Okunan bölümün üniversitesi seçilince ek puan verilir mi?

@Yeniçocuk, açıkçası AYT konularını bilsem giderim mühendislik okurum, uğraşmam bile bu arkadaşın yerinde olsam.

1639592800441.png

Onun dışında böyle bir şey varmış, ek puan vereceğini sanmıyorum. Zaten sadece o alan öğrencileri yerleşebiliyormuş.

@Yeniçocuk, açıkçası AYT konularını bilsem giderim mühendislik okurum, uğraşmam bile bu arkadaşın yerinde olsam.

Eki Görüntüle 1242902

Onun dışında böyle bir şey varmış, ek puan vereceğini sanmıyorum. Zaten sadece o alan öğrencileri yerleşebiliyormuş.

Meslek lisesi mezunu olarak temel matematik dahi görmeden mezun oluyoruz. Fizik hocam 11.sınıfta ileri fizik dersini anlatıyordu ben hariç kimse dinlemiyordu.

@Yeniçocuk, hocam hem kendim de meslek lisesi mezunuyum, aynı zamanda eğitimciyim. Beni biliyorsun, ben bu yüzden her zaman açık liseyi önerdim, çoğu zaman eleştirildim. Ancak hiçbir zaman önermekten de geri adım atmadım, önermeye de devam edeceğim.

Okulda boşa giden vaktin gerçekten haddi hesabı yok. Ben sınava 2012, 2013, 2014 senesinde girip 2014 senesinde yerleştim. Önceki iki senede özel sebeplerden dolayı üniversiteye gidememiştim. Şimdi düşünüyorum da şimdiki aklım olsa sanırım lise okumaz, AÖL'den bitirirdim.

@Yeniçocuk, hocam hem kendim de meslek lisesi mezunuyum, aynı zamanda eğitimciyim. Beni biliyorsun, ben bu yüzden her zaman açık liseyi önerdim, çoğu zaman eleştirildim. Ancak hiçbir zaman önermekten de geri adım atmadım, önermeye de devam edeceğim.

Okulda boşa giden vaktin gerçekten haddi hesabı yok. Ben sınava 2012, 2013, 2014 senesinde girip 2014 senesinde yerleştim. Önceki iki senede özel sebeplerden dolayı üniversiteye gidememiştim. Şimdi düşünüyorum da şimdiki aklım olsa sanırım lise okumaz, AÖL'den bitirirdim.

Hocam benim için hiç değişiklik olmazdı açık liseye geçsem. Böbrek problemim yüzüne AÖF okuyorum. Konu sahibi 2 yıllık ile bölüm kazanıp DGS ile 4 yıllık geçiş yapması iyi olur. En kötü 2 yıldan aşağı çok sıkı çalışma ile kazanmak mümkün. Temel fizik, kimya, mat sonrası AYT say 1 yılda çalışmak temel olmayan kişi için çok zor. Biliyorum hocam Eğitim konularının maskotusunuz 🙂.

@Yeniçocuk, maskotu derken ne demek istediğini anlayamadım. Ancak elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. DGS ile alımları çok fazla olmuyor, konu sahibinin yerinde olsam 4 yıllık kazanmayı denerdim şahsen. Olmazsa eğer 2 yıllığa giderdim.

Eki Görüntüle 1242902

Şimdi bu MTOK'un bana nasıl bir yararı olacak? Ben şu an konularda bayağı bir gerideyim yani bu yıl yetişmesi çok zor. Ben 4 yıllık bölümü seçersek puan getirir diye düşündüm. Öyle olsaydı dişimi sıkardım. Ama tekrar zor oldu :(

@Yeniçocuk, he. Şimdi anladım, teşekkür ederim. Dediğim gibi beni etiketleyebilirsiniz, vaktim oldukça hepsine bakarım inşallah. Konu sahibi arkadaş 4 yıllık kazanmaya çalış, olmazsa 2 seneliğe gider, üstteki arkadaşın belirttiği gibi DGS denersin. 👍

@Park Müdürü Benson hocam Allah'tan YKS ve DGS bitti. AÖF biter bitmez yedek subay olup askerliği bitirip bir an önce işe girip para kazanırken uzaktan yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Eğitim olayı aslında benim için bitmek üzere. Sizin kadar bilgim olmasa da sonuçta öğrenci olduğum için az çok bilgimle yardım etmeye çalışıyorum.

@Yeniçocuk, estağfurullah. Yeri gelir benim bilmediğim şeyler de tabii ki olabilir. Bilgimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz, inşallah istediğini yapabilirsin. Hedefin güzelmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı