Okulumda Çok Huzursuzum

Meslek seçimi derken bölüm seçimi mi? Bölümü mü seçtim ben. Bilişimdeyim.
Bölümünü seçti ve sevmiyorsan anı alanda farklı dala veya sınıfa geçebilirsin. Yada mesleğini sevmiyorsan farklı bir mesleğe geçip değiştirebilirsin ancak sonradan pişman olma derim.

Bölümünü seçti ve sevmiyorsan anı alanda farklı dala veya sınıfa geçebilirsin. Yada mesleğini sevmiyorsan farklı bir mesleğe geçip değiştirebilirsin ancak sonradan pişman olma derim.
Bilişimi bırakıp başka alanlara gideceğimi sanmıyorum. Biraz sabretsem belki seneye başka bir okula giderim. Şuan en mantıklısı bu bence.

Yok yok alınmam böyle şeylere haklısınız bu konuda. Babam bıktım senin sorunlarından demişti çok üzülmüştüm.

Meslek seçimi derken bölüm seçimi mi? Bölümü mü seçtim ben. Bilişimdeyim.

Çok haklısınız. Aslında bende bir sorun olabilir. Çok olgun bir yapım var. Oradaki kişiler çocuksu geliyor olabilir. Derslerime adapte olamıyorum bu gidişle sınıf tekrarı olacağım heralde. :(
Sakın onlar yüzünden dersleri boşlama. Bu çok önemli nasıl olsa lisede bitecek bunlar ne kadar çocuk diye düşünüp çalışmassan ileride keşke sadece 4 sene okuyacağım kişileri düşünerek sınıfta kalarak sene kaybetmeseydim diyeceksin ama geç olur. Sen sen ol kafanı takma ders yap ve ders yap. Sonra kafan rahat gezersin olgunluk iyi birşey onların çocukluk tavırlarına aldanma.

Sen neysen o olmaya devam et, zaman geçtikçe insanlar sana daha yakınlaşır. Kendimden biliyorum, eskiden arkadaşlarım dediğim insanların hep dalga geçip işlerine geldiklerinde yanlarına aldıkları biriydim. Onlarda olgunlaştıkça dahada yakınlaştık, eski sorunların hepsi unutuldu. 10. sınıftayken artık büyüdüğünü düşünebilirsin ama hala o çocukluk içinizde. Zaman ver, becerebilirsen kızlarla daha yakın ol. 9. sınıftan beri yanımda olan, kardeşim gibi gördüğüm arkadaşım hala bırakmadı beni, en iyisi böyle bitmeyecek bir arkadaşlık kur.

Ben meslek lisesi okumuştum. Nasıl bitti nasıl geçti farkında değildim. Ama tüm derslerden temelim eksik oldu.. Meslek okuyanlar için YGS sınavı olsaydı var ya 500 puan yapardım. Çok kötü eğitim sistemi var. Meslek derslerini temel derslerden çok görüyorduk. Çok kötü sistem içinde yaşıyoruz.

Bence en iyi arkadaşlar 9. sınıfta oluyor. Sınıfında 9.sınıftan arkadaşların varsa onlarla takılabilirsin. En azından huyunu suyunu biliyorsun. Bu arada bende bilişimdeyim 10.sınıf. Dersler çok kolay özellikle meslek dersleri. Yani sınıf tekrarı olman kolay değil.

Bence en iyi arkadaşlar 9. sınıfta oluyor. Sınıfında 9.sınıftan arkadaşların varsa onlarla takılabilirsin. En azından huyunu suyunu biliyorsun. Bu arada bende bilişimdeyim 10.sınıf. Dersler çok kolay özellikle meslek dersleri. Yani sınıf tekrarı olman kolay değil.
Evet meslek dersleri aşırı kolay. Ama matematikte temelim nerdeyse hiç yok denecek şekilde az. Sadece ondan korkuyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı