Okumak istemiyorum

Sabah okula gitmek için buz gibi havada sıcacık battaniyenin altından kalkmak sana zor geliyor olabilir ama bundan çok değil, sadece birkaç sene sonra hayata atıldığın zaman bu günlerin değerini fark edeceksin. Üniversite şart değil, ister oku ister okuma ama şu an en kötü meslek için bile lise mezunu olman gerekiyor. O yüzden biraz sabret, liseyi bitir ve mezun ol. Gerisine o zaman karar verirsin.

Kral liseyi bitir derslerden kalmayacak kadar okuyunca hayat bitecek değil ya ya matematik sevmiyorsan zaten hele ki çok zor iş benimde farklı planlarım var ama aileme okumayacam demeye çekiniyorum yani bilmiyorum

her ikisini birlikte de yapabilirsin zor bir şey değil. mucadeleci olup bir yol bulmak ve başarmak gerek. ehliyet bile vermiyorlar. lise şart bence üniversite neyse de

Ergen kafası deyip küçümsüyorsunuz ama ergenler yeni şartların büyüklere göre daha çok farkında. Büyüklerin zamanındaki gibi değil hiçbir şey. Bir dükkan açmak için gidebilecek bir kurs ile bir işi en fazla 1 ayda halledebiliyor hayata atılabiliyorsun tabii o işi de bir şekilde öğrenmiş çalışmış olmak gerekiyor bu da en fazla 1 yada 2 sene alan bir şey ama üniversiteye gidersen tamamen zaman kaybı ve bitirdiğinde iş bulacağının da garantisi yok. Üniversite mezunu vasıfsız eleman değil, işi yapan eleman şu zamanda kazanıyor ve üniversite mezunundan daha fazla kazanıyor emin olun. Bana katılmayanlar olacaktır ama onlar 20 sene öncenin şartlarında düşünerek konuşuyor. Gerçekler ortada ve bir diğer gerçek daha var üniversite iş ile ilgili hiçbir şey öğretmez. Üniversite, gerçek hayattan korkan kendine güvenemeyen iş bulamam diye düşünen ve bu yuzden akademik kariyer yapıp rahat etmek isteyenlerin bunu yapınca öğrenciler üstünde çoğunun ego tatmin ettiği hiçbir işe yaramayan şeyleri öğrettikleri bir yerdir

Son düzenleme:

Evet mahrum kalıyorum, umarım farkındasındır sadece ‘'ben" mahrum kalmıyorum ve biliyorum ki eğitim sisteminin rezaletliğinden dolayı.Üstte yazdığım ‘’iyilik’’ ile ilgili mesajı okudun mu?

Liseyi bitir, bak yarın bir gün sporunu meslek haline getirdiğin de belki karşına çıkacak, keşke lise bitirseydim diyeceksin, lise konusu tartışılmayacak bir konudur.

Haklısın hocam ancak hadi ortalama oynasam ter atmak için oynuyorum okuyayım ben diye geçiştiririm ancak durumlar öyle değil.Hoca bu takıma fazlasın gibi kuru sözlerle ayakta tutmaya çalışsa da en sonunda dün ki maçın ardından büyük bir takım istedi beni, kabul ettim.Allah nasip ederse her şey oluyor belki de örgün eğitimde devam etmemde bir hayır var.Allah Kerim dostlar.Ben bu aileyi ‘’iyiliğimi’’ istese bile açık için ikna edemem,farklı takım için gideceğim farklı şehirde belki açığa geçebilirim.Teşekkürler herkese tüm tavsiyeleri,önerileri için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…