Okuldan nefret ediyorum

Unutmadan yazılım okuldan zor haberin olsun.

Başlıkta okuldan nefret ediyorum yazmışsınız. Mesajınızın sonunda babnızı ikna etmek için yardım istemişsiniz. Biraz karışıklık oldu sanırsam.
Babanızı ikna etmek istiyorsanız kararlı olduğunuzu gösterin. Açık liseden iş bulunmayacağı düşüncesini değiştirin.

Ne okulunda okuyorsun?

Mevlananın bir sözü var "bir delille kırk alimi yendim... Kırk delille bir cahili yenemedim..." babama bir sürü kanıt sunuyorum anlamıyor.

Ne okulunda okuyorsun?

Kuzey Avrupa teknoloji lisesi özel bir meslek lisesi.

Kardeşim sen açık liseyi boş ver sen direk okulu bırak belli okumayacaksın boşa masraf yapmış olmasın ailen. Benim dediğimi söyle evde otur bütün gün sana kalmış olur.

Ben babamdan gizli okul değiştirip abim sayesinde bilişime geçmiştim. Geçen sene mezuna kalıp yanlış tercih yaptım bu yıl ailem ekonomik olarak zorda hafta sonu çalışıyorum. Demek istediğim yapan adam fırsat yaratır.

E iyide okuldan geliyorum 7 saatim var 4 saatte nasıl yaşayım ben ne yapayım ama açıkta 24 saat benim 5 saat çalıştım bana kaç saat kalıyor neden çalışmayımki bir de bu yönden bak.
Bak güzel kardeşim. 9. sınıf öğrencisinin 5 saat çalışmasıan falan gerek yok. Ynai çalışsan güzel olur ama gerçekten gerek yok. Tek yapman gereken 2 saat tekrar yapıp günlük soru çözmek. Okul bir disiplin ortamıdır.

Kardeş okumayı sevmeyen bir insan açık liseyi nasıl okuyacak oda masraf onu diyorum. Temeli bıraksın tavsiyem bu arkadaşa ekonomi kötü ailesini neden zora sokuyor yazık değil mi.

E iyide okuldan geliyorum 7 saatim var 4 saatte nasıl yaşayım ben ne yapayım ama açıkta 24 saat benim 5 saat çalıştım bana kaç saat kalıyor neden çalışmayımki bir de bu yönden bak.

Tam olarak öyle denemez aslında. Okula gidersen(saat 12'de uyuduğunu varsayıyorum) kendine ayırabileceğin 8 saatin oluyor. 2 saatini çalışsan 1/4 oranda çalışmış oluyorsun. Açık liseye gidersen kendine ayıracağın 16 saatin var. Aynı oranı yakalamak için 4 saat ders çalışman lazım. Ayrıca okulda boş boş oturulmuyor, ders öğretiliyor. Ve 12. sınıfa grçmiş olan hiçbir öğrenci günde 2 saat çalışmaz. 5 saatten fazla olur hepsi. 5/8 oranını yakalaman için de açık lisede günde 10 saat çalışman lazım. Bu matematiksel olarak tabii ki, amacım seni açık liseden soğutmak değil. Kafasına koyan her türlü yapar. Fakat bir desteğin yoksa zorlanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…