OLED monitör alınır mı?

Bütçe
22000

Michael_Kaiser

Centipat
Makaleler
1
Yer
VDNKh
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4070 Tİ SUPER
R5 7500F
Biostar x3d pro
XPG Lancer Blade 16 GB
Aigo Liquid DCS360
Zoko Amiral
Raijintek Cratos RJ-0R30B00007
Philips Evnia 27M2N3501PA/00,
ESPTiger Neon V2 - Moondrop Edition
ND75 Mekanik klavye
Meslek
Web Developer
OLED monitör almak istiyorum ama yanma veya diğer bahsedilen sorunlar çıkar diye korkuyorum. G6 OLED 240 Hz düşünüyordum ama geçenlerde Teknosa mağazasına gittim ve orada bilgili birine sordum ve bana alma dedi. Daha tam anlamıyla gelişmedi OLED teknolojisi falan dedi ve kendi mağazalarında yanık olan birkaç OLED televizyon gösterdi ve kafam aşırı karıştı. Maksimum 22 bin TL bütçem var ve genel anlamda rekabetçi oyunlar oynuyorum ve görüntü temizliği benim için önemli. Sizce OLED tercih etmeli miyim yoksa bu bütçede rekabetçi oyun için daha iyileri var mı? @bluerr hocam yardımcı olursanız sevinirim.

OLED görüntü iyi ama sağlam değil.
LCD görüntü kötü ama sağlam.
Senin kullanımına göre eğer sağlam marka bir OLED seçersen iş görür.

LG üretimi woled panel kullanıyor:

Aynen öyle. Ben de LG kullanıyorum, memnunum.

Woled nasıl hocam yanma durumu açısından. Bana Teknosa'da LG ve Philips gösterildi yanık olarak.

Bana soracak olursan OLED'i Samsung ve LG beceriyor.

Bu senin bütçene ve beklentilerine göre değişir. Eğer 3-6 yıl içinde yandıktan sonra yenisini alamayacaksanız (OLED kullandıktan sonra geri dönüşü yok) bu bir sorun. 3 yıl yanma garantili bir monitör alırsanız 3.yıldan sonra risk haline gelmeye başlıyor, çünkü ilk 3 yıl garanti var. Samsung da bu 2 yıl ama MSI, ASUS, Gigabyte, Dell, AOC gibi markalarda 3 yıl.

3 yıllık QD OLED testinde (Samsung üretimi panel) hala normal kullanımda fark edilir yanma yok. Düz LCD'den hala kat kat iyi gözüküyor. Yani 3 yıl sonra bile hala LCD yerine çok daha mantıklı bir seçenek. Tahmini 1-2 yıl sonra yanacağını düşünürsek en az 4-5 yıl yapıyor bu. Burada dediğim gibi 4-5 sene sonra yenisini alıp alamayacağınızın sorusu geliyor. Çünkü dediğim gibi IPS'e dönmek istemeyeceksiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda test edilen monitör günlük yaklaşık 5.5 saat kullanılmış. İncelemecinin söylediğine göre benim kullandığımın 2 katını bile kullansanız fark edilir bir yanma olmaz diyor.

Bu senin bütçene ve beklentilerine göre değişir. Eğer 3-6 yıl içinde yandıktan sonra yenisini alamayacaksanız (OLED kullandıktan sonra geri dönüşü yok) bu bir sorun. 3 yıl yanma garantili bir monitör alırsanız 3.yıldan sonra risk haline gelmeye başlıyor, çünkü ilk 3 yıl garanti var. Samsung da bu 2 yıl ama MSI, ASUS, Dell, AOC gibi markalarda 3 yıl.

3 yıllık QD OLED testinde (Samsung üretimi panel) hala normal kullanımda fark edilir yanma yok. Düz LCD'den hala kat kat iyi gözüküyor. Yani 3 yıl sonra bile hala LCD yerine çok daha mantıklı bir seçenek. Tahmini 1-2 yıl sonra yanacağını düşünsek en az 4-5 yıl yapıyor bu. Burada dediğim gibi 4-5 sene sonra yenisini alıp alamayacağınızın sorusu geliyor. Çünkü dediğim gibi IPS'e dönmek istemeyeceksiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4-5 yıl gibi bir sürede değiştiririm ama garanti süresi içerisinde yanarsa destek oluyorlar mı? Bir de başka öneriniz var mı bu bütçede rekabetçi için

4-5 yıl gibi bir sürede değiştiririm ama garanti süresi içerisinde yanarsa destek oluyorlar mı? Bir de başka öneriniz var mı bu bütçede rekabetçi için.

ASUS'ta yanma sorunu yaşayıp garantiyle değiştiren birkaç kullanıcı görmüştüm. Açıkçası yanma olup da yardımcı olmayan bir marka görmedim, en azından duymadım. Zaten yardımcı olmasalar bile THH'ye başvurursunuz. Ki ben zannetmiyorum böyle bir şey olacağını. Satıcıyla değil direkt markayla görüşüyorsunuz çünkü. Satıcıyla olsa sıkıntı, çünkü ürünün arkasında durmazlar. Ama markanın kendi ürünü olduğu için yardımcı olması muhtemel.

Bu bütçede Oled haricini önermem. Eğer rekabetçi de iş görsün ama görüntü kalitesi de sağlam olsun diyorsan İPS Mini Led var.

ASUS'ta yanma sorunu yaşayıp garantiyle değiştiren birkaç kullanıcı görmüştüm. Açıkçası yanma olup da yardımcı olmayan bir marka görmedim, en azından duymadım. Zaten yardımcı olmasalar bile THH'ye başvurursunuz. Ki ben zannetmiyorum böyle bir şey olacağını. Satıcıyla değil direkt markayla görüşüyorsunuz çünkü. Satıcıyla olsa sıkıntı, çünkü ürünün arkasında durmazlar. Ama markanın kendi ürünü olduğu için yardımcı olması muhtemel.

Öneriniz nedir? Ben G6 OLED 240 Hz düşünüyordum başka öneriniz var mı? Yukarıda @roxy1881 hocamın attığı monitör nasıldır garanti süresi kalite falan açısından

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı