Okuldaki bilgiler ilerde ne işimize yarayacak

Matematiği sana iş hayatında duvardaki tablonun iç açılarını bul ya da yolda gördüğün bir parabolün 360 derece çevrilmesiyle oluşan cismin hacmini hesaplayabil diye öğretilmiyor. Olur da hani üniversitede mühendislik okursan diye öğretiliyor. Eğitim sistemi bu şekilde işliyor gönül ister ki Japonya gibi daha 5 6 yaşındaki çocukların yetenekli oldukları alanları bulup o alanlara yöneltecek eğitimler verilsin ancak durum bu. Çok yorma kafanı. Öğrenmeye çalış. Olmuyorsa da kasma. Herkes mastematik yapmak zorunda değil. Matematikle alakalı olmayan milyar tane bölüm var.

Üniversite sınavında, ileriki seçiceğin meslek hayatında... Fendeki bilgileri güzel bilgiler, yararlı bilgiler ama aynısını matematik için diyemiycem :)

İşe yaradığını düşünmek için konu açmanıza gerek yok ki. İşe yaradığını düşünüyorsanız, işe yarıyordur. İlk mesajdaki soru üslubunuza bir bakın, hiç de işe yaradığını düşünen kişi tavrı değil o.
Daha dögrusu işe yaradığını düşünmek istiyorum.

İlkokuldaki bilgiler çok işime yaradı. Gerisi ''tırışka'' bence. Okul sizi meslek sahibi değil, bilgi sahibi yapıyor. Okul hayatından iş hayatına atıldığınızda ''vay canına'' moduna giribiliyorsunuz. Okulla alakası olmuyor çünkü. Okulda istediğin kadar oku, pratikte bambaşka oluyor. Bir işi bilmek ile yapmak arasında çok fark var.

Ama bu derslerin gereksiz oldugunu düşünmüyorum. Bunlar ile çok başka şeyler üreten insanlarmız var. Bu bilgiler verilmeli, bunlarla ne yapacagın sana kalmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Okumuş olan varsa okuldaki bilgiler nerede işe yaradığını söyleyebilir mi örnek matematik, zaten herkesin ofisinde hesap makinesi var ne işimiza yarayacak?
Hiçbir işine yaramayacak.

Özellikle Fizik-Kimya-Biyoloji derslerinde gördüklerin, orada gördüğünle kalacak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı