Annem haklı mı?

Sypuina0

Centipat
Selamlar, bu mesajı neredeyse herkesin okulda olduğu saatte yazıyorum çünkü gerçekten sadece büyük ve olgun kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var, konu çok uzun deyip pas geçmezseniz sevinirim.

Annem teyzemin çocuğunu yani kuzenimi hiç sevmez bunun sebebi teyzemin kocasının kötü bir adam olmasıdır, onun oğlununda kötü olduğunu düşünür, kuzenimle buluşmamı vesaire doğru bulmaz, zaten kuzenim eskiden vukuatlı bir insan, sigara, alkol, ufak çaplı market dızlamaları vesaire, geçenlerde parkta kuzenim beni salıncakta sallarken çok hızlandı, durmasını istedim durmadı, ayağımı yere koydum ve kırıldı, şu an ameliyat oldum ve 6 hafta alçı, ardından 2.5 ay ayağımın üstüne basmadan takılacağım, annem kuzenimin bilerek, bana zarar verdiğin düşünüyor, onunla tamamen bağımı kesmemi istiyor, bunu hep istiyordu, öte yandan kuzenimle çok uyumlu bir kafa yapımız var ama sanırım gerçekten biraz acımasız, sizce kuzenim ile artık bağımı kesmeli miyim?
(Bu yaşanan ayak vukuatında suçunu pek de üstlenmedi, biliyorum bende de kusur var ama asli kusur onda bence)

Son düzenleme:
Kuzeninle arana mesafe koy. Annen haklı. Anne sözünden çıkma.
Kendi canından olan senin daima iyiliğini düşünür.
Kuzenin potansiyel suçlu olmaya doğru gidiyor.

Hocam nasıl bir şey istediğine göre değişir açıkcası sen alkolden zevk alıyor , onunla iken eğleniyor ve bu konuları çok kafana takmıyorsan kimseyi dinlemene gerek yok. Biraz sadece frenlemesini bil. Lise de benimde ailem okuldan kaçanlarla sigara içenlerle ya da daha kötü şeyler yapanlarla takılmamı falan istemezdi. Ama kafa dengi bulduğum kişilerde onlardı.

Hocam nasıl bir şey istediğine göre değişir açıkcası sen alkolden zevk alıyor , onunla iken eğleniyor ve bu konuları çok kafana takmıyorsan kimseyi dinlemene gerek yok. Biraz sadece frenlemesini bil. Lise de benimde ailem okuldan kaçanlarla sigara içenlerle ya da daha kötü şeyler yapanlarla takılmamı falan istemezdi. Ama kafa dengi bulduğum kişilerde onlardı.
Alkol, sigara cart curt benlik değil, o tarz şeyleri gururen yediremiyorum kendime, ama küçüklükten beri hiç arkadaşım olmadı ve kuzenim, bana kafa yapısı en uyan kişiydi, ama sanırım mesafe koyacağım.

Selamlar, bu mesajı neredeyse herkesin okulda olduğu saatte yazıyorum çünkü gerçekten sadece büyük ve olgun kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var, konu çok uzun deyip pas geçmezseniz sevinirim.

Annem teyzemin çocuğunu yani kuzenimi hiç sevmez bunun sebebi teyzemin kocasının kötü bir adam olmasıdır, onun oğlununda kötü olduğunu düşünür, kuzenimle buluşmamı vesaire doğru bulmaz, zaten kuzenim eskiden vukuatlı bir insan, sigara, alkol, ufak çaplı market dızlamaları vesaire, geçenlerde parkta kuzenim beni salıncakta sallarken çok hızlandı, durmasını istedim durmadı, ayağımı yere koydum ve kırıldı, şu an ameliyat oldum ve 6 hafta alçı, ardından 2.5 ay ayağımın üstüne basmadan takılacağım, annem kuzenimin bilerek, bana zarar verdiğin düşünüyor, onunla tamamen bağımı kesmemi istiyor, bunu hep istiyordu, öte yandan kuzenimle çok uyumlu bir kafa yapımız var ama sanırım gerçekten biraz acımasız, sizce kuzenim ile artık bağımı kesmeli miyim?
(Bu yaşanan ayak vukuatında suçunu pek de üstlenmedi, biliyorum bende de kusur var ama asli kusur onda bence)
Yaşınız 18'den küçük olduğunu varsayıyorum. Yaşı 18'den küçük olupta marketten birşey çalmakmış, hele hele alkol sigaraymış bunlara bulaşan kişinin çevresi ve ailesi hiç iyi değildir. Böyle kişilerden kesinlikle uzak durulması gerekir. Çünkü eğer bunları küçük yaşta yapıyorsa kesinlikle ailesi veya çevresi yüzündendir. Böyle kişilere selam bile vermem istemem. Bana göre bu insanlar ülkenin oksijenini boş yere israf edenlerdir. Allah bilir 10 yıl sonra 30 tane sabıkası olur belki de bu çocuğun. Annen kesinlikle haklı. Yıllar geçtikten sonra ben bu çocukla nasıl bir arada bulunmuşum diyeceksin.
(bu dediklerimi, bu saydığım kötü alışkanlıkları sürekli yapan insanlar için söylüyorum yani sadece 1 kere yapmış ve çok az yapanlara değil. Çoğu insanın ergenlik döneminde böyle şeyler vardır ama dediğinden onun hayatı böyle yaşadığını çıkardım.)

Alkol, sigara gibi şeyler için karışmak pek doğru olmaz, o kişinin isteğine bağlıdır fakat hırsızlık gibi şeyler kesinlikle sizin zararınıza olur. Suçu üstlenmemesinin üstüne de annenizin haklı olduğunu düşünüyorum.

12 yaş üzerinde her bireyin bazı kararlar alması doğru yanlışı ayırt edebilmesi lazım. Hadi 13 olsun.

35 yaşında bir büyük olarak tavsiye vereceğim ve hayatınıza bunu uygulayın. Çevrenizdeki insanlar kadar kaliteli olabilirsiniz ve gelişiminizi sağlarsınız. Hayatında 1 çekirdek sakız gibi ufak tefek şey cebe indirmemiş biri olarak bir tane böyle arkadaşım akrabam yok. Böyle arkadaşım zaten olamaz ağzına vurur itin bir tarafına sokarım hırsız adamdan bir halt olmaz akraba olsa da asla görüşmem.

Annen haklı. Annenin tavsiyesini dinlemezsen bu düşük seviyeli kuzenin senin de başını belaya sokar. Bilerek sert yazıyorum ki kafana girsin. Çevrende sigara alkol ve başka kötü şeylere bulaşan insanlar varsa seni de oraya çekerler. Hayatın boyunca pişman olmamak için uzak duracaksın. Selam dahi almayacaksın.

Böyle sağımızda sorumuzda arkadaşı dolayısıyla hiç yapmayacak işleri yapan insanları duyduk. Bu tecrübelerden ders alınmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı