Olası bir salgın hakkında

Yer
Compton
Daha fazla  
Koronavirüs salgını olduğunda işyerleri kapandığında insanlar borçlarını nasıl ödeyecek? Veya nasıl para kazanacak? Stokları bittiğinde nasıl alışveriş yapabilecek? Devletin herkese yardım edebilecek durumu var mı ki?

Salgin oldu zaten. Su an pandemik statusunde. ( WHO declares the coronavirus outbreak a pandemic - STAT )

Kontrol altina alinabilirse, yani her gun bir oncekinden daha fazla insanin hastaligi kapmasi durumu ( eksponansiyel artis ) engellenebilirse cok buyuk sorun olmayacak.

Ama ekonomi bu sure zarfinda kotu gidecek, hatta bir sure sonrasinda da.

Ödeyemeyecek, kazanamayacak, yapamayacak, yok.

Ben dünyanın sonunun yakın olduğunu düşünüyorum. Şu virüsün tedavisini ben öldükten sonra bulsunlar da.

Kıtlık olduktan sonra ardından yağma başlar Devlet herkese nasıl baksın? Çiftçi olmadıktan, ekmedikten sonra bunun sana nakliyatı yapılmazsa elde edemezsin. Herkes başının çaresine bakar güçlü olan hayatta kalır mantığı devreye girer.

Sadece şunu söylüyorum. Ütopik bir The Last Of Us hayali kurmasın kimse. Bir kısım ölecek bir kısım kalacak. Maksimum Weimar Cumhuriyeti gibi olur. Ortada harap olmuş dünyada bir dikiş tutturmaya çalışan ülkeler düzeni gibi. Ayrıca doğal seleksiyon, kader, ecel, genetik, ırsi etmenler gibi birçok faktör var.

Eskiden nüfus bunalımlarında illa AAA boyutunda depremler, savaşlar, hastalıklar baş gösterir bir kısım ölür bir kısım kalırdı. Ölen kısmın parasını, malını ve mülkünü yaşayanlar kullanır ve dünyada bir denge otururdu. Şimdi ise herkes herkesi dibine dibine yaşatmaya çalışıyor ve bu da dünyayı yıpratıyor. İnsanoğlunun bu davranışlarındaki kaynaklar tükendiğinde tekrardan aynı harman düzenlenecek ve dünya dengeye binecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, ilk başta önlemlerimiz çok iyiydi ama bu son olaylar bütün işi bozdu. Yarından itibaren birkaç hafta yetecek yiyecek alacağım evime. İşi garantiye almak lazım. Umarım bir an önce tedavisi bulunur. Resmen film gibi bir olay yaşıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsün Türkiye'de veya başka üretimi olmayan 3. Dünya ülkelerinde yayılması global olarak çok sorun teşkil etmez. Asıl soruna yol açan Çin gibi üretimin büyük kısmının olduğu ülkelerde yayılması. Asıl ekonomiyi ve bunla beraber domino taşları gibi diğer şeyleri etkileyen bu. Dünya'da 100'lerce ülkenin sahip olduğu şirket var. Bunların çok az bir kısmı kendi ülkesinde üretim yapıyor. Çoğu Çin'de üretiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…