Okullar açılana kadar nasıl kilo verebilirim?

Kilo vermemin sebebi göbeğim değil, göbeğim yok zaten sıfır. Ama bacaklarım çok kilolu duruyor. Neyse makarna yemeyeceğim, spor yapayım, @Batina'nın dediği gibi YouTube'dan izleyeyim, yağ yakayım, kas çalışayım yulaf yiyeceğim bu kadar herhalde. Bari 5 kilo vereyim yeter. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bana özgüven kazandırdınız her aynaya baktığımda kiloluyum diye üzlüyordum. Şimdi sizin sayenizde artık kilosuzum (zihinsel olarak). Çok teşekkür ediyorum.😁🥰😍

Şu an bende doblosu olan eniştelere benziyorum :D. Hem saç dökülmesi hem de göbek :D.

Bence kendini onlara benzetmemelisin senin kilon da normal bence. O dayılar 90 kilo üstü oluyorlar.
🙂

Vücudunu sıkılaştırmak istersen Nike'ın bir uygulaması var birçok antrenman barındırıyor içinde o uygulamayı kullanarak spor yapabilirsin. Kilo vermene gerek yok protein ağırlıklı beslen biraz.
Kilo vermemin sebebi göbeğim değil, göbeğim yok zaten sıfır. Ama bacaklarım çok kilolu duruyor. Neyse makarna yemeyeceğim, spor yapayım, @Batina'nın dediği gibi YouTube'dan izleyeyim, yağ yakayım, kas çalışayım yulaf yiyeceğim bu kadar herhalde. Bari 5 kilo vereyim yeter. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bana özgüven kazandırdınız her aynaya baktığımda kiloluyum diye üzlüyordum. Şimdi sizin sayenizde artık kilosuzum (zihinsel olarak). Çok teşekkür ediyorum.😁🥰😍

Bence kendini onlara benzetmemelisin senin kilon da normal bence. O dayılar 90 kilo üstü oluyorlar.
🙂
İnternetten bacak eriten egzersizlere bakabilirsin.

Sanmam. Türk milletinde gece yersen kilo alırsın mantığı olduğu için o arkadaşta bu kafadan.
O kafa nasıl oluyor anlatır mısın? Çok biliyorsun da. Gece sindirmediği için çoğunlukla yağa dönüşür hele ki bunlar karbonhidratsa. Witcher seven biri olduğun için bir şey demiyorum.

Uyurken sindirim yavaşlar.

Yiyip yatmanın ben de pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Reflüyü tetiklediğini söyleyen doktorlar var. Yeyip yatmak bir çok kişiyi rahatsız edebiliyor. Ayrıca neden gece yeyip yatılsın ki? Yani zaten gün içinde yeterince kaloriyi almak mümkün. Ben gece yediğimde gerçekten rahatsız oluyorum. Ertesi gün kalktığımda midem doluymuş gibi hissediyorum. Sanki tüm gece yediklerim yakılmamış gibi oluyor. Kahvaltıyı iyi yapamıyorum.

Olay sadece kalori hesabıyla da olmuyor. Besinlerin bile kendi aralarında termojenik etkisi diye bir şey var. Üstüne genetik faktörler de çok büyük bir etken. Hangi yaşta olduğumuzun da etkisi fazlasıyla var.

Ağırsağlam sitesinde şöyle bir açıklama yapılmış. Burada 1.5 2 saat önce yenilebilir diyor. Yani yine yeyip yatın denmemiş.

Gece yemek yenir mi?
Gece yemek yenir. Yağ yaptığı tamamıyla bir efsaneden ibaret. Belli saati geçince kilo almamak için yemeyi kesmek mantıklı bir yaklaşım değil. Üstelik akşam saatleri yemek için aslında en uygun saatlerdir.

Optimum bir akşam planını şu şekilde ifade edebiliriz: gece yarısından önce uyunmalı, uyumadan 1,5 – 2 saat öncesinde günlük ihtiyacımız doğrultusunda bir öğün yenmeli.

Şöyle bir durum da var. Türk milleti olarak gece yenilen şeyler pek sağlıklı olmuyor. Gece tutup da 2 salatalık yemiyoruz :D Eğer akşam yemeğini 5 6 7 gibi yaptıysanız ve gece geç saatlere kadar yatmıyorsanız acıkmamanız imkansız. Bu açlıkta öyle birkaç şeyle kolay kolay geçmeyen bir açlık oluyor. Bu durumda kalorisi yüksek ve fazla şeyler yemek mümkün. Benim için öyle genelde :) Tabi artık yememeye alıştırdım kendimi.

Kalori kontrolü açısından da ve genelde spora önem vermeyenler için gece yemek ekstra kaloriyi arttıran bir durum olduğundan ayrıetten bu amaçlı da söylenen bir şey olsa gerek.

Bulk yapan sporcular için tabi bu durumlar geçerli olmayabilir :)

O kafa nasıl oluyor anlatır mısın? Çok biliyorsun da. Gece sindirmediği için çoğunlukla yağa dönüşür hele ki bunlar karbonhidratsa. Witcher seven biri olduğun için bir şey demiyorum.
Çok biliyorsun sen. Gece sindirmiyormuş yağa dönüşüyormuş bak bak. Bir tane kanıt bulabilirmisin yiyip yatınca yağ olduğuna dair. Aa hele bide karbonhidratsa yağ oluyormuş doğrudur. Sen bence kalori ne bir öğren öyle gel. Yiyip yatmak zararlı olabilir ama. Yağa dönüşmez canım aklında bulunsun. Hatta zeytinyağıda yeme direk yağa dönüşüyor günlük kaloriyi geçmesen bile.
Bir de konu sahibine yardım ediyoruz adam gülme emotu atıyor yorumlarıma. Çok biliyorsan neden konu açıp sosyali kirletiyorsun? Madem diyetisyensiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı