Olay Görüntüleyicisi Ne İşe Yarar?

Kısaca Windows üzerindeki olayları kayıt altına alır.

Olay Görüntüleyicisi, Microsoft'un Windows NT işletim sistemlerinin yöneticilerinin ve kullanıcıların olay günlüklerini yerel veya uzak bir makinede görmelerini sağlayan bir bileşendir.

Sistemdeki olayları bilgi olarak gösteren bir yazılım denilebilir. Geçen gün ekranım kitlenip görüntü gidip geliyordu, Olay Görüntüleyicisinden ne olduğunu anlamak için baktım. Ekran kartından kaynaklandığını anladım hız aşırtırmadan dolayı yapabiliyormuş araştırdım böyle yani bu açıdan çok nadir de olsa kullanıyorum.

Örnek
;
Ek Açıklama 2019-10-04 201306.png

Windows olay görüntüleyicisi sistemde yaşanan aksamaları kaydeder. Örneğin mavi ekran aldığınızda veya bir hatayla karşılaştığınızda olay görüntüleyicisine girip nedenini öğrenebilirsiniz. Örneğin benim oyunlarım sürekli donup kapanıyordu tldr hatası olduğunu öğrendim ( gpu yanıt vermez, windows gpu sürücüsünü yeniden başlatmaya çalışır ancak başlatamaz ve oyun kapanır. ) Ardından 1 ay sonra ekran bozulmaları yaşamaya başladım ve gpunun yavaş yavaş ölmeye başladığını farkettim garantiye verdim .(ekran kartı yeni radeon 7)

Mesela olay günlüğü olmadan Nvidia sürücüsü yüklenmiyor. Ben AMD kart kullanırken kapatmıştım sonra Nvidia karta geçince sürücü yüklenme hatası veriyordu araştırdım olay günlüğü ve onunla bağlantılı programları aktif etmek gerekmiyormuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı