Okulum fen lisesi oldu

Okuluna gelecek sene gelen 9. sınıflar ilk Fen lisesi grubu olacak. Siz de son Anadolu lisesi grubu.

Ayrıca Geometri gibi dersleri görmek istiyorum derken sanırım alan seçiminden sonrasını kastediyorsun ki eğer sayısal alan seçersen karşına çıkabilir dersler.

Öğretmen konusunda öğretmenleriniz tayin haklarını kullanmazsa ve yeterli sayıda öğretmen varsa çok büyük değişiklikler olmaz. Bununla beraber eksik olan pozisyonlar varsa gerekirse görevlendirme vs. ile doldurulur kısa sürede.

Okul alanındaysa eğer pansiyon yoksa pansiyon yapılabilir ki bu da il veya ilçe dışından gelen öğrenci sayısına olumlu etki yapar.

Ayrıca şu an okulun taban puanı zaten yüksek görünüyor yani en azından Fen lisesi grubuyla çok bir farkınız olmayacak birkaç nokta hariç. Hatta onlara biraz daha yüklenebilirler Fen lisesi olduklarından dolayı.

Bu arada okulda forma varsa ve seneye yenisini almayı düşünüyorsan beklemen daha iyi olur,Fen lisesi olduğu için idare yeni bir forma belirleyebilir ki genelde daha güzel oluyor eskisinden onu alırsın.

❤️

Son düzenleme:
Okuluna gelecek sene gelen 9. sınıflar ilk fen lisesi grubu olacak. Siz de son Anadolu lisesi grubu.

Ayrıca geometri gibi dersleri görmek istiyorum derken sanırım alan seçiminden sonrasını kastediyorsun ki eğer sayısal alan seçersen karşına çıkabilir dersler.

Öğretmen konusunda öğretmenleriniz tayin haklarını kullanmazsa ve yeterli sayıda öğretmen varsa çok büyük değişiklikler olmaz. Bununla beraber eksik olan pozisyonlar varsa gerekirse görevlendirme vs. ile doldurulur kısa sürede.

Okul alanındaysa eğer pansiyon yoksa pansiyon yapılabilir ki bu da il veya ilçe dışından gelen öğrenci sayısına olumlu etki yapar.

Ayrıca şu an okulun taban puanı zaten yüksek görünüyor yani en azından fen lisesi grubuyla çok bir farkınız olmayacak birkaç nokta hariç. Hatta onlara biraz daha yüklenebilirler fen lisesi olduklarından dolayı.

❤️

Anladım normalde fen liselerinde geometri dersleri de oluyor çünkü tek seçebildikleri alan sayısal malum. Her neyse sonuç olarak fen lisesi mezunu olacağım o yönden bakalım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Anladım normalde fen liselerinde geometri dersleri de oluyor çünkü tek seçebildikleri alan sayısal malum. Her neyse sonuç olarak fen lisesi mezunu olacağım o yönden bakalım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Rica ederim,aslında yeterli öğrenci olursa ve idare sıcak bakarsa eşit ağırlık sınıfları da açılabiliyor Fen liselerinde. Sözel ve dil de olabilir isteğe bağlı ama pek sıcak bakılmaz genelde.

Fen lisesinde geometri genelde 9-10'da seçmeli ders olarak çıkmıyor daha çok Matematik Tarihi ve Uygulamarı veya İngilizce seçiliyor. Sayısal seçersen ve okulda sınıf açılırsa 11-12'de karşına çıkar büyük ihtimal geometri ders olarak. Zaten ders olarak Fen ve Anadolu müfredatındaki tek fark Fen lisesi sayısal derslerinde ileride tekrar gösterilecek birkaç ek konuya değiniliyor ki onlar da pek mühim şeyler değil. Ufak bilgiler veriliyor sadece. Yani eğitim konusunda çok dert etmene gerek yok.

Hayırlı olsun şimdiden. 🥰

Şunu unutma ki matematik yapamıyorsan maalesef ki senin fen lisesinden mezun olup olmaman çokta bir şey ifade etmiyor.

Bu diğerleri içinde geçerli ister düz ister meslek ister Anadolu...

Şunu unutma ki matematik yapamıyorsan maalesef ki senin fen lisesinden mezun olup olmaman çokta bir şey ifade etmiyor.

Bu diğerleri içinde geçerli ister düz ister meslek ister Anadolu...
Soruda söylemişti zaten matematiğim iyi olduğu için geometri dersi olsa güzel olurdu diye. 🥲(Bu emoji niye bu kadar çirkin)

Evet siz kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Sizden sonraki nesiller fen liseli olacak siz düz liseye devam. 4 sene önce benim de gittiğim lise meslek lisesinden düz liseye geçmişti. Biz meslek lisesi mezunuyuz bizim için değişen bir şey yok.
Bahsedilen okul %4 ile alıyor yani düz lise değil Anadolu lisesi.

Bizim okulumuz zaten nitelikli ek olarak tarihi bir okul. Araştırırsanız görebilirsiniz. Şuan planda Kayseri Fen Lisesi olarak adı geçiyor ama okulun tarihi adı değişmemesi adına yine Kayseri Lisesi olarak devam edebilir. Umarım öyle devam eder.

Merhaba, Kayseri lisesi bugün itibarıyla Kayseri fen lisesi oldu fakat bize işlemeyecekmiş. Ama ben dokuzuncu sınıfım herhangi bir tercih yapmadım. Yine de bize işlemiyor mu? Açıkçası her türlü Kayseri fen lisesi mezunu olacağız ama, matematiğiminde çok iyi olmasından geometri gibi dersleri görmeyi çok istiyordum. Şimdi bizden sonrasına işliyormuş doğru mudur? @Vavien.
Gerçekten çok şanslı bir durum sayılabilir, artık fen liseli muamelesi goruceksiniz, hayırlı olsun. Bu demek değil ki diplomanizda fen lisesi yazicak profesyonel öğretmenlerden ders alıcaksınız.

Gerçekten çok şanslı bir durum sayılabilir, artık fen liseli muamelesi goruceksiniz, hayırlı olsun. Bu demek değil ki diplomanizda fen lisesi yazacak profesyonel öğretmenlerden ders alacaksınız.

Evet hocam en azından kimya ve biyoloji öğretmenlerimiz değişirse yerlerine dediğiniz gibi öğretmenler gelse yeter. Bizim açımızdan çok bir şans var mı pek emin değilim. Eninde sonunda ayrışacağız çünkü formalarımız farklı olacakmış vs. vs. Bakalım...

Evet hocam en azından kimya ve biyoloji öğretmenlerimiz değişirse yerlerine dediğiniz gibi öğretmenler gelse yeter. Bizim açımızdan çok bir şans var mı pek emin değilim. Eninde sonunda ayrışacağız çünkü formalarımız farklı olacakmış vs. vs. Bakalım...
Yeni formalardan siz de alacaksınız lazım olunca büyük ihtimal. Eski forma basılmaz daha fazla artık. Tabii okul zorunlu tutmaz Fen lisesi olmayanlar için yeni formayı onlar isterse eskiden devam ederler.❤️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı