Okulu Bırakıp Tornacı Olmak

Diyeceğim tek şey vazgeç ve iyi bir okul kazan okurken oyun geliştirebilirsin babanıda ikna et evde kalman için.

Tüm cevaplar için teşekkür ederim benim amacım forumdaki diğer insanların bu konu kakındaki düşüncesiydi.

Hocam eğer çalışacağınız yerdeki tornalar meslek okullarındaki gibi eskiyse çok zor oluyor özellikle yazları her şeyini kendiniz ayarladığınızdan ve bazı parçalar ağır olduğundan çok terletiyor 11. sınıf makine kalıp öğrencisiyim CNC torna kadar güzel bir şey yok gireceğiniz yerde CNC olmasına bakın el tornalarınıda öğrenin ama sürekli onlarda çalışmak çok zorlatır 3 haftalık staja gittiğimde bile CNC makine gösterdiler tornacılıkta genellikle vardiya olur gündüz vardiyası ara vardiya gece vardiyası ve genellikle yapılan parçalar binlerce olur ve aylarca o parçalardan yapılır bu da CNC makinenın sisteminin aynı kalacağı anlamına geliyor parçaya başlamadan ayarlar yapılıyor ve size sadece parçayı çıkarıp takıp başlatmak kalıyor benim staj zamanımdaki parça yurt dışı parçasıydı ve minikti yaklaşık 2 ay kadar her gün yapıldı makine parçayı 3 saniyede yapıyordu bazı uyanıklar 8'e çıkarıp vakit geçiriyordu dediğim gibi özellikle CNC makinelara yönelin eğer yazılım bilginiz varsa SolidCAM Solid AutoCAD veya makinenın programını yazmaya uğraşın yani eğitimini alın.

Diyeceğim tek şey vazgeç ve iyi bir okul kazan okurken oyun geliştirebilirsin babanıda ikna et evde kalman için.
Hocam oyun geliştiririm geliştirmesine de yani geçen BIOS'a girerken şans eseri gözüme takıldı Purchase Date denen şey ta 2013'ü gösteriyor. Bendeki laptop, 3. nesil bir işlemci ve M serilerinden 1GB ekran kartı var. Şimdi bu bilgisayarla bir yere kadar gidebilirim. Blender'da 3 boyutlu modelleme yapayım dedim, sadece varsayılan küp varken bile kasmaya, yukarıdan aşağıya dalgalar şeklinde inen şeyler göstermeye başladı. Unity indirdim o felaket, proje oluşturmak 45 dakikadan fazla sürdü. Daha derleme işlemine falan gireceğim :/

Matematiğim de pek iyi değil dediğim gibi, ona çalışınca başka bir şeye vakit kalmıyor, oyun geliştirme yine hayal oluyor. İşten gelince zar zor mobil için basit şeyler deneyeceğim artık ne yapalım.

Tüm cevaplar için teşekkür ederim benim amacım forumdaki diğer insanların bu konu kakındaki düşüncesiydi.
Yanlış konuya mı yazdınız bilmiyorum, belirtirseniz sevinirim.

Evet dediğiniz gibi CNC neredeyse tüm işi kendi yaptığı için kolay oluyor. Fakat ben işe alınırken bir farkım olsun, bir de işi en basitinden bileyim dediğim için tornadan başlayacağım. Zaten diğer arkadaşların da dediği gibi bu yaşta o işlere verilmem, tek bir hata dediğiniz gibi binlerce parçayı etkiler.

Meslek lisesine gidip oradan eğitim alıp bir de geçerli bir diploma sahibi olabilmek varken sanayide tornadan başlayıp daha çok zaman verip bir de diploma için ayrı uğraşmam gerekecek ama n'payım, sınavım böyleymiş

CNC üzerine bir iş bulabildiğimde yazdığınız gibi kolay olacak işim, en azından o zamana kadar ezileyim, hayatı, işi öğreneyim derdindeyim. Çocukluğunu çok rahat yaşadığı için geleceğini idame ettiremeyenlerden olmak istemiyorum.

Eğer okula gidebilirseniz AutoCAD ve Solid derslerini almaya özen gösterin makinede en çok para kazandıran tasarım hazırlamak bu 2 temel uygulamayı öğrendinmi çok daha rahat edersin hayatında ama okullardaki hocalar biraz cahil bu derslerde bizim hocaya gösterip yaptırdığımızda oluyor ama yine de öğrenin eğer okula gidemeyecekseniz ilk önce ezilmeniz lazım para kolay kazanılmaz ama kazanmaya başladığınızda bu makinedan çok para yersiniz her zaman lazım olacak bir meslek.

Böyle böyle bir hayat yaşamanız gerçekten üzücü. Hele anlattıklarınız, kişide depresyona ve travmalara sebebiyet verebilecek olaylardır bence. Ama siz çöküşe geçmek yerine daha da hırs yapmışsınız, geleceğe dair anlattığınız planlar gerçekten umut vaat ediyor. Bu azim ve hırsla kesinlikle üstesinden gelirsiniz. Fakat benim aklıma takılan şu; ya okulunuzu bırakarak potansiyelinizi harcıyorsanız? Anlattıklarınızdan ve bu yaşta planladıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum ki; okulunuzu bırakmazsanız bence önünüz çok açık. Yine de siz bilirsiniz. Başarılar...

Savunma sanayinde çalışıyorum. CNC tezgahları var bizim burada, ne kadar zor olsa da ceplerine iyi bir ücret girdiğini biliyorum. Okul bırakılır mı bilemem ama kesinlikle iyi bir meslek.

Baban neden seni evde istemiyor?

Kusura bakmayın yanlış konuya yazmışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…