Saat 07.45 de ders başlayıp saat 15.50'a kadar yaklaşık 8 saat süren bir okulda lise öğretimimi yaptım. Her gün dolmuşla gidip geliyordum. Üstüne okulun yokuşunu çıkmak zorundaydım. Benim de okulumda arkada bağıra bağıra küfreden, sınıfta top oynayan tipler vardı ama onları umursayıp umursamamak sizin elinizde. Geçip sırama veya okul kütüphanesine dersimi çalışırdım. Fizik hocamız neredeyse 1 dönem derse girmedi.( müdür olduğu için hep işlerim var derdi.) Eve geldiğimde yine sıkı bir ders programım vardı ve kendime 2 gün zaman ayırabiliyordum. Evet açığa geçebilirdim ama çoğu insanın yaptığı gibi kendimi ders yerine gezmeye vermekten korktum. Yine de böyle bir Anadolu lisesinde 19k sıralama yapabildim. Daha iyi bir sıralama istediğim için mezuna kaldım. Yani kıssadan hisse okuldan yakınacağınıza onu kendinize uygun şekilde kullanın. Allah hiç kimseyi geçemeyeceği sınav ile imtihan etmez. Sabır ve çaba ile isteklerinize kavuşabilirsiniz. Önemli olan bozuk sistemi eleştirmek değil bozuk olanı sana uygun şekle getirmektir.