Okullar uzaktan eğitime geçer mi?

Okullar uzaktan eğitime geçer mi?
Geçeceğini pek düşünmüyorum, yeni milli eğitim bakanı açık tutmakta kararlı. Fakat okulda her ne kadar araya mesafe koyup önlem alırlarsa alsınlar toplu taşıma kullanan öğrenciler için önlem alamazlar. Benim ikamet ettiğim bölge de bile iğne atsan yere düşmez diyecek kadar doluyor araçlar, İstanbul gibi büyük şehirlerde neler olur bilemem artık.

Tüm sınıfımı ben dahil karantinaya aldılar :D
İşte sorun şurada reis. Vaka var ama sayı artmıyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Saygılar iyi geceler.

Şimdi bir şey söyleyeceğim lakin bazıları bayağı kızgın emojileri falan atacak.
Şu an çoğu forumda her gün ya da her saat başı böyle konular açıp okulların kapanmasından medet umanlar var.
Bunlar pandemi döneminde yan gelip yatanlar bence. Okullar açılacağı vakit pandemiyi bahane gösteriyorlar.
Lakin her gün orada burada dışarıda bulunması için hiçbir gereklilik yokken gezenler var.
Bu daha ne kadar devam edecek?
En sonunda okula gideceksiniz.
Aşılanma sayısı 100 milyonu aştı.
Bütün illler maviye döndü aşılamada.
Vakalar eğer birkaç hafta içinde yükselişe geçmez ise böyle bir şeyi artık mümkünatı olmaz.
Eğer okullar kapatıldığında diğer toplumun kesimleri nasıl bir hale tekrar düşecek peki hiç düşündünüz mü?
Belki senin tuzun kurudur tabii sana bir etkisi olmaz.
Üniversiteye girmek için olanca kişi gece gündüz çalışmaya şimdiden başladılar. Okula gidip ders çalışıyorlar. Okullar kapanırsa çoğu şeyden mahrum kalacaklar.
Esnaf zaten perişan, borç üzerine borçları var.
Evlerine ekmek götürmek için uğraşıyorlar.
Sağlıkçılar zaten artık insanüstü bir çaba sergilemekten kendilerini hissetmiyorlar.
Ailelerini göremiyorlar. Hayattan artık soyutlandılar neredeyse.
Bunlar sadece belli başlı görülen sorunlar.
Şimdi eğer bundan sonra maskeyi koluna, kafasına ensesine, asıp vakaların artmasına neden olan o herkes var ya, işte o herkes bu kadar insanın hakkına girecek kadar geri bir zekaya sahip olamaz. Bu kadar kendini düşünecek kadar bencil olamaz.
Kendilerine buradan iyi sövüyorum.
Eğer bunu okuyan ve bunları yapanlar varsa bundan sizde nasipleniyorsunuz.
Adninler ban atarsa kabulümdür.
En azından böyle ben yiyebilirim.

@Wolfvo Dediklerin doğru lakin bunun yine bir sistemi olmalı. Ne bileyim mesela pazartesi günü ana dersler işte edebiyatıdır, matematiğidir o gün olsun öbür dersler online olsun gibi. En azından yoğunluk azalır. Bu türlü biz yine başa saracağız ee ben ne anladım bu işten?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı