Okumak istemiyorum

Dostlar selamlar, bu konuyu içimi dökmek için açtım. Bir abiniz, bir kardeşiniz olarak bana tavsiye verirseniz çok memnun kalırım. Bir takımın alt yapısında oynuyorum ve bireysel olarak antrenmanlara gidiyorum, kendimi spora adayıp tek hedefimin o olmasını istiyorum ancak ailem buna pek hoş bakmıyor çünkü ikisi de eğitimci. Kolejdeydim öncesinde bazı sebepler oldu ayrıldım babama dedim okumak istemiyorum dinlemedi yine koleje yazdırdı, dünya para veriyorlar koleje benden umutlular ancak bir kere bile olsun şu matematik dersini adamakıllı dinlemedim, hiçbir bilgim yok. Çünkü kafaya koydum bir hedefi. Yanlışsam, yanıldığım noktalar varsa yazın dostlar. Sizin fikirleriniz de benim için çok önemli.

Bence hem okuyun hem de altyapıya gidin sizin için sıkıntı olmazsa.

O zaman en yakın zamanda nakil aldır. Önerim meslek okulu olur, ama oralarda biraz pislik kaynıyor.

Ben meslekteyim herkes çoğu zaman hep bel altı şakalar yapıyorlar.

Okuduğum özel lisede 26 kişiyiz bir sınıfta. Ortamım var o yönden hiçbir sıkıntı yok ancak hadi ben 4 yılımı heba ederim, ailem beni kolejde okutmakta kararlı anladığım kadarıyla boşa giden sadece bir ton para olacak, aile içinde maddi dengeyi de bozuyorum bu saçma problemden dolayı. Bayağı rahatsızlık duyuyorum, günün sonunda ben bi' meslek sahibi olamayacaksam ne önemi var? Anlatamıyorum aileme okumak istemediğimi. İlkokulda sokakta top oynarken gelip bize oku kardeşim deyip fen lisesinde okuyan abiler şu an tuvalet kapağı fabrikasında çalışıyor.
Meslek sahibi olmakla lisenin alakası yok eğer meslek lisesi okumuyorsan. Gerçi meslek lisesi okuyanların da meslek edindiği pek söylenemez. Kolejde okuyorsan kaybın olmayacak. Sanki bir tek sen lise okuyormuşsun gibi davranıyorsun. Ancak lise mezunu olunması zorunlu hale getirildi gibi bir şey. Şimdiden lise mezunu değilsen önünün kapatıldığı birçok iş kolu var. Muhtemelen liseyi okumazsan sonun o küçümsediğin fabrika olacak zaten.

Türkiye nüfusunun %50'si lise mezunu. Bu kitlenin çok büyük bir kısmı günümüzde okumuş olan kişiler. Diğerleri ise eskilerin eğitim yetersizliğinden sıyrılıp liseyi bitirebilmiş kişiler. Eskiden eğitim konusunda şimdiye nazaran daha az gelişmiştik, özellikle anadolunun iç kısımlarından ve doğudan gelen kişiler sadece çalışmak zorunda kaldığı için eğitimlerini sürdüremiyordu bile. Ama bunlar geride kalmaya başladı. Hemen hemen her çocuk liseyi bitirmek zorunda artık. Örgün eğitim değişti.

Son düzenleme:
Her okuyanın işsiz kaldığını düşünüyorsunuz, o zaman kimse okumasın. Herkes bir mesleğe hücum ederse tabii gider fabrikada çalışır. Ona göre üniversite seçip yolunu seçeceksin. Daha ergen kafasındasınız.

Bunu nereden çıkardın dostum ?
Örgün eğitim lise düzeyine kadar çıkartılmışken sanki bir tek senin lise okuman gerekiyor da hayallerinden mahrum kalıyormuş gibi konuşuyorsun. Milyonlarca öğrencimiz var sanki hepsi keyfi gidiyor gibi konuşuyorsun.

Bu öğrencilerin arasında senin gibi futbolcu olmak isteyen binlercesi var. Ailen sen rahat oku diye koleje para yağdırıyorken örgün eğitimden kendini mahrum bırakma isteğin çok şımarıkça. Ki bu konuyu görüyorum ki lise 1 seviyesindeyken açmışsın. Daha lisenin ''L''sini görmemişsin.

Her okuyanın işsiz kaldığını düşünüyorsunuz, o zaman kimse okumasın. Herkes bir mesleğe hücum ederse tabii gider fabrikada çalışır. Ona göre üniversite seçip yolunu seçeceksin. Daha ergen kafasındasınız.

Yanılıyorsun, sen benim yazdığım o fen lisesindeki abiler şu an fabrikada çalışıyor mesajından her okuyanın işsiz kaldığını düşünüyorsan problem sende. Genellikle böyle oluyor dedim ‘'her" okuyan demedim, kötü bir Anadolu lisesinde okuyup verin sanayiye ne uğraşıyorsunuz diyorlardı ailesine, çocuk şu an medipol Uni'de okuyor. Evet hak veriyorum belki o abiler düzgün çalışmadı, başaramadı ancak böyle olanların sayısı daha fazla (çalışıp başarsalar bile),gerçekler kaçınılmaz.
Şu yazıya bir göz atmanızı öneririm hocam.

Yanılıyorsun, sen benim yazdığım o fen lisesindeki abiler şu an fabrikada çalışıyor mesajından her okuyanın işsiz kaldığını düşünüyorsan problem sende. Genellikle böyle oluyor dedim ‘'her" okuyan demedim, kötü bir Anadolu lisesinde okuyup verin sanayiye ne uğraşıyorsunuz diyorlardı ailesine, çocuk şu an medipol Uni'de okuyor. Evet hak veriyorum belki o abiler düzgün çalışmadı, başaramadı ancak böyle olanların sayısı daha fazla (çalışıp başarsalar bile),gerçekler kaçınılmaz.
Şu yazıya bir göz atmanızı öneririm hocam.

Doğru mesleği seçtiğin sürece işsiz kalma oranın yok. Prestijli yollar arıyorsanız biraz zor tabii. Bu ülkenin her mesleğe ihtiyacı var. Mesela tanıdığım bir klimacı çok sağlam paralar alıyor. Kendimden örnek verirsem pederle beraber inşaat işi yapıyoruz. Ameleden iş veren konumuna geldik ve inanır mısın bir doktorun 3 aylık maaşını 1 haftada alıyoruz.

Dostlar selamlar, bu konuyu içimi dökmek için açtım. Bir abiniz, bir kardeşiniz olarak bana tavsiye verirseniz çok memnun kalırım. Bir takımın alt yapısında oynuyorum ve bireysel olarak antrenmanlara gidiyorum, kendimi spora adayıp tek hedefimin o olmasını istiyorum ancak ailem buna pek hoş bakmıyor çünkü ikisi de eğitimci. Kolejdeydim öncesinde bazı sebepler oldu ayrıldım babama dedim okumak istemiyorum dinlemedi yine koleje yazdırdı, dünya para veriyorlar koleje benden umutlular ancak bir kere bile olsun şu matematik dersini adamakıllı dinlemedim, hiçbir bilgim yok. Çünkü kafaya koydum bir hedefi. Yanlışsam, yanıldığım noktalar varsa yazın dostlar. Sizin fikirleriniz de benim için çok önemli.
Hedeflerinin peşinden gitmen gayette senin için güzel fakat lise mezun olmadan yapma bence sonra pişman olursun

Üniversiteyi 2. bitirdim. Şu an en iyi bankalardan birinde iyi bir pozisyonda çalışıyorum. Okuldan nefret ederek bitirdim derslerin çoğunada gitmemiştim. Yani eğitim severek yapılacak bir şey değil; zorunda olduğun için yaptığın bir şey. Bu farkı anlaman lazım. Şu an iş hayatından fazlasıyla keyif alıyorum. Okul sadece bir basamak. Ülkemizde sporcuların durumu belli. Tanıdıgın vs yoksa a klasmanda oynaman zor. Düzgün işi olmayana kız bile vermiyorlar. Yaşından dolayı şu an böyle düşünüyorsun ama ileride de keşke çıktığım saat belli olsa, düzgün kurulu bir düzenim olsun diceksin o yüzden anne babanı dinlemeni tavsiye ederim. Ne yazık ki ülkemiz insanların tercihleri doğrultusunda kariyer planlaması yapmasına izin verecek kadar gelişmedi.
Not: Herhangi bir mesleğe de yönebilirsin örneğin: Kombi tamircisi vs. Üniversite şart değil ama sporu meslek edinmek bu ülkede bana pek doğru gelmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı