hocam şöyle ki OLED G6 aldım arada epey fark var IPS panele göre yalnız arkadaşımdan aldığım ASUS 27 inç 265 hz ips panel bir monitör var onunla kıyasladım ancak Asusun renk doğruluğu açık ara ile önde yani G6yı da geçiyor g8 i de elimdeki g6 monitörü sattım g8 4k 240hz e geçtim ancak bu QD-OLED monitör ayarlarını falan kurcaladım renk sıcaklığını, parlaklılığı netliği vs ayarladım biraz asus seviyesine geldi ancak asus hala daha doğru renkler veriyor.MSI olanı bende almayı düşünüyorum da herhangi bir sorun yaşadınız mı acaba?
Hocam şöyle ki OLED G6 aldım arada epey fark var IPS panele göre yalnız arkadaşımdan aldığım ASUS 27 inç 265 Hz IPS panel bir monitör var onunla kıyasladım ancak ASUS'un renk doğruluğu açık ara ile önde yani g6'yı da geçiyor g8'i de elimdeki G6 monitörü sattım G8 4K 240Hz'e geçtim ancak bu qd-OLED monitör ayarlarını falan kurcaladım renk sıcaklığını, parlaklılığı netliği vs ayarladım biraz ASUS seviyesine geldi ancak ASUS hala daha doğru renkler veriyor.
Ancak günün sonunda yine OLED kullanırdım sebebi ise aşırı canlı cam gibi bir görüntü sunması sanırım OLED monitörlerle ilgili okuduğum en iyi yorum "camın arkasındaki canlı bir görüntüyü izliyor gibisiniz" budur çünkü gerçekten OLED'in arkasında sanki canlı bir dünya var o yönden aşıı iyi ve OLED'den gözünüzü IPS panele çevirince böyle cansız yaşamayan bir dünyaya baktığınızı çok net hissediyorsunuz.
Hocam şöyle ki OLED G6 aldım arada epey fark var IPS panele göre yalnız arkadaşımdan aldığım ASUS 27 inç 265 Hz IPS panel bir monitör var onunla kıyasladım ancak ASUS'un renk doğruluğu açık ara ile önde yani g6'yı da geçiyor g8'i de elimdeki G6 monitörü sattım G8 4K 240Hz'e geçtim ancak bu qd-OLED monitör ayarlarını falan kurcaladım renk sıcaklığını, parlaklılığı netliği vs ayarladım biraz ASUS seviyesine geldi ancak ASUS hala daha doğru renkler veriyor.
Ancak günün sonunda yine OLED kullanırdım sebebi ise aşırı canlı cam gibi bir görüntü sunması sanırım OLED monitörlerle ilgili okuduğum en iyi yorum "camın arkasındaki canlı bir görüntüyü izliyor gibisiniz" budur çünkü gerçekten OLED'in arkasında sanki canlı bir dünya var o yönden aşıı iyi ve OLED'den gözünüzü IPS panele çevirince böyle cansız yaşamayan bir dünyaya baktığınızı çok net hissediyorsunuz.
Hocam ben de aynı monitörü almayı düşünüyorum da bu oledlerdeki text clarity mevzusuna takıldım çok. Sadece oyun oynamak dışında internette twitterda vs de çok gezerim. Metinlerin etrafındaki fringing ne kadar fazla benim için önemli bir konu. Youtube ve twitter'dayken bir ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?Genel olarak evet, qd OLED biraz daha iyi. Modelden modele göre de değişkenlik gösterebilir.
OLED'ler 10 yıllık oyunu bile güzel gösterebiliyor. Ekran görüntüsünden pek belli olmuyor ama Witcher gibi oyunlarda çok iyi oluyor.
Eki Görüntüle 2513201
Eki Görüntüle 2513212
Eki Görüntüle 2513214
Eki Görüntüle 2513215
Eki Görüntüle 2513216
Gigabyte'ın 4k versiyonu bayağı ucuzlamış. Onu almak daha mantıklı. Metin netliği çok daha iyi olacaktır.Hocam ben de aynı monitörü almayı düşünüyorum da bu oledlerdeki text clarity mevzusuna takıldım çok. Sadece oyun oynamak dışında internette twitterda vs de çok gezerim. Metinlerin etrafındaki fringing ne kadar fazla benim için önemli bir konu. Youtube ve twitter'dayken bir ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?
cok sağolun hocam, ona da bir bakayım.Gigabyte'ın 4k versiyonu bayağı ucuzlamış. Onu almak daha mantıklı. Metin netliği çok daha iyi olacaktır.
Eki Görüntüle 2552831
Eki Görüntüle 2552832
Eki Görüntüle 2552833
Bu model TR'ye yeni gelmiş. İncelemesini paylaşıcam gün içinde ama kronik bir sorunu var mı bilmiyorum.cok sağolun hocam, ona da bir bakayım.
HDMI 2.0 kullanıyor sanırım, PS5’te VRR kullanamayız bu monitörde herhalde. 20 bin tl’ye olması gerekir bence, benim için önemli bir konu konsol performansı. Ayrıca mini-ledlerle alakalı hiçbir bilgim yok, incelemenizi bekliyorum.Bu model TR'ye yeni gelmiş. İncelemesini paylaşıcam gün içinde ama kronik bir sorunu var mı bilmiyorum.
![]()
Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i Monitör
Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i Monitör P27QBA-RGPGL detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
Renk gamutu, kontrast oranı, parlaklık, metin netliği, tepki süresi vb konularda oldukça iyi iş çıkartıyor. VRR titremesi fark edilir düzeyde değil. Yüksek PWM var, çoğu kişinin fark etmeyeceği düzeyde ama hassassanız sorun olabilir. Satıcıyı biraz araştırdığımda (nesiltech) antalyada mağazaları olduğunu öğrendim. İnternetteki mağaza puanı da gayet yüksek. Yorumlarda olumlu. Güvenilir gözüküyor. İPS olduğu için yanma sorunu da çok şanssız değilseniz olmaz.
Rehberi yaptım, bakabilirsiniz.HDMI 2.0 kullanıyor sanırım, PS5’te VRR kullanamayız bu monitörde herhalde. 20 bin tl’ye olması gerekir bence, benim için önemli bir konu konsol performansı. Ayrıca mini-ledlerle alakalı hiçbir bilgim yok, incelemenizi bekliyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.