Okulu bırakıp berber olmak mantıklı mı?

rynvoox

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
15 yaşında lise 2 öğrencisiyim. Ortaokul OBP'lerim ortalaması 97 ve LGS puanım 400'dü ama ben şu an lisede çok zorlanıyorum. Geçen sene lise ortalamam 81 falandı. Şimdi bir deneme sınavkna girdim Mersin sonuncusu oldum 242 puanla. Ben okulu bırakıp berber olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hem okulu bırakırsam 20 yaşına kadar kendi paramı güzel bir şekilde biriktiririm.

15 yaşında lise 2 öğrencisiyim. Ortaokul OBP'lerim ortalaması 97 ve LGS puanım 400'dü ama ben şu an lisede çok zorlanıyorum. Geçen sene lise ortalamam 81 falandı. Şimdi bir deneme sınavkna girdim Mersin sonuncusu oldum 242 puanla. Ben okulu bırakıp berber olmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hem okulu bırakırsam 20 yaşına kadar kendi paramı güzel bir şekilde biriktiririm.

Hocam şunu söyleyeyim bende berber olacaktım MESEM de sadece 1 gün gittim ve direk akşamı istifa ettim gerçekten çok yorucu saatleri çok saçma dayanırım diyorsan git şu anda bilgisayarlı makine bölümündeyim.

Önemli olan okursanız ne yapmayı düşündüğünüz. Şu anda okuyup olacağınız çoğu meslek maddi açıdan berberlik kadar getirmeyebilir. Şu anda emek ve bilgi para ediyor. Masa başı çalışanı kimse aramıyor ama sanayi, berberler çalışacak personel bulamıyor.

Sakın bırakma, böyle günler gelebilir. Şu anda biraz yorgun gözüküyorsun ama unutma; muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kandadır.

Ama ben 2 sene sonra da üniversite sınavına çalışasım gelmeyecek ben kendimi biliyorum çalışmayı hiç sevmiyorum ve berber sevdiğim bir meslek.

Hocam şunu söyleyeyim bende berber olacaktım MESEM de sadece 1 gün gittim ve direk akşamı istifa ettim gerçekten çok yorucu saatleri çok saçma dayanırım diyorsan git şu anda bilgisayarlı makine bölümündeyim.

Bence zamanla alışılır gibi.

Berber tanıdığın mı var?

Hem bir arkadaşım berber hem de babamın arkadaşı berber.

Ama ben 2 sene sonra da üniversite sınavına çalışasım gelmeyecek ben kendimi biliyorum çalışmayı hiç sevmiyorum ve berber sevdiğim bir meslek.

Bence zamanla alışılır gibi.

Hem bir arkadaşım berber hem de babamın arkadaşı berber.
Okulunla beraber götürebilirsin o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı