Okullar ertelenir mi?

@Rory son zamanlarda yükselen artışın sebebi sorumsuzca dolaşan bir kısım topluluktan kaynaklanıyor. Çarşı, AVM vs yerlerde insanları gözlemlerseniz vaka artışlarının sebebini anlayabilirsiniz. Maskesiz partiler, düğünler, toplu olarak birçok aktivite yapılması sonucunu görüyoruz. Ve bu arada ben okulların açılmasını uygun bulmuyorum ama yapacak pek bir şey bulunmuyor. Sadece olanları ve olacakları izleyip göreceğiz. Umarım doğru kararlar verilir ve insanlar kendilerine çeki düzen verip sorumluluklarını yerine getirir.

@Rory son zamanlarda yükselen artışın sebebi sorumsuzca dolaşan bir kısım topluluktan kaynaklanıyor. Çarşı, AVM vs yerlerde insanları gözlemlerseniz vaka artışlarının sebebini anlayabilirsiniz. Maskesiz partiler, düğünler, toplu olarak birçok aktivite yapılması sonucunu görüyoruz. Ve bu arada ben okulların açılmasını uygun bulmuyorum ama yapacak pek bir şey bulunmuyor. Sadece olanları ve olacakları izleyip göreceğiz. Umarım doğru kararlar verilir ve insanlar kendilerine çeki düzen verip sorumluluklarını yerine getirir.
Devlet işte tam da burada devreye giriyor. Bir devlet olarak öncelikle güzel bir eğitim sistemiyle toplumsal algıya sahip olan, toplum değerlerini bilen bir halk yetiştirmeniz gerekiyor. Elbette ki bunları yaptığınızda da terslikler çıkacaktır, aksi insanlar var olacaktır. Her zaman her ülkede olmuştur. Fakat, o kitleyi küçültebilirsiniz.

Üstelik, Türkiye'de bırakın üstte bahsettiklerimi yapmayı ülkedeki turistlere her şeyi serbest bırakıp kendi vatandaşını da tedbirsizliğe teşvik ediliyor.

Pandemiyle mücadele gibi süreçlerde devlet olarak bir kitleyi diğerinden ayırmayıp ülke genelinde toplum değerlerine aykırı hareketlerde bulunanlara ceza yazacaksınız, sert tavır takınacaksınız. Yani, en başında devletimiz hatalı bu konuda.

Ayrıca "her yer kapansın vakalar artıyor" diyen insanlar para sıkıntısı çekmeyen insanlar, ülkeyi kapatmak çözüm değil olmayacakta.
Öyle 3-4 ay her yeri kapatayım demeyle olmuyor, ülkede ekonomi kalmadı, millette para yok!
Foruma girmeden zeka testi yapılsın, bu konuya yazacaklarım bu kadar.
Biz diyoruz gidişat içinden çıkılmaz hale gelir, günde 250 kişi ölüyor bu katlanacak, kış geliyor bilançosu ağırlaşacak, arkadaş konuyu ekonomiye getirdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı