Okumak mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dayım Güney Afrika'da yaşıyor senelerdir. İster inan ister inanma capetown sehri ve çevre sehirlerdeki refah ve kaliteli yaşamı Türkiye'de bulamazsın. Johnesburg kötü bir şehir suç açısından kabul ediyorum ama alım gücü enflasyon insan hakları hukukun üstünlüğü vb. Güney Afrika Türkiye'den daha iyi. Sırf ismi Afrika diye bir şey bilmeden cahil cahil konuşmakta bizim milletin has özelliği galiba.

Evet mantıksız. Seçim şansın olsa Türkiye'de yaşamayı seçer miydin?

Bu kelimenin nesi size battı tam olarak? Evet mantıksız ve Türkiye aynı istikrarla çakilmaya devam ederse 10-15 seneye çok daha mantıksız olacak. Atatürk'ün kurduğu Türkiye olmadığı sürece Türkiye'de yaşamak mantıksızdır. Ha tabii doğduğunuz ülke Soma'li falansa Türkiye'de yaşamayı mantıklı bulabilirsiniz.

Hocam tamam bende şartları biliyorum nasıl bir halde olduğumuzu biliyorum bana batan bir şey yok yanlış bir şey dediysem kusura bakmayın. Benim demek istediğim yaşamak mantıksız demek abartı bir cümle yani evet paramız her geçen gün değer kaybediyor ama en azından orta doğu'daki bir İran değiliz bir Suriye değiliz. Yaşam şartları kötü ama yaşamak mantıksız değil.

Hocam tamam bende şartları biliyorum nasıl bir halde olduğumuzu biliyorum bana batan bir şey yok yanlış bir şey dediysem kusura bakmayın. Benim demek istediğim yaşamak mantıksız demek abartı bir cümle yani evet paramız her geçen gün değer kaybediyor ama en azından orta doğu'daki bir İran değiliz bir Suriye değiliz. Yaşam şartları kötü ama yaşamak mantıksız değil.

Evet, Suriye, İran ve Afganistan gibi devletlerden farklı olduğumuzu biliyorum. Bu konuda size hak veriyorum; Türkiye hâlâ vasatın üstünde.
Ama benim demek istediğim, şükrederek bu zamanlara gelen bir ülkeyi geliştirmek istiyorsak, artık ders çıkarmalıyız.
Evet, Güney Afrika birçok konuda Türkiye’den ileride.
Hatta birçok Afrikalının görüşüne göre “Afrika’nın Amerikası” olarak adlandırılıyor.
Şunu demek istiyorum: Yıllardır sömürülen bir devlet, dünyanın öteki ucundaki bir coğrafyada her şeye rağmen gelişebildiği kadar gelişmiş.
Biz de bizden yukarıdakilere bakalım ki “Bu adamlar yapıyorsa, biz de yapabiliriz” diyebilelim istiyorum.
Türkiye’de yaşam şu an mantıksız derken kastettiğim bu; halk ülkeyi geliştirmek için çabalamıyor, siyasetçiler de öyle.
Şimdi size soruyorum: Her gün kötüye giden bir ülkede yaşayıp şükretmek mi, yoksa gelişen bir ülkede yaşamak mı?
Eğer istiyorsak “Türkiye’de yaşamak mantıklı, Türkiye gelişen bir ülke” diyebilmeyi, o zaman hepimiz el ele verip daha iyisi için çabalamalıyız.
Ancak senelerdir bunu anlatamayıp üstüne bana "kanziii" diyen arkadaşlar yüzünden bu vatana karşı umutlarım tükendi.
Bu yüzden, daha iyi bir gelecek edinmek ve çocuklarımın geleceği için göç etmeyi çok ciddi düşünüyorum ve zaten yakında yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Suriye İran ve Afganistan tarzı devletler gibi olmadığımızı biliyorum. Bu konuda size hak veriyorum Türkiye halendaha vasatın üstü. Ama benim de demek istediğim şükür ede ede bu zamanlara gelen ülkeyi geliştirmek istiyorsak ders çıkarmalıyız. Evet Güney Afrika birçok konuda Türkiye'den ileride. Hatta birçok afrikalinin görüşüne göre Afrika'nın Amerika'sı tabiri yapılıyor. Şimdi şunu diyorum yıllardır sömürülen bir devlet dünyanın öteki ucundaki bir Coğrafya'da her şeye rağmen yine gelişebildiği kadar gelişmiş. Bizde bizden yukarıdakilere bakalımki "bu adamlar yapıyorsa bizde yapabiliriz" diyelim istiyorum. Türkiye'de yasam şu an mantıksız derkende kast ettiğim bu. Halk ülkeyi geliştirmek icin çabalamıyor. Siyasetçiler ha keza öyle. Şimdi size sorarım. Her gün kötüye giden bir ülkede yaşayıp şükür etmekmi yoksa gelişen bir ülkede yaşamak mı? Eğer istiyorsak "Türkiye'de yaşamak mantıklı Türkiye gelişen bir ülke" o zaman hepimiz el ele verip daha iyisi olmak için çabalamaliyiz. Ancak senelerdir şunu anlatamayip üste bana "kanziii" diyen arkadaşlar yüzünden bu vatana karşı umutlarım bitti. Ve bu yüzden daha iyi bir gelecek edinmek ve çocuklarımın geleceği içinde göç etmeyi çok ciddi düşünüyorum ve zaten yakında yapacağım.

Dediklerinize hak veriyorum hocam. Bende bu şekilde düşünüyorum şükür ede ede bu duruma geldik benim bu ülke için çok büyük hedeflerim var ülkeyi geliştirmek için başarmak istediğim şeyler var.

Ben bu yaşıma rağmen şu andan para biriktirmeye bile başladım ki Amerika'ya taşınıp orada daha iyi bir yaşam sürmek için.

Ben mesela 1-2 yıl öncesine kadar asla bu ülkede kalmak istemiyordum en kısa fırsatta gitmek istiyordum ama bazı istediğim şeyler var ve bunları gerçekleştirmek istiyorum.

Ama işte doğru söylüyorsunuz halkın kendisi de sıkıntı siyasetçiler de sıkıntı

Ya adam ülkede olmayan bir sistemi getiriyor ki İstanbul'daki taksi sorununu çözmek için kalkıyorlar martı sürücülerini dövüyorlar. Yani size de bir yönden hak veriyorum.

Evet, Suriye, İran ve Afganistan gibi devletlerden farklı olduğumuzu biliyorum. Bu konuda size hak veriyorum; Türkiye hâlâ vasatın üstünde.
Ama benim demek istediğim, şükrederek bu zamanlara gelen bir ülkeyi geliştirmek istiyorsak, artık ders çıkarmalıyız.
Evet, Güney Afrika birçok konuda Türkiye'den ileride.
Hatta birçok afrikalının görüşüne göre “afrika'nın amerikası” olarak adlandırılıyor.
Şunu demek istiyorum: Yıllardır sömürülen bir devlet, dünyanın öteki ucundaki bir Coğrafya'da her şeye rağmen gelişebildiği kadar gelişmiş.
Biz de bizden yukarıdakilere bakalım ki “bu adamlar yapıyorsa, biz de yapabiliriz” diyebilelim istiyorum.
Türkiye'de yaşam şu an mantıksız derken kastettiğim bu; halk ülkeyi geliştirmek için çabalamıyor, siyasetçiler de öyle.
Şimdi size soruyorum: Her gün kötüye giden bir ülkede yaşayıp şükretmek mi, yoksa gelişen bir ülkede yaşamak mı?
Eğer istiyorsak “türkiye'de yaşamak mantıklı, Türkiye gelişen bir ülke” diyebilmeyi, o zaman hepimiz el ele verip daha iyisi için çabalamalıyız.
Ancak senelerdir bunu anlatamayıp üstüne bana "kanziii" diyen arkadaşlar yüzünden bu vatana karşı umutlarım tükendi.
Bu yüzden, daha iyi bir gelecek edinmek ve çocuklarımın geleceği için göç etmeyi çok ciddi düşünüyorum ve zaten yakında yapacağım.

Dostum beni ima edip benim gibiler yüzünden vatana incancım bitti demişsin. Yaklaşık 300 kitap okudum ve bunların içinde İslam filozofları, eski Orta Çağ filozoflarının, bilim adamlarının kitabı öyle boş kitaplar değil. Bildiğin odam kütüphane yani. Kusura bakma ama senin gibiler yüzünden de gelişmiyor. Benim senden daha fazla vatana faydam olacağı kesin merak etme. Senin bilmediğin veya hesaba katmadığın birçok şeyi bildiğime eminim. Beni gericilikle itam etmissin bir de işte ona güldüm :D. Abi anlamıyorum adama bak ya Türkiye'de yaşamak mantıksız dediğine karşı çıktım diye beni çoban ilan etti :D.

Dediklerinize hak veriyorum hocam. Bende bu şekilde düşünüyorum şükür ede ede bu duruma geldik benim bu ülke için çok büyük hedeflerim var ülkeyi geliştirmek için başarmak istediğim şeyler var.

Ben bu yaşıma rağmen şu andan para biriktirmeye bile başladım ki Amerika'ya taşınıp orada daha iyi bir yaşam sürmek için.

Ben mesela 1-2 yıl öncesine kadar asla bu ülkede kalmak istemiyordum en kısa fırsatta gitmek istiyordum ama bazı istediğim şeyler var ve bunları gerçekleştirmek istiyorum.

Ama işte doğru söylüyorsunuz halkın kendisi de sıkıntı siyasetçiler de sıkıntı.

Ya adam ülkede olmayan bir sistemi getiriyor ki İstanbul'daki taksi sorununu çözmek için kalkıyorlar martı sürücülerini dövüyorlar. Yani size de bir yönden hak veriyorum.

Kanka karşısındaki kişinin nasıl bir donanıma sahip olduğunu bilmeden direk "cahil" diyebiliyor. İşte bu kısım beni cidden rahatsız etti :D. Hayır Türkiye'de yaşamak mantıksız ne olum o zaman atlayalım on milyonlarca kişi Avrupa'ya gitsin o kadar kolaydı sanki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum beni ima edip benim gibiler yüzünden vatana incancım bitti demişsin. Yaklaşık 300 kitap okudum ve bunların içinde İslam filozofları, eski Orta Çağ filozoflarının, bilim adamlarının kitabı öyle boş kitaplar değil. Bildiğin odam kütüphane yani. Kusura bakma ama senin gibiler yüzünden de gelişmiyor. Benim senden daha fazla vatana faydam olacağı kesin merak etme. Senin bilmediğin veya hesaba katmadığın birçok şeyi bildiğime eminim. Beni gericilikle itam etmissin bir de işte ona güldüm :D. Abi anlamıyorum adama bak ya Türkiye'de yaşamak mantıksız dediğine karşı çıktım diye beni çoban ilan etti :D.

Kanka karşısındaki kişinin nasıl bir donanıma sahip olduğunu bilmeden direk "cahil" diyebiliyor. İşte bu kısım beni cidden rahatsız etti :D. Hayır Türkiye'de yaşamak mantıksız ne olum o zaman atlayalım on milyonlarca kişi Avrupa'ya gitsin o kadar kolaydı sanki.

Hocam vallahi ikinize de hak veriyorum ikiniz de doğru söylüyorsunuz diyecek bir şey bulamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı