Okuldan kaçınca ailemin verdiği tepki haklı mı?

Crowzz1903

Centipat
Arkadaşlar okulun bitmesine 1-1.5 hafta kaldı, sınav haftası sınavlar bitti. Ben de yoklama alınmaz diye kaçtım, 20-30dk sonra annem aradı. "Nerdesin sen, arkadaşlarınla kaçtın değil mi? Kaydını aldıracağım okuldan." vs. dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum içimi dökeyim dedim, size akşam eve geçince devamını eklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani kaydini alacagim demesi biraz agir ama hayatinla ilgili hiçbir seyi bilmiyoruz. Genel olarak böyle seyler yapiyorsan notlarin düsükse biraz olsun okulu önemsemeni istiyorlar olabilirler. Eger böyle biri degilsen sürekli düzenli gidip calisiyorsan caydirici olsun diye demis olabilir. Düzgünce gidip özür dileyip derdini anlatabilirsin. Okulda hala ders isleniyorsa da derslere katilman fena olmaz. Cok kacmak istiyorsan da annene haber giden kısmı nasıl engelleyebilecegini düsün. Herkes biliyorsa cok da kacmis olmuyorsun.

Yani kaydini alacagim demesi biraz agir ama hayatinla ilgili hiçbir seyi bilmiyoruz. Genel olarak böyle seyler yapiyorsan notlarin düsükse biraz olsun okulu önemsemeni istiyorlar olabilirler. Eger böyle biri degilsen sürekli düzenli gidip calisiyorsan caydirici olsun diye demis olabilir. Düzgünce gidip özür dileyip derdini anlatabilirsin. Okulda hala ders isleniyorsa da derslere katilman fena olmaz. Cok kacmak istiyorsan da annene haber giden kısmı nasıl engelleyebilecegini düsün. Herkes biliyorsa cok da kacmis olmuyorsun.

Kanka şöyle diyeyim alkol sigaram hiçbirşeyim yok notlarımda gayet iyi tek yaptığım ayda bir anca kaçmak dersler gram işlenmiyor öğleden sonra yoklama alınmıyor akşam dışarı desen çok çıkmam abartıyorlar gibi geliyor bana akşam konuşmam için öneriniz var mı?

Kesinlikle saygili ol, ne olursa olsun sinirlenme, yagcilik yapiyormus gibi olmasin, konudan bahset, derslerin islenmediginden. Gidip kacmana ikna etmeye calisma anlat neden kactigini üzgün oldugunu söyle. Yani annenlere ayda bie kaciyorum bakin hiçbir kötü aliskanligim da yok diyemezsin. Böyle derslerin islenmedigi zamanlari da anlat belki izin yazdirabilirler direkt izinli cikmis olursun. En olmadi tut kendini okuldan sonra cikin aga. Aksam evde durup okul saati kacmak da garip kalıyor biraz. Ve özel okulda misin?

Kanka övünmek gibi değil de cidden komik eğlenceli bir insanım, kendime düzgün arkadaş çevresi edinmeye çalışıyorum, bir sürü arkadaş çevrem vardı, eğleniyordum çoğunluğuyla ama artık buluşamıyorum konuşamıyorum, ailem geç saatlere kadar salmıyor, ailemin maddi durumu iyi ,paramız şükür var ,özel okuldayım ,motor aldım ,kullanmak istedim ehliyetsiz izin vermediler , tabii o benim eşekliğimde şimdi ehliyet kursuna yazıldım, ailem yine ehliyet alsan bile dışarı çıkamazsın istediğin gibi diyorlar, ailemi üzmemeye calisiyorum ama artık baydım, sevgili bile yapamıyorum, kızla buluşamıyorum 1 arkadaşım var, onunla dertleşiyorum ,video izleyip uyuyorum ,tüm hayatım böyle . Affedersin ama benden daha salak hayatsız insanların bir sürü arkadaşı sevgilisi var. Not: annem tekrar aradı okula geç dedi geçtim şu an telefon yanımda yazıyorum.

Kanka şöyle diyeyim alkol sigaram hiçbirşeyim yok notlarımda gayet iyi tek yaptığım ayda bir anca kaçmak dersler gram işlenmiyor öğleden sonra yoklama alınmıyor akşam dışarı desen çok çıkmam abartıyorlar gibi geliyor bana akşam konuşmam için öneriniz var mı?

Kesinlikle saygili ol, ne olursa olsun sinirlenme, yagcilik yapiyormus gibi olmasin, konudan bahset, derslerin islenmediginden. Gidip kacmana ikna etmeye calisma anlat neden kactigini üzgün oldugunu söyle. Yani annenlere ayda bie kaciyorum bakin hiçbir kötü aliskanligim da yok diyemezsin. Böyle derslerin islenmedigi zamanlari da anlat belki izin yazdirabilirler direkt izinli cikmis olursun. En olmadi tut kendini okuldan sonra cikin aga. Aksam evde durup okul saati kacmak da garip kalıyor biraz. Ve özel okulda misin?

Kankam kesinlikle bir saygısızlığım olmaz diğer sınıftaki çocuklarının ailesine bağırışını duyunca şaşırıyorum hatta Technopat'ta sıkıntı oldu sanırım diğer mesajım yukarıda.

Kanka övünmek gibi değil de cidden komik eğlenceli bir insanım, kendime düzgün arkadaş çevresi edinmeye çalışıyorum, bir sürü arkadaş çevrem vardı, eğleniyordum çoğunluğuyla ama artık buluşamıyorum konuşamıyorum, ailem geç saatlere kadar salmıyor, ailemin maddi durumu iyi, paramız şükür var, özel okuldayım, motor aldım, kullanmak istedim ehliyetsiz izin vermediler, tabii o benim eşekliğimde şimdi ehliyet kursuna yazıldım, ailem yine ehliyet alsan bile dışarı çıkamazsın istediğin gibi diyorlar, ailemi üzmemeye calisiyorum ama artık baydım, sevgili bile yapamıyorum, kızla buluşamıyorum 1 arkadaşım var, onunla dertleşiyorum, video izleyip uyuyorum, tüm hayatım böyle. Affedersin ama benden daha salak hayatsız insanların bir sürü arkadaşı sevgilisi var. Not: Annem tekrar aradı okula geç dedi geçtim şu an telefon yanımda yazıyorum.

Anladim, peki kacinci siniftasin? Bende de benzer bir durum olmustu. Onlara anlatmaya calis, yalnizligini anlat. Evdeyken de ders disinda sosyallesmek icin teknolojiye kalmak durumunda kaldigini da. Maalesef anne babalar cocugum iyi oldun okusun kötü seylere bulasmadin diye disari cikartmiyorlar sosyalligi kesiyorlar, evde olup telefon PC bakinca da laf ediyorlar. Cözüm zor ama konusmaktan zarar gelmez. Onlarin da gözüne girebilecek bir iki düzgün arkadas bulmaya calis. Durumunuz iyiymis bir kursa veya spora gidebilirsin. Hem oradan cevre edinirsin hem de bahaneyle evden cikmis olursun. Ve neden bilmiyorum aileler böyle bulunan arkadaslara daha cok güveniyor belki ilerledikce daha da rahatlarsin.

Anladim, peki kacinci siniftasin? Bende de benzer bir durum olmustu. Onlara anlatmaya calis, yalnizligini anlat. Evdeyken de ders disinda sosyallesmek icin teknolojiye kalmak durumunda kaldigini da. Maalesef anne babalar cocugum iyi oldun okusun kötü seylere bulasmadin diye disari cikartmiyorlar sosyalligi kesiyorlar, evde olup telefon PC bakinca da laf ediyorlar. Cözüm zor ama konusmaktan zarar gelmez. Onlarin da gözüne girebilecek bir iki düzgün arkadas bulmaya calis. Durumunuz iyiymis bir kursa veya spora gidebilirsin. Hem oradan cevre edinirsin hem de bahaneyle evden cikmis olursun. Ve neden bilmiyorum aileler böyle bulunan arkadaslara daha cok güveniyor belki ilerledikce daha da rahatlarsin.

10.sınıftayım eve geçtim ,bir şey demedilerde sabah sinirle kaydını aldırcam dedi, gideceksin dediği okul isim vermeyeyimcidden aşırı kötü bir okul.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı