- Makaleler
- 1
Şikayetçi olduğum çok durum var aslında. Meslek lisesinde okuyorum, öğretmenlerin çoğu iyi çoğu kötü, öğrencilerin ise geneli kötü (karakter olarak). Okulda olan düzene kötü bile denmez, kötünün de kötüsü. Ben, ufak göze batmayan bir küpe kullanıyorum, öğretmenlerimin neredeyse hepsi buna izin verirken okul kapısında ki görevliler vermiyor; ancak bu tepki sadece erkeklere, kızlar dilediği gibi yüzükleri, küpeleri, bilezikleri, erkekler ise küpe dışında kalanları rahatça takabiliyorlar. Benim şahsi düşüncem ortada böyle bir yasak varsa sadece erkek için ve sadece küpe için bu yasak olmamalı. Abartıya ve şatafata kaçılmadığı sürece kullanılabilir bence. Bir diğer şikayetçi olduğum durumda şudur: Okulun son günüydü sanırım -hava aşırı derece de yağışlıydı- ve okula girmek için gişe bölümünde beklerken bir çocuğun o yağmurlu havada içeri alınmadığını gördüm, sebep neydi? Üniforması olmadığı için. O kış kıyamet soğuk hava gününde çocuğu içeri almamak nedir ya? Kim bilir ne kadar uzaklıktan okula geldi, kim bilir üniforması yıprandı ya da kirlendi, bu kadar acımasız olunmaz, çocuklara devamsızlık konusunda defalarca uyarıyorsunuz, derslerinden geri kalmamaları konusunda uyarıyorsunuz buna rağmen sabah vakti bir çocuğu okuldan postalamak saçmalık. Kıyafet konusunu bağlayacağım noktaya gelmek istiyorum, okul tuvaletleri sigara kokusundan geçilmiyor, pisliklerden geçilmiyor. Çoğu zorbanın çakıları, sigara paketleri ve her türlü zararlı araç gereçleri okula sokup kullanabiliyorlar; ama bunların hiç biri okuldan çıkartılmıyor, evlerine geri döndürülmüyor sadece ufak bir ceza alıp derse geri yollanıyorlar. Kıyafet gibi ufak bir sorun yüzünden okula alınamazken nasıl pislik şerefsiz bir müsveddeyi okulda tutabiliyorsunuz ve nasıl bunlar karşısında ufak bir ceza veriyorsunuz ya da göz ardı edebiliyorsunuz? Giyilen kıyafet ve takılan takılara karşı bu kadar denetimli olabiliyorsunuz ama serseriliğe olamıyorsunuz. Umarım o aletler yüzünden birinin başına bir şey gelmeden bunların önüne geçilir. İçimde birikenlerin birazını burada paylaşmak istedim.