Okullar kapanmalı mı?

Üniversiteli olup yurt kaydı yaptıramayan, özel yurda parası yetmeyen ve kiralık eve çıkamayacak olan birçok öğrenci var. Bu öğrenciler kayıtlarını dondurmayı hatta sildirmeyi düşünüyorlar. Bence kapatılmalı.
Ev kiralayan, masraf yapan bir sürü öğrenci var. Onları niye düşünmüyorsun?
 
Bence sınıflar ikiye bölünürse (pazartesi salı bir grup--perşembe cuma diğer grup şeklinde) bir düzenleme yapılır ve duruma göre sınıf sayıları arttırılırsa okulların eğitime devam edebileceği görüşündeyim. Bu tedbirlere ek olarak: Öğrencilerin ve öğretmenlerin derslerden sonra maske değişimi ve ellerini dezenfekte edilmesi sağlanmalı, teneffüslerde sınıflar havalandırılmalı ve dezenfekte edilmesi sağlanırsa bir sorun yaşanmaz diye düşünmekteyim.
 
Eee öğrenciler. Okullar açıldı 3 üncü hafta olacak pazartesi. Sizce okul kapanmalı mı? Telafi eğitim olmalı mı? Olcaksa nasıl olmalı? Birçok uzman cumartesi günleri ekstra ders olsun diyor. Sizin düşünceleriniz neler?

Bence kapanmalı. Vakalar kalkınmaya başladı. Fakat üniversiteler açıldığı için bu biraz sıkıntı. Mesela ben alanayaya gitmiştim oradaki ortaokul tıklım tıklımdı çoğu çocukta maske yok, mesafe yok. Nereye biter böyle corona? Aşı olunca corona olmuyor muyuz? İnsanlara bulaştırmıyor muyuz? Evet 2'sini de yaşayabiliyoruz. Hayır dostlar sadece bu da değil. Örneğin alanyadadaki çoğu insanın maskesi yoktu. Çoğuda Rusya'dan gelmişti. Bu gidişle kapanır. Fakat üniversiteler açıldığı için artık bu yolun dönüşü yok diye düşünüyorum. Neden mi? Üniversiteli öğrenciler mahvolur. Hem ekonomik hem de aile psikolojisi açısından. Tekrar kapanıcaksa üniversiteler kapanmamalı. Uzaktan eğitim o kadar iyi değil. Ben de tattım. Matematiğim adeta çöpe dönüştü. Kapanıcaksa üniversiteler kapanmayacak.
 

Geri
Yukarı