Okunması gereken kitaplar ?

Her ne kadar roman türünde olmasa da, Erich Scheurmann - Göğü Delen Adam kitabı okunmadan ölünmemesi gerektiğine inanıyorum :) Şahsen dört kez bitirdim kendisini. Hem dili akıcı, hem sayfa sayısı kısa olduğu için hemen bitiyor zaten.
 
Konu açılmışken ben de Türk tarihi ile ilgili kitap önerisi alabilir miyim? Bilgilendirici ve akıcı bir kitap olursa sevinirim.

Merhabalar, Türk tarihinin hangi noktası ile ilgili kitap önerisi istiyorsunuz? Koskoca tarihi bir kitaba sığdırıp, "Bir solukta Türk tarihi" benzeri bir kitap görmedim ama İlber Ortaylı'nın Türklerin Tarihi I ve II diye kitabı var ancak, "Alanı değil, 2. el kaynak kullanmış, hatalar var." gibisinden birçok olumsuz yorum mevcut. Türk tarihinin hangi dönemine ilgi duyuyorsanız ya da hangisinden başlamak istiyorsanız, onu belirtin, biz de elimizden geldiğince kitap önerisi yapmaya çalışalım.
 
Gazap üzümleri, Bitmeyen Kavga, Uçurtma Avcısı, Satranç, Olağanüstü Bir Gece, 1984, Hayvan Çiftliği, Fahrenheit 451. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
Edit: Suç ve Ceza ve Martı'yı kesinlikle oku derim. Bana göre bu 2'si herkesin mutlaka okuması gereken kitaplardır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı