Okulumu nasıl değiştirebilirim?

Mor Fasulye

Kilopat
Yer
Ankara
Merhaba. Lise 3. sınıfa geçmiş birisiyim. Şu anki okulum 90 OBP ile alan bir okul (kötü bir okul değil ama.). Hobilerimle uyuşan çok kişi olmadığından ve çevresinden dolayı okul değiştirmeye karar verdim. Ancak nakil yapmak vs. hiçbir bilgim yok diyebilirim. Öncelikle LGS'de 7,7 yaptım ve istediğim okul 6,5 ile benim kapatmıştı benim LGS'ye girdiğim sene. Bu sene ise 7,5 ile kapatmışlar. Sorularım şunlar:
  • Nakil yaparsam bu okula girebilir miyim?
  • Nasıl ve nereden nakil yapmalıyım?
  • Alan seçmeden dolayı sınıflar Karma yapılır mı? Çünkü daha önce birlikte olmuş bir arkadaş grubuna kaynaşmam zaman alabiliyor (kolayca kaynaşabilirim ama daha önce birbirlerini tanımıyorlarsa daha iyi olur tabii.)
  • Sizce nakil yapmaya değer mi? Şu anki okulum 10 dakikalık yürüme mesafesinde diğerine ise dolmuş-otobüsle falan giderim sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle garanti edemezsiniz istediğiniz okula gitmeyi. Çünkü onlar da her an yeni birini alabilir ve yerleri kalmayabilir. Ayrıca dolmuş büyük bir eziyet. Eğer mevcut okulunuzda hiç arkadaşınız yoksa değiştirin, fakat 1-2 tane de varsa değiştirmeyin bence

Hocam öncelikle garanti edemezsiniz istediğiniz okula gitmeyi. Çünkü onlar da her an yeni birini alabilir ve yerleri kalmayabilir.
Hocam kesinlik olmadığını bende biliyorum sadece yüzdesel olarak merak ettim.
Eğer mevcut okulunuzda hiç arkadaşınız yoksa değiştirin, fakat 1-2 tane de varsa değiştirmeyin bence
Ya arkadaşım var bayağı ama kafa dengi yok sıkıntı orada.

Hocam kesinlik olmadığını ben de biliyorum sadece yüzdesel olarak merak ettim.

Ya arkadaşım var bayağı ama kafa dengi yok sıkıntı orada.

Hocam çünkü arkadaş edinmek çok zor bir durum. Tabii lise 3'e geçmenin avantajı var. Sayısal sözel sınıf ayrımları yapılacağı için yine arkadaşsız olanlar olacak, fakat yine de birbirini tanıyanların çok olacağını düşünüyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı