Okulu değiştirmeli mi?

HZT4

Centipat
10.sınıfım. Şu an şehir içinde bir lisede okuyorum derslerin şu ana kadar yüzüne bile bakmadım. Fakat artık anlıyorum ki bakmam lazım. Biraz bilgisayar bağımlısıyım. Yani bilgisayar olmadan duramıyorum. Fakat fark ettim ki arkadaşlarımın yanında bilgisayar aklımın ucundan bile geçmiyor. Aynı zamanda hiçbir sorumluluğumu yerine getirmiyorum yatak toplamaktan bile acizim bu sorumluluğu artık üstüme almak için şehir biraz dışında yatılı bir fen lisesi'ne gitmeye karar verdim. Sizce kararım doğru? Mu ne yapmalıyım?

Yatılı kalmak çiledir. Bence çalışma düzeni olmayan birisi yatılı kalınca da düzelmez. Ama bizim fen lisesinde 9 - 10. sınıfları boşlayıp 11 - 12'de gaza basarak okul üçüncüsü olmuş birisi vardı. Yani tam anlamıyla durum ümitsiz değil. Artık sorumluluk çağına giriyorsun. Bu yüzden üzücü de olsa bazı sevdiğin şeylerden vazgeçip ders çalışmalısın. Ama şunu da unutma lise yılları en güzel yıllardır. Tadını çıkarmaya da bak.

10.sınıfım. Şu an şehir içinde bir lisede okuyorum derslerin şu ana kadar yüzüne bile bakmadım. Fakat artık anlıyorum ki bakmam lazım. Biraz bilgisayar bağımlısıyım. Yani bilgisayar olmadan duramıyorum. Fakat fark ettim ki arkadaşlarımın yanında bilgisayar aklımın ucundan bile geçmiyor. Aynı zamanda hiçbir sorumluluğumu yerine getirmiyorum yatak toplamaktan bile acizim bu sorumluluğu artık üstüme almak için şehir biraz dışında yatılı bir fen lisesi'ne gitmeye karar verdim. Sizce kararım doğru? Mu ne yapmalıyım?

Hayatının en kötü kararını yapmış olursun bence sorumluluk istiyorsan bilgisayardan kafanı kaldırıp gününün belli bir saatini ders çalışmaya ayırmalısın yatılı bir liseye gitmen psikolojik olarak seni yoracaktır ailenden uzak kalmak mesela 1 ay sonra dönmek isteyebilirsin.

Kendin bir şey yapmak istemediğin sürece bir şey değişmez, rahata alışmışsın. Gidip yatılıda eziyet çekeceğine kafanı bilgisayardan kaldırıp yapmadığın şeyleri yapmaya başla.

Tabii ki kendin için en iyisini sen bileceksin ama derslere çalışmak, basit sorumlulukları yerine getirmek ve bilgisayar bağımlılığından kurtulmak için ille de yatılıya geçmek zorunda değilsin. Hatta bence bunları şu anki durumunda gerçekleştirmen daha kalıcı olacaktır. Çünkü yatılıda tek seçeneğin sorumluluklarını yerine getirmek olacak ama evde sorumluluklarını yerine getirmek ve getirmemek arasındaki doğru seçimi kendi iradenle yapacaksın. 10. sınıf derslere çalışmak için geç değil, 12. sınıf olarak bunu sana söylüyorum. Şu andan itibaren düzenli çalışırsan (yaz tatili de dahil olmak üzere) 11'e harika başlayabilirsin. Sana tavsiyem öncelikle PC'yi kaldırmak. Birkaç hafta içinde bilgisayarsız yaşamaya ne kadar çabuk adapte olabileceğini göreceksin. Tabii ki telefon ya da varsa tablet kullanmaya devam edebilirsin. Bilgisayarın gitmesiyle açılan boş zaman mutlaka daha verimli şeylerle dolacaktır zaten. En önemlisi kararlılığını ve motivasyonunu korumak. Zaten sorunu fark ederek ilk adımı atmışsın. Yardımcı olacağını düşünürsen bir haftalık program yapıp ajanda da kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı