Okulların tekeli: Kantin

Valla bizim okulda da yasak dışarıdan yemek getirmek olsun sipariş vermek olsun falan. Ama güvenlik ile biraz samimi olunca bunlar sorun olmuyor daha bana karışan eden olmadı son sınıfım.
 
Eskiden okuldan cikabiliyorduk öğlen. Dışarıda ne istersek onu yiyorduk. Şu an o sistem yok mu cidden?

Mağara adamı olarak dışarı çıkıyorum veee aga 5 TL'ye yarım veya çeyrek döner ayran akıyorduk öğlen ya şaka bir yana kantine zorlamak insafsızlık.
 
Bunu mezun olduktan sonra fark ediyorsunuz. Okul kantindeki bildiğiniz tekel. Başka doğru dürüst piyasa yok. Karaborsa var kötü okullarda. O da sigara. Arkadaşın yemek verir belki ama yetersiz hep bunlar. Kantin dışında alternatif yok. Sonra niye kantin fiyatları fahiş fiyatlarda. https://www.evrensel.net/haber/444381/okullarda-kantin-fiyatlari-el-yakiyor bütün öğrencilere tavsiyem kendi piyasanızı kurun okulda. Not: Eğitimle ilgili değil diye konu dışı yeri uygun buldum.

12.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Okulda her ara teneffüste güvenlikten gizli dışarı çıkar okulun yanındaki marketten yiyecek bir şeyler alır dönerim. Dönüşte güvenlikle kavga eder sınıfıma geçer aldıklarımı yerim.
 
Ben ilkokuldayken dışarı çıkabiliyorduk. Şimdi ortaokullar ve liselerde çıkmak yasak. Lisedeki yemekler gerçekten pahalı avucum kadar tosta 30 tl vermek istemiyorum. En azından üstüne 5tl koyar güzel bir çiğköfte yerim. Veya iki kişi birleşip pide yeriz ama gerçekten pahalı kantinler.
 
Kantinci son zamanlarda çok öfkeli, anladığım kadarıyla satışlar düştü. Okul artık öğle arası çıkışa izin veriyor. Geçen gün arkadaşımla gofret almak için girdik. Eti Karam'a 13 lira istiyor, almayınca da laf atıyor. Bizde gittik Bim'den aldık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı