Gençler selamlar,size kendimle ilgili bir konuyu danışmak istiyorum.Ben bir devlet üniversitesinde öğrenciyim.Bundan 6 ay önce yani mayıs ayının sonunda bizim bölümün sınıf grubunda şehir dışından gelen öğrencilerle kavga etmiştik.Zaten o grupla baştan beri anlaşamıyorduk.Bir de bana ihanet eden takıldığım arkadaşlarım vardı onlar da bu kavga ettiğim kişilere onlar hakkında konuştuğum sohbet grubumuzdaki gönderileri de ekran görüntüsü olarak atmışlar.Sonrasında gidip grup olarak beni danışman hocaya şikayet ettiler.Soruşturma açıldı ve 2 ay sonra eve soruşturma belgesini tebligat ettiler.Belgede bazı sorular vardı.Onlara hakaret,küfür edip etmediğime dair.Ben de bu iddiaları reddettiğimi belirttim ve o şekilde o soruları cevaplayıp okula postaladım.Bir de benim çift anadal hayalim vardı.Ve bu yaz o istediğim bölümü çift anadalda kazandım.Yani bu soruşturma meselesi ÇAP yapmama engel olmadı çok şükür.Eylül ayında da okullar açıldı ve eylülden beri bir tartışma yaşamadık.Sadece 1 kere sıkıştırmaya kalktılar.Ama 40 gün önce önce beni emniyete ifadeye çağırdılar bu konuyla ilgili.Ben de o eve gelen belgeye belirttiğim şekilde ifade verdim.Polis bana olumlu konuştu yani bu adli bir olay değil bundan bir şey çıkmaz gibisinden.Polis ayrıca beni suçlarcasına da konuşmadı benim haklı olduğumu düşünüyordu bence.Bir de o kavga ettiğim kişiler yalan yanlış iftira denecek şeyler de sunmuşlar danışman hocaya sahte ekran görüntüleri ama benim paylaşmadığım çok belli.Yani ben ifademi verip çıktım o gün.Ve o günden beri herhangi bir şey olmadı bu konuyla ilgili.Ben de tam huzura kavuştum ÇAP yaptığım bölümde daha kaliteli arkadaşlar edindim,kendi bölümümde de sadece 2 kişiyle muhabbetim var şu sıralar.Onlarla da mescitte ve kütüphanede zaman geçiriyoruz.O iki kişi dışında kimseyle konuşmuyorum yani sınıfta.Yani bir de ben çok fazla iddialı bir çocuk da değilim,anlamışsınızdır.Pek bir çevrem de yok o yüzden.O iki arkadaşımın da beni bunların iftiraları yüzünden kötü bilmemeleri için ben o sıkıştırma olayına,imalarına bile göz yumdum.Eve giderken o sıkıştıranlardan biri otobüste önüme pişkince oturdu daha geçen gün.Ben yine olay çıkmaması için sesimi çıkarmadım.Sizce süreç bundan sonra nasıl işler?Yani ben bu kişilerle bundan sonra herhangi bir kavgaya girmeli miyim yoksa girmemeli miyim?Alttan mı almalıyım yine?Alttan almamın en büyük sebebi de ÇAP hakkımın yanmaması için ve o iki arkadaşın da benden vazgeçip kötü bilmemeleri için.Yani o kavga ettiğim kişilerden korkmuyorum.Fikir verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. |
Son düzenleyen: Moderatör: