Okuldan nefret etmek

Hocam yanlışım varsa beni uyar. Üniversitede istediğim bölümü seçiyorum ve gidiyorum. Ders çalışma diye bir kavram olmuyor. Matematik çalışmıyorsun ya da gidip sabahtan akşama kadar okul olmuyor. Yazılım mühendisi seçen birisinin işi hep bilgisayarda oluyor. Ben de bilgisayarı seviyorum ve dolayısıyla sevdiğim işi yapıyorum. Üniversite böyle bir yer değil mi?

Üniversite öğrencisi olduğunuz zamanda ders çalışıyorsunuz hatta bazen 10-11 saat çalıştığınız oluyor büt geçmek için. Sabahtan akşama kadar okul olmuyor ama bazen sabah 09.00 veya akşam 16.30'a ders konuyor. Gene aynı şekilde Bilgisayar seçersen MAT101-102 derslerini 4 yıllık bölümde zorunlu alırsın ve gene ders çalışırsın.

Yani hayır, üniversite bir ütopya değil.

Türkiye'nin çoğu böyle dedikleri gibi. Benim bu forumda mesela senin gibi lisedeyken açtığım çokça konu mesaj vardır. Ama ben çözüm bulamadım mecbur okudum bitirdim. Zor sıkıcı eyvallah ayrıca sadece senin okul veya sınıf sıkıntılı sanma çoğu öyle leş gibi ortam.

11.sınıfa giden bir Türk genciyim. Hayatımda hiçbir değişiklik olmadı/olmuyor. uyan-kalk-kahvaltı yap-okula git(geç kalınca azar yemek falan)- eve gel- ders yap- uyu. Sürekli bu döngüde olmak istemiyorum. Ailem aşırı baskıcı ve insanı sinirlendiriyorlar. Bende OKB hastasıyım. Arkadaşım yok. Sadece 1 tane vardı. Arkadaş değil kardeştik resmen. Artık o da üniversiteye gidecek. O olmayacak. Artık benden de soğudu. Çok konuşmuyor. Beni en çok okuldan soğutan da bu. Yani okuldayım ama sevdiğim arkadaşım evde yatıyor oluyor sabah. Ben öğlende derste olurken arkadaşım evde oyun oynuyor. Ailesi zengin ve sürekli onunla kendimi kıyaslıyorum. Yeni telefon aldı. Telefona önem vermeyen biriyim. Sadece arada Instagram'a bakarım o kadar. Şimdi arkadaşım iPhone 16 Pro Max aldı. Bende keşke benim de telefonum olsa diyorum. Benden iyi mouse ve klavye aldı keşke benim de öyle klavyem olsa diyorum. Onunla kıyaslama yapmak beni depresoyn ve yaptığım işten de zevk almamaya sürüklüyor. Aldığı klavye çok güzel ve hava atmayı da seven biri. Okulu sevmeme nedenim galiba bu mu acaba? Ailesi de çok anlayışlı biri. Akşam biraz dertleşelim :(

Niye yaşıyorum? Neden bu işkenceyi çekiyorum? Neden böyle bir hayatım var diye sürekli sorguluyorum.

Aga şeyi demeyi unuttum acık ögretime gecebilirsin okul ortamından sıkıldıysan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı