Okullarda sakal bıyık yasağı saçmalığı

Sıkı bir şekilde toplanıp itiraz edilirse bakın neler oluyor. Sonuçta kuralları koyarken milletin oylarıyla o yetkiyi aldılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkı bir şekilde toplanıp itiraz edilirse bakın neler oluyor. Sonuçta kuralları koyarken milletin oylarıyla o yetkiyi aldılar.
Hocam fikrine saygı duyuyorum fakat ciddi anlamda boş bir fikir çünkü ülkede kimse sakal bırakamıyor diye devlete karşı çıkamaz ve diyelimki çıktı en büyüğünün 18 yaşında olan bir topluluğa çok kolay karşı koyar.

Merhaba, okullarda biliyorsunuz ki sakal bıyık yasak sebep olarak da temiz ve düzenli şekilde okula gelinmeli diyorlar. Sakal bıyık insanı pis göstermesi düşüncesi ilginç bir düşünce olmasına karşılık diyorum ki madem sakal bıyığı temiz ve düzenli gözükmek için kesiyoruz erkek hocaların sakaldan bıyıktan yüzlerinin gözükmemesine ne demeli? Bizim için temiz görünmek şart da onlar için değil mi?

Gelişim çağındaki çoğu erkek çocuğunun sakallarının çıkması dünyanın normal şeyidir.
Bu sakallar çoğu zamanlarda o çağlarda kendini beğenmeyen "tipsiz" olarak gören çocukların, tutunduğu tek daldır. Öğrenciler kendini beğendiği tek hal o olduğu için sakallarını uzatır ve okulda buna karşı çıkılır. Bu da o yaşlardaki çoğu çocuğun kendini beğenmediği bir imaj ile sadece okul ile kalmamakla birlikte dışarıda, evde, sokakta ve her yerde gezmesine sebep olur. Bu durum o yaşlardaki insanların kendini eksik görme, öz güven eksikliği, sosyalleşememe gibi birçok büyük sorunların öne çıkmasına sebep olur. Bu yüzden bu kural saçmalıktan öte bir şey değildir. Bu kuralın koyulmasının tek sebebi öğrencilerin bir otorite tarafından baskılandığının farkında olmaları isteğidir. Bu uyguluma askerde, tutsak kamplarında ve hapisahenelerde de görünür ve bu da benim argümanımı kanıtlamaktadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı