Okuldaki bilgiler ilerde ne işimize yarayacak

Konu sahibinin açtığı onlarca trol konudan biri sadece.
Tüm gün azar yiyip burada neden diye arıyordur :=).

Teknik bir işte çalışacaksan bu mühendislik olur, teknisyenlik olur o kadar işine yaracak ki şu anda bu ergen kafanla tahmin edemezsin. Mezun olunca, işe atılınca öğrenirsin pişmanlık ile.

Ben polis olacağım, ressam olacağım, sanatçı olacağım diyorsan işine yaramayacak meslek hayatında belki ama basit bir matematik kuralı veya sorusu söylendiğinde öküzün trene baktığı gibi bakmamış olacaksın.

Matematik 4 işlemden ibaret mi ki zaten hesap makinesi kullanıyorlar diyorsun, eğitim sistemimizin kötü olması öğretilerin saçmalığından değil bu öğretilerin test edildiği sınav sisteminin saçmalığından geliyor. Gördüğün her şey gerekli olmasa bile çoğu konu başka bir konunu altyapısını oluşturuyor.

Zaten ülkemizdeki öğrencilerin çoğu, "eğitim sistemi çok kötü yav" diyip Finlandiya eğitim sistemine ağzı sulanarak bakan 3 net matematik yapan aptallardan oluşuyor.

Bu arada matematik, somut olarak gözükmesede hayatın her alanında vardır. Analitik zekanı geliştirir, yaşadıkların içinde denklem kurmanı kolaylaştırır. Sen bunu kağıda dökmediğin için biraz sana karışık gelebilir ama bunlar kanıtlanmış şeyler. Diğer dersler ise daha çok senin üniversitede yöneleceğin meslekler için. Bir işi teoride anlamadan uygulamaya dökemezsin...

Kimya ve matematiği ana hatları dışında gerekli bulmuyorum. Derslerim iyi fakat zevk almıyorum. Fakat durum bunu gerektiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…