Okuldaki bilgiler ilerde ne işimize yarayacak

Türkiyedeki eğitim sistemi maalesef iyi değil bu bir gerçek ve kabullenmek zorundayız.
İsknadinav ülkelerinde zorunlu eğitim yok kişi hangi dersleri ister ise onları görüyor.
Türkiye'de sevmediğin dersler hepsi birden zorla anlatılıyor. Siyaset gibi olmasın ama sorgulayan nesiller istemiyorlar açıkçası.

Troll konuya troll cevaplar gelmeye devam ediyor... Altta yazacaklarım için geçerli değildir.

Sözel dersler senin kendi dilini öğrenmeni sağlıyor. Ayrıca geçmişini öğrenmeni ve genel kültürünü artırmanı sağlıyorlar. Sayısal dersler ise analitik zekanı geliştirip problem çözme kabiliyetini artırıyor.

Türkiye eğitimi sayısal yönde bence yeterli düzeyde. İngilizce hocamın kitaptaki gereksiz şeylerden şikayetçi olduğunu (farklı kaynak aldı), tarih hocamın kitabın hiçbir şey öğrenmeden dersi geçmemizi istediğini söylediğini düşünürsek bence sözel anlamda lise müfredatları çok başarılı değil. Ülkemizin asıl sıkıntısı gençleri yetiştirememesi değil; sözel müfredatın başarısızlığı, ülke geneli kitap okumama hastalığı -zevkle kitap okuyan birisi olarak buna hastalık diyorum- ve öğrencilerin gerçek başarısını ölçebileceğimiz bir sınav sistemine sahip olmamamız. Ayrıca her şeyi ezbetletmemiz de bir problem. Örneğin yarın için sorumlu olduğumdan dolayı 1 haftadır Esma-ül Hüsna'nın ilk 10 ismini ve anlamını ezberliyorum. Ne işime yarayacak? Şahsen (bence) bir işime yaramayacak, ezberi kötü birisi olarak bunu ortalama 2-3 ay sonra unutacağım. :)

Okula ders geçmek için gidilmez. Okula ders almak için gidilir. Ders alan kişi dersten geçer. Ama ülkemizde aileler istemediği ve sistem kalmaya izin vermediği için ders geçilir. Bi' baklava götürürüz, tamamdır.

Bu tür "gereksiz" bilgiler olmazsa ne ile eleme yapacaklar peki sınavlarda? Yani üniversite giriş sınavında arkadaşın dedigi gibi kaç saat uyuduğunu mu soracaklar? 2. olarak ben bilgisayar mühendisliğ okuyorum, sinyal ve sistemler adında çok zor bir derste "Konvolusyon" diye bir konu var, sınavdan kalmacağımı bilseydim 100 lira verseler çalışmam o konuya ama gel gelelim IBM'e staj için başvuran arkadaşıma mülakatta konvolusyon sormuşlar. Yine Data Structures dersinin konusu olan Linked List ile ilgili de bir soru sorulmuş. Yani bize gereksiz gelen şeyler karşımıza çıkabiliyor.

Matematik dersinde tek öğrendiğimiz dört işlem yapmak değildir. Matematiksel düşüncemiz de gelişir aynı zamanda. Düşündüğünde bize ne kadar faydası olur ki demen normal :D Faydasını hissetmesen de faydası var.

Hayat, matematiktir. Matematiği iyi kavrayabilmek, iyi anlayabilmek, hayatı da iyi görebilmeyi kazandırır. Neden sonuç ilişkilerinden tutunda, herhangi bir konuda düşüncelerimizin çeşitliliği matematik ile zenginleşir. Bir den fazla bakış açısı kazanırsınız. Matematik sadece sayılar değildir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı