Okunan bölümün üniversitesi seçilince ek puan verilir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta tam anlatamadım şöyle diyeyim. Şimdi ben bilişim bölümü okuyorum (meslek lisesi). Şu an da okuduğum bölümle ilgili bir üniversiteye gidersem YKS'de ek puan veriyorlar mı? Birisi bana bir ara böyle bir şey demişti ama araştırdım bulamadım. Bu doğru mu acaba?

Arkadaşlar başlıkta tam anlatamadım şöyle diyeyim. Şimdi ben bilişim bölümü okuyorum (meslek lisesi). Şu an da okuduğum bölümle ilgili bir üniversiteye gidersem YKS'de ek puan veriyorlar mı? Birisi bana bir ara böyle bir şey demişti ama araştırdım bulamadım. Bu doğru mu acaba?
Mesela ben bilgisayar bölümündeyim. Geldiğim puan 250'ydi. Ama İHL mezunu olarak İlahiyat'a gitseydim 268 mi falan o civarlarda girecektim. Yani alanın sana ek puan ekler sen de alanında tercih yaparsan eklenen puan ile girersin.

Meslek lisesi okuduğun bölümün üniversitede aynı alanda okursan ek puan veriyor ve o puana göre üniversiteye girişte değerleniyor. 4 yıllıklarda MTOK var bunu araştırın. Lisede bilişim teknolojileri okudum. Üniversiteyi bilgisayar programcılığı alanını seçtiğim için ek puan alarak girdim. ÖSYM kılavuzda hangi bölümlerin ek puan verdiğini bulabilirsiniz.

Alanınla alakalı 2 yıllık bölüme gidersen belirli bir ek puan veriliyor. 30-50 puan arasında olması lazım, tam hatırlamıyorum. Sadece 2 yıllık bölüm için geçerli, 4 yıllık için verilmiyor.
4 yıllık bölüm için verilmiyor mu? Yani illa 2 yıllık olması lazım. Peki yazılım mühendisliği 2 yıllık var mı varsa 2 yıllıktan bir şey kazanabilir miyim?

4 yıllık bölüm için verilmiyor mu? Yani illa 2 yıllık olması lazım. Peki yazılım mühendisliği 2 yıllık var mı varsa 2 yıllıktan bir şey kazanabilir miyim?

2 yıllık bilgisayar programcılığı var. Meslek lisesi okuyorsanız 4 yıllık için mtok var bir inceleyin. Mühendislikler 4 yıllıktır.

Meslek lisesi okuduğun bölümün üniversitede aynı alanda okursan ek puan veriyor ve o puana göre üniversiteye girişte değerleniyor. 4 yıllıklarda MTOK var bunu araştırın. Lisede bilişim teknolojileri okudum. Üniversiteyi bilgisayar programcılığı alanını seçtiğim için ek puan alarak girdim. ÖSYM kılavuzda hangi bölümlerin ek puan verdiğini bulabilirsiniz.

Hocam ben 4 yıllık okumak istiyorum ama puan vermiyorlar herhalde arkadaş öyle dedi. Bu dediğiniz MTOK nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı