Okumak istemiyorum

Sabah okula gitmek için buz gibi havada sıcacık battaniyenin altından kalkmak sana zor geliyor olabilir ama bundan çok değil, sadece birkaç sene sonra hayata atıldığın zaman bu günlerin değerini fark edeceksin. Üniversite şart değil, ister oku ister okuma ama şu an en kötü meslek için bile lise mezunu olman gerekiyor. O yüzden biraz sabret, liseyi bitir ve mezun ol. Gerisine o zaman karar verirsin.

Dostlar selamlar, bu konuyu içimi dökmek için açtım. Bir abiniz, bir kardeşiniz olarak bana tavsiye verirseniz çok memnun kalırım. Bir takımın alt yapısında oynuyorum ve bireysel olarak antrenmanlara gidiyorum, kendimi spora adayıp tek hedefimin o olmasını istiyorum ancak ailem buna pek hoş bakmıyor çünkü ikisi de eğitimci. Kolejdeydim öncesinde bazı sebepler oldu ayrıldım babama dedim okumak istemiyorum dinlemedi yine koleje yazdırdı, dünya para veriyorlar koleje benden umutlular ancak bir kere bile olsun şu matematik dersini adamakıllı dinlemedim, hiçbir bilgim yok. Çünkü kafaya koydum bir hedefi. Yanlışsam, yanıldığım noktalar varsa yazın dostlar. Sizin fikirleriniz de benim için çok önemli.
Kral liseyi bitir derslerden kalmayacak kadar okuyunca hayat bitecek değil ya ya matematik sevmiyorsan zaten hele ki çok zor iş benimde farklı planlarım var ama aileme okumayacam demeye çekiniyorum yani bilmiyorum

her ikisini birlikte de yapabilirsin zor bir şey değil. mucadeleci olup bir yol bulmak ve başarmak gerek. ehliyet bile vermiyorlar. lise şart bence üniversite neyse de

Her okuyanın işsiz kaldığını düşünüyorsunuz, o zaman kimse okumasın. Herkes bir mesleğe hücum ederse tabii gider fabrikada çalışır. Ona göre üniversite seçip yolunu seçeceksin. Daha ergen kafasındasınız.

Ergen kafası deyip küçümsüyorsunuz ama ergenler yeni şartların büyüklere göre daha çok farkında. Büyüklerin zamanındaki gibi değil hiçbir şey. Bir dükkan açmak için gidebilecek bir kurs ile bir işi en fazla 1 ayda halledebiliyor hayata atılabiliyorsun tabii o işi de bir şekilde öğrenmiş çalışmış olmak gerekiyor bu da en fazla 1 yada 2 sene alan bir şey ama üniversiteye gidersen tamamen zaman kaybı ve bitirdiğinde iş bulacağının da garantisi yok. Üniversite mezunu vasıfsız eleman değil, işi yapan eleman şu zamanda kazanıyor ve üniversite mezunundan daha fazla kazanıyor emin olun. Bana katılmayanlar olacaktır ama onlar 20 sene öncenin şartlarında düşünerek konuşuyor. Gerçekler ortada ve bir diğer gerçek daha var üniversite iş ile ilgili hiçbir şey öğretmez. Üniversite, gerçek hayattan korkan kendine güvenemeyen iş bulamam diye düşünen ve bu yuzden akademik kariyer yapıp rahat etmek isteyenlerin bunu yapınca öğrenciler üstünde çoğunun ego tatmin ettiği hiçbir işe yaramayan şeyleri öğrettikleri bir yerdir

Son düzenleme:
Örgün eğitim lise düzeyine kadar çıkartılmışken sanki bir tek senin lise okuman gerekiyor da hayallerinden mahrum kalıyormuş gibi konuşuyorsun. Milyonlarca öğrencimiz var sanki hepsi keyfi gidiyor gibi konuşuyorsun.

Bu öğrencilerin arasında senin gibi futbolcu olmak isteyen binlercesi var. Ailen sen rahat oku diye koleje para yağdırıyorken örgün eğitimden kendini mahrum bırakma isteğin çok şımarıkça. Ki bu konuyu görüyorum ki lise 1 seviyesindeyken açmışsın. Daha lisenin "L"sini görmemişsin.

Evet mahrum kalıyorum, umarım farkındasındır sadece ‘'ben" mahrum kalmıyorum ve biliyorum ki eğitim sisteminin rezaletliğinden dolayı.Üstte yazdığım ‘’iyilik’’ ile ilgili mesajı okudun mu?
Ne okulu bahane ediyorum ne de ailemin yüzüne söyleyemediklerimi burada öfke kusuyorum dostum. Öyle devam ediyorum zaten, okul çıkışı antrenmana git gel formatında yapıyorum çünkü başka seçeneğim yok. Evet iyiliğimi istiyorlar evelallah, umarım farkındasındır bu iyilik diye düşündükleri bazı bireylerde farklı sonuçlara patlak veriyor. Başka bir konuda daha bahsetmiştim, komşumun oğlu zorla istemediği üniversiteye gitmişti babasının zoruyla, puanı daha yüksek, orayı seçeceksin gibisinden zorlamalar derken çocuk askerde canına kıydı. O adam da çocuğunun ‘'iyiliğini" istedi ancak her iyilik güzel sonuçlar çıkarmıyor işte.

Ayrıldığında bile özel okul yine paranın çoğunu cebine cukkalıyor hocam :D Maalesef böyle

Üniversiteyi 2. bitirdim. Şu an en iyi bankalardan birinde iyi bir pozisyonda çalışıyorum. Okuldan nefret ederek bitirdim derslerin çoğunada gitmemiştim. Yani eğitim severek yapılacak bir şey değil; zorunda olduğun için yaptığın bir şey. Bu farkı anlaman lazım. Şu an iş hayatından fazlasıyla keyif alıyorum. Okul sadece bir basamak. Ülkemizde sporcuların durumu belli. Tanıdıgın vs yoksa a klasmanda oynaman zor. Düzgün işi olmayana kız bile vermiyorlar. Yaşından dolayı şu an böyle düşünüyorsun ama ileride de keşke çıktığım saat belli olsa, düzgün kurulu bir düzenim olsun diceksin o yüzden anne babanı dinlemeni tavsiye ederim. Ne yazık ki ülkemiz insanların tercihleri doğrultusunda kariyer planlaması yapmasına izin verecek kadar gelişmedi.
Not: Herhangi bir mesleğe de yönebilirsin örneğin: Kombi tamircisi vs. Üniversite şart değil ama sporu meslek edinmek bu ülkede bana pek doğru gelmiyor.
Haklısın hocam ancak hadi ortalama oynasam ter atmak için oynuyorum okuyayım ben diye geçiştiririm ancak durumlar öyle değil.Hoca bu takıma fazlasın gibi kuru sözlerle ayakta tutmaya çalışsa da en sonunda dün ki maçın ardından büyük bir takım istedi beni, kabul ettim.Allah nasip ederse her şey oluyor belki de örgün eğitimde devam etmemde bir hayır var.Allah Kerim dostlar.Ben bu aileyi ‘’iyiliğimi’’ istese bile açık için ikna edemem,farklı takım için gideceğim farklı şehirde belki açığa geçebilirim.Teşekkürler herkese tüm tavsiyeleri,önerileri için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı