kesecekler. Sonuçta devlet malı.

Format atma ve bu tarz seylerde bilgimiz var ve daha once bilgisayar ile ilgili islerde bize geldikleri icin yine bize soylediler
Tahtanin BIOS'unda veya normal Windows 7 de olan formatlama yontemleri calismiyor cunku ne BIOS da ne de Windows 7'nin içinde disk bicimlendirme icin veya C'yi bicimlendirme icin secenekler mevcut değil internet uzerindende baktik son 2 gündür ve herhangi bir bir şey bulamadik BIOS ekraninda kaldiginda bootmgr eksik mesaji cikiyor internetten baktığımızda troubleshoot icin ya yeni bir USB Windows 7 kurulum USB'sinden winre ile repair yapin diyorlar ya da boot siralamasiyls alakali yontemler var akilli tahtanin BIOS'unda disklerle alakali herhangi bir sekme yok olan sekme ise sadece boot disk priority ile alakali şu an bootmgr eksik loopunda takili ve baska Windows 7 veya Windows 10 kurulum USB'si taktigimizda ve onu acmaya calistigimizda (boot priority vererek) UEFI ile bootlanabilecegini soyluyor şu an kullandigimiz ISO imagelerini Rufus'la attik fakat normal Media Creation Tool'la yaptığımizdada ayni hatayi veriyor UEFI seklinde uzanti istiyor sanirim? Bunu cozemedik şu an ve UEFI'a degistirmek icin BIOS da hehangibi bir secenek yok yardim icin cok teşekkür ederiz simdiden saygilarla

Oyun oynamak icin diyenlerede ogretmenlerimiz her gun tahtayi denetliyor ne kadar saklayabilecrgimizi bilsekte klavye ve mouse getirmek yasak okulda ve ogretmenlerimizden izinle okuldaki bir oc nin klavye mouse unu kullaniylruz ayrica akilli tahtanin specleri ve daha once ne yaptilarsa berbat performansi var google da 3 sekme acinca kasiyor veya basic browser oyunlarinda dahi kasiyor o yuzden pekte amacimiz oldugunu soyleyemeyiz

Bir önceki sınıf steame kadar birşeyler indirmiş nereye kadar silebilirizki bizde direkt format atalım dedik

Neden BIOS ayarlarıyla oynarsın ki? Okulun akıllı tahtalarını Windows 11'in hafif bir versiyonuna geçirdim, UEFI desteği yoktu BIOS'u kurcalamadan direk CSM yazdırdım yansıyı. Maalesef, muhtemelen faturayı ailenizden kesecekler. Sonuçta devlet malı.bios ayarlarinda boot priority disinda baska birseyi degistirmedik ayni sekilde tiny 10 yuklemeye calistik fakat olmadi ayrica bizdeen kesiceklerini zannetmiyorum cunku bizden rica edildi sorumluluk ogretmenlerin okulda bundan cok daha vahim sekilde tahtalar bozuluyor gercekten duzeltilmeye calismadan bu yuzden pek zannetmiyorum ve tekrsrdan soyleyim bixde tiny 10 denedik ve bios ayarlariyla ugrasmadan ayni sekilde kurmaya calistik fakat olmadi internet uzerinde bunu fixlemek icinde boot priority yonteminden sik bahsediliyordu bu yuzden bunu denedik

Bu imajı indirip flasha yazdır. İşlem bitince tahta BIOS menüsüne girip ayarları sıfırla. Sonra tahtayı flashtan başlat -klavye takılı olsun- oradan bazı sayıları yazarak halledebilirsin. Zaten sayıları da ne istediğine göre oradaki talimatlara göre yazıyorsun.
Cok tesekkurler deniyecegiz şimdi
Neden BIOS ayarlarıyla oynarsın ki? Okulun akıllı tahtalarını Windows 11'in hafif bir versiyonuna geçirdim, UEFI desteği yoktu BIOS'u kurcalamadan direk CSM yazdırdım yansıyı. Maalesef, muhtemelen faturayı ailenizden kesecekler. Sonuçta devlet malı.

Yer kalmayınca temizlik yapılır, gereksiz dosyalar silinir. Eğer cidden hocanız söylediyse hocanızda sıkıntı var.

Sadece yer acmak icin değil sinif ogretmenimiz diger siniflarada Windows 10 kurulmasini istedi bizim sinifimiz disinda ve diger siniflarda rahatlikla Windows 10'a gecis yaptik fakat bizim tahtamizda boyle bir ariza cikti ztn diger tahtalara kiyadla tahtamiz pekte ok degil lakin bu bizim yuzumuzden oldugu gercegini degistirmiyor bu yuzden yardim almak icin buraya ve r/techsupport a yaziyoruz fakat ordan cevaplar gec geliyor :/

Son düzenleme:
@yagizcloud Windows to GO olarak yazdirip deneyin bakalim.

Dostum bu yemek veya hamur yapmak değil. Bozulursa yenisi alınsın veya hızlıca değişiriz ne olacak tarzı bir şey değil. Bir çok kişinin eğitim hakkına gasp ve devlet malına zarar vermek var. Siz kara tahtanın arkasında ne var diye söken birisini gördünüz mü? Hayır görmediniz çünkü bu sınıfta bulunan diğer kişilerin eğitimini aksatacağı için yapmazsınız, yapamazsınız. Bir grup ergenin merakından dolayı sınıfın eğitimine zedelenmesine kimse göz yumamaz :). Her şeyin yeri ve zamanı vardır. Bu kadar meraklılar ise okullarında var ise bilişim hocasına bu konuda hakkında sorular sorabilir, hoca bulunmuyor ise bu işin uzmanlarına ulaşmaya çalışıp detaylı bilgi alabilirler.
Ne yazikki okulumuzda bilisim hocasi mevcut deil ve ogretmenlerimiz akilli tahtalari bizlere birakiyor bircok sinif da ztn ogrenciler olarka biz yukseltiyoruz akilli tahtalari ve dediğimiz gibi normalde sorunsuz olarak yaptigimiz ve başkası tarafindan yapilmis olan birsey (ki bikaci pek beceremedi baska reply da bahsettigim gibi cok bozulan var) suan anormal olarak karsilasmadigimiz bi durumdayiz bu yuzdendeyaridm almaya calisiyoruz tamamen gozumuz kapali ve bilgisiz bir sekilde denemiyoruz herhangibi bir sekilde

Hocalar sizden verileri kurtarmanızımı istiyor yoksa tahtayı çözüp kurulum yapmanızımı?
Verilerk kurtarmamizi istemiyorlsr aksine direkt pc yi wipe lamamizi istediler ve fresh win kurulumu yapmamizi

@yagizcloud Windows to GO olarak yazdirip deneyin bakalim.
Cok tesekkurler bakicagiz simdi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı