Okulu dondurup CEO olmak

Hiç düşünmeden evet deyin. Madem araba da veriyorlar, kaçmaz fırsat. Başka tecrübesiz bulamamışlar da sizi mi seçmişler? Kura usulü mü ceo alıyorlarmış? Şirketin kapısından geçene şirketin başına geçmeyi mi teklif ediyorlar?

Kafa güzelmiş hocam, güle güle kullanın. :)

Hocam 1 aydır aktif olarak gidip geliyorum zaten. İşi de bu hafta başlayacağım resmi olarak.
 
22 yaşındayım, liseden beri çalışıyorum. Sana başıma gelen bir olayı anlatayım. Thodex adlı dolandırıcı kripto para firmasından Sr. PHP Developer teklifi aldım. Bir takım lideri gibi düşünebilirsin. O an için içime sinmediğinden dolayı işi kabul etmedim ve şirket dolandırıcı ilan edildi. Bazı usulsüz işleri üstümden döndüreceklerine inanıyorum.

Kısacası hemen bir teklif aldın diye kendine olan güvenin artmasın. Kendine olan güven bir bilgi birikimi sonrasında artmalı. Bu tarz göz dolduran tekliflere de hemen atlama. Annen bir yerde haklı. Diplomanı almadan bu tarz teklifler alabilmen pek gerçekçi değil, üstelik tecrüben de yok gördüğüm kadarıyla.
Her şey yalan söyler, hayat tecrübeleri ve gözlemler yalan söylemez.

Üstüne yıkacaklar her şeyi :) Ön planda da bu arkadaş gözükecek, kabak buna patlayacak. Kısaca paravan şirket. Adamın aklını alırlar burası Türkiye.
 
Şirket yeni kuruluyor. Tecrübeliye para basıp geçmektense gence daha az para karşılığında büyük bir tecrübe sunuluyor. Çalışanlar genç zaten sürekli.
Hiçbir yatırımcı bir gence bu sorumluluğu vermez. CEO dediğin tüm işleri tıkır tıkır yapar ve patrona rapor verir. Sende ne işleri tıkır tıkır yapacak bir tecrübe ne de rapor sunacak bir tecrübe var.

Bu teklif yeni mezun birine ya da yeni işe girmiş birine gelse durur düşünür bu yüzden zaten hali hazırda okuyan birine bu teklifi yapıyorlar ki balıklama atlasın.

Tanıdığın olsa eyvallah diyeceğim (gerçi tanıdıklar daha beter yapıyor) ama hiç tanımadığın birinin böyle bir teklifle gelmesi çok saçma.

Şirketi, kurucularını, alacağını vereceğini her şeyini araştır. Madem beni CEO yapacaksınız ilk önce mali tablolarınızı görmek istiyorum ona göre karar vereceğim de. Belki de şirketin 5 kuruş nakit parası yok ama 5 milyon kredi borcu var nereden bileceksin?
 
@MehmetS00 Kusura bakma ama bu yoruma "asDASDASD:AS". CEO, Yönetim Kurulu Başkanı'dır ve tüm şirket ondan sorumludur. SSK falan yazıyorsunuz.

Hala anlamadığın nokta var CEO olduğun zaman şirket senin üzerinden borçlanır ve aksi bir durumda tüm ihale sana kalır. Yeni üniversite okuyan birisin ne yaşın var ne tecrüben. Hadi o kadar zeki dediler, şirketi neden senin üzerinden kuracaklar? O kadar zeki insansan zaten kurumlar seni bırakmaz, davet alırsın.

Pek bir ciddiye alınmış sanırım yorum. 20 yaşında birine CEO pozisyonu teklif edilirse, tabii SSK sorarım. Arkadaş aklınca geçiyor dalgasını :)
 
Neyse gençler. Sanırım ciddiye alınmadım. Görüşlerinizde birbirimizi tanımamak önemli bir etken. Size de hak veriyorum. Dışarıdan birileri için doğru gözlemler. Teşekkürler der iyi akşamlar dilerim.
 
Neyse gençler. Sanırım ciddiye alınmadım. Görüşlerinizde birbirimizi tanımamak önemli bir etken. Size de hak veriyorum. Dışarıdan birileri için doğru gözlemler. Teşekkürler diler iyi akşamlar derim.
Aksine ciddiye alındın, seni bir yanlıştan döndürmeye çalışıyoruz. Daha genç yaştasın, çevremde çok adama böyle kazık attılar. Adam kaç yaşına geldi, gençken yediği kazığın borcunu ödüyor halen. Çoluğuna çocuğuna ekmek götüremeyenler var hemen atlayıp.
 
Neyse gençler. Sanırım ciddiye alınmadım. Görüşlerinizde birbirimizi tanımamak önemli bir etken. Size de hak veriyorum. Dışarıdan birileri için doğru gözlemler. Teşekkürler diler, iyi akşamlar derim.
Belli ki sen bu kadar kişiyi ciddiye almadın. Kendini inandırmak istemiyorsun belki de. Sen yine de kulak as bu kadar insanın dediklerine.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı