Okulumda Discord bulundurmak disiplin sebebi oldu

Annemle babam bugün veli toplantısından döndüler ve müdür yardımcısının Discord'u artık disiplin sebebi saydığını bunun nedeninin ise atat vb. gruplarda dönen olaylar olduğunu söylediler. Ben de bunların nedenlerini ve Discord'un nasıl bir uygulama olduğunu söyledim ve anladılar. Sizin okulda da böyle karar çıktı mı?

Saçmalıktan başka bir şey değil Discord'u yasaklamaları bizim oğretmenimiz bile okul adına Discord sunucusu açtı bazen Valorant, CS, Hearts of Iron 4 turnuvaları yapıyorlar.
 
Direkt Discordun kendisini yasakladılar.
1.olarak yönetmelikte böyle bir şey yazmıyor. Yapamazlar.

2.olarak yapsalar bile telefon sizin kişisel eşyanız. Ayrıca gizlilik ilkelerine ve KVKK'ya göre sizin hiçbir verinizi sizden izinsiz kontrol edemezler. Demektir ki telefonunuza giremezler. Girmeyi denerlerse polis çağıracağınızı söylersiniz. Çünkü yaptıkları suç. Polisten belgeleri olması lazım ama polisler çok önemli durumlarda o belgeyi veriyorlar.

Discord'u yasaklamak doğru bir karar, 2018 yılından beri kullanmaktayım hoş bir ortam değil.
Yasaklamak Türkiye'nin bileceği iş. MEB yönetmeliğinde yazmadığı sürece okul böyle bir şey yapamaz.
 
Ortada eğitim sistemi varmış gibi bir de kafalarına göre kurallar koyuyorlar. Önce yönetime kural koysunlar, hiçbir işe yaramayan müfettişlerin işlerine son versinler. Özel okullarda para ile not yükseltiliyor, devamsızlık siliniyor öğretmen olan kuzenlerimden biliyorum. Eğitim bu ülkenin en büyük kazanç sistemlerinden biri, öğrencileri ne kadar dolaylı yoldan zorlarlar ise o kadar çok para kazanırlar. Nitelikli öğrencinin yetişmesi değil, sistemin ne kadar para kazandırdığı önemli. Ülkenin demografik verilerine bakıldığı zaman ne kadar içler acısı içinde olduğumuz bariz bir şekilde ortada. Ama hala üstlerine yalakalık yapmak, gözlerine girmek için ülkenin geleceğini hiçe sayan iskeletler ile yaşıyor ve yönetiliyoruz.

Hocam o kadar haklısınızki yorumu okuyunca içimin yağları eridi teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı