Hocam tamam bende şartları biliyorum nasıl bir halde olduğumuzu biliyorum bana batan bir şey yok yanlış bir şey dediysem kusura bakmayın. Benim demek istediğim yaşamak mantıksız demek abartı bir cümle yani evet paramız her geçen gün değer kaybediyor ama en azından orta doğu'daki bir İran değiliz bir Suriye değiliz. Yaşam şartları kötü ama yaşamak mantıksız değil.
Evet, Suriye, İran ve Afganistan gibi devletlerden farklı olduğumuzu biliyorum. Bu konuda size hak veriyorum; Türkiye hâlâ vasatın üstünde.
Ama benim demek istediğim, şükrederek bu zamanlara gelen bir ülkeyi geliştirmek istiyorsak, artık ders çıkarmalıyız.
Evet, Güney Afrika birçok konuda Türkiye’den ileride.
Hatta birçok Afrikalının görüşüne göre “Afrika’nın Amerikası” olarak adlandırılıyor.
Şunu demek istiyorum: Yıllardır sömürülen bir devlet, dünyanın öteki ucundaki bir coğrafyada her şeye rağmen gelişebildiği kadar gelişmiş.
Biz de bizden yukarıdakilere bakalım ki “Bu adamlar yapıyorsa, biz de yapabiliriz” diyebilelim istiyorum.
Türkiye’de yaşam şu an mantıksız derken kastettiğim bu; halk ülkeyi geliştirmek için çabalamıyor, siyasetçiler de öyle.
Şimdi size soruyorum: Her gün kötüye giden bir ülkede yaşayıp şükretmek mi, yoksa gelişen bir ülkede yaşamak mı?
Eğer istiyorsak “Türkiye’de yaşamak mantıklı, Türkiye gelişen bir ülke” diyebilmeyi, o zaman hepimiz el ele verip daha iyisi için çabalamalıyız.
Ancak senelerdir bunu anlatamayıp üstüne bana "kanziii" diyen arkadaşlar yüzünden bu vatana karşı umutlarım tükendi.
Bu yüzden, daha iyi bir gelecek edinmek ve çocuklarımın geleceği için göç etmeyi çok ciddi düşünüyorum ve zaten yakında yapacağım.