Bence üniversitelerin belli bölümleri yüz yüze olmalı. Yani, pratik gerektiren bölümlerin açılması çok daha sağlıklı olacaktır ki bildiğim kadarıyla çoğu okul "hibrit sistem" uygulayacak. Ancak, iktisat gibi veya pratik gerektirmeyen bölümlerin yüz yüze olmaması daha iyi olacaktır, diye düşünüyorum.
Ve tekrardan söylüyorum, çoğu insanın eğitim aşkından dolayı yanıp tutuştuğunu düşünmüyorum. Tabi ki bunun istisnaları var ancak bu durum genellikle inkâr edilmekte. Yani çoğu insan okulların ortam için açılmasını istiyor, kimse doğru düzgün eğitimi düşünmüyor. Ayrıca, Türkiye'de yaşıyoruz. Eğitimin nasıl bir durumda olduğunu biliyoruzdur, diye düşünmekteyim.
Daha geçen günlerde Türkiye'de "güzide" bir okuldan mezun olan "mühendisin" ABD'ye bakıcı olarak gittiğini gördüm. Bence, giden kişi için ABD'de yaşamak- tabi, oradaki zorluklara ayak uydurmak şartıyla- iyi bir şey olabilir. Fakat, mühendis olarak mezun olup da orada bakıcılık yapmak, eğitim sisteminde veya alınan eğitimde bir problem olduğunu rahatlıkla göstermektedir...