Okullar neden var?

@Kısacı, tam tersi. Okul denilen kurum çok önemli. İnsan tek başına kendi kendine bir şeyleri öğrenebilecek bir canlı değil. Diğer canlılar gibi içgüdülerimiz yok. Aklımızın tepki verebilmesi için en azından bir takım bilgilerin yerleştirilmesi gerekli. Temeli oluşturmak gerekli.

Eğitim sistemi günümüze uymuyor olabilir ancak okul kendisi kurum olarak çok önemli.

Türkiye eğitim sistemindeki gibi boş şeyler öğrenmek değil.
Eğitimin içerikleri de boş değil aslında, aksine çocuklar öğrenebilsin diye her tarafını kırptılar.

Sorun anlatış şeklinde. Alanında iyi olmayan öğretmenler, müfredatın sırası vb. durumlar eğitimin kalitesini oldukça etkiliyor. Yoksa Kore ve Hindistan tarzı ülkelerde burda gördüğümüzden çok daha ileri düzey konular var.

Umarım önümüzdeki yıllarda eğitimi kaliteli hale getirmenin yolunu bulurlar, ülkenin uzun vadedeki refahı buna bağlı ne de olsa.

Okulun amacı sana hayatı öğretmek ve doğayı tanıtmaktır.

Türkçe; Kendi anadilini nasıl kullanmanı ve doğru iletişim kurmayı öğretir.
Tarih; Geçmişte yaptığın hataları bir daha yapmamanı ve sonuç çıkarmanı öğretir.
Coğrafya; Bulunduğun bölge veya gideceğin yerlerin yapısı hakkında bilgi verir. (Kabataslak)
Felsefe; Sorgulamayı öğretir.
Matematik; Anlatılmayacak kadar çok.
Fizik, kimya ve biyoloji, hepsi anlatılmayacak kadar çok.
Acaba okulda ki derslerden bu dediklerin çıkıyor mu?

Normalde bizi her açıdan iyi yetiştirmek, sosyalleşmek, geleceğe hazırlamak ve istediğimiz mesleğe sahip olmak için fakat bu Türkiye'de ne kadar geçerli orası tartışılır. Maalesef eğitim sistemimizde herkese aynı eğitim veriyorlar ve küçük yaşta öğrenilmesi gereken görgü, toplumsal kuralları öğretmek yerine okuma yazmayı öğretiyorlar.

@Kısacı, tam tersi. Okul denilen kurum çok önemli. İnsan tek başına kendi kendine bir şeyleri öğrenebilecek bir canlı değil. Diğer canlılar gibi içgüdülerimiz yok. Aklımızın tepki verebilmesi için en azından bir takım bilgilerin yerleştirilmesi gerekli. Temeli oluşturmak gerekli.

Eğitim sistemi günümüze uymuyor olabilir ancak okul kendisi kurum olarak çok önemli.
Kesinlikle doğru ama kastım tam olarak sosyopatlık değildi. Ama sosyallik hayati mesele değil, nokta. Hayır düşündüğünüz gibi yalnız asosyal bir insan değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı