OLED monitör alınır mı?

Bütçe
22000
Bu konu da bu modeli tartışıyorduk.

Hocam konuya baktım bahsettiğiniz ASUS monitörün gelme olasılığı var mı? Beklemeye değer mi?

Hocam konuya baktım bahsettiğiniz ASUS monitörün gelme olasılığı var mı? Beklemeye değer mi?

ASUS'un bazı problemleri vardı, ASUS yeni kaplamalı (true Black glossy XG27AQDMg) versiyonunu çıkardı. TR'ye ne zaman gelir bilmiyorum. Tek fark kaplama. 2.nesil panel var bu modelde ama 3.nesil teknolojileri de mevcut. Dell modele göre tek eksisi 2.nesil olması. İki markanın da 4.nesil panelleri çıktı fakat asusun bu modeli 2.nesil. Dell ise 3.nesil panel kullanıyor. Farklı panel tipleri ama nesil farkı var.

Panel tipinden dolayı farklılıklar var.

AW2725D
Aşırı yüksek renk gamutu (hdr için çok iyi ama sdr için yer yer sorun oluyor) çözümü var.
Nispeten iyi metin netliği
Daha iyi yansıma işleme ve daha net görüntü.
Işık alan ortamda siyahlar gri tonlarına döner (yine siyah olur fakat gözle görülür kayıp olur)
Işık alan ortamda ekran mor tonuna döner (kullanım esnasında fark edilmez ama fotoğraf ve videolarda aşırıymış gibi gözükür)

XG27AQDMG eski nesil glossy kaplamalı versiyon

Siyahlar ışık alan ortamda grileşir fakat qd oled kadar kayıp yaşamaz. Gündüz vakti iki panel arasındaki siyah farkını fark edersiniz.
Ekran da morluk sorunu olmaz.
Black chrominance overshoot sorunu var.
Metin netliği kötü.
Gradyan performansında sorunlar var
Renk gamutu QD oled'den daha zayıf
Eski nesil panel
Renk doğruluğu, gamma vs biraz daha zayıf
Yansıma işlemesi kötü, bir miktar bulanıklık var (bulanıklık fazla olmadığı için fark etmeyebilirsiniz) Yan yana koymadığınız sürece sorun olmaz

ASUS'un bazı problemleri vardı, ASUS yeni kaplamalı (true Black glossy XG27AQDMg) versiyonunu çıkardı. TR'ye ne zaman gelir bilmiyorum. Tek fark kaplama. 2.nesil panel var bu modelde ama 3.nesil teknolojileri de mevcut. Dell modele göre tek eksisi 2.nesil olması. İki markanın da 4.nesil panelleri çıktı fakat ASUS'un bu modeli 2.nesil. Dell ise 3.nesil panel kullanıyor. Farklı panel tipleri ama nesil farkı var.

Panel tipinden dolayı farklılıklar var.

AW2725D
Aşırı yüksek renk gamutu (HDR için çok iyi ama sdr için yer yer sorun oluyor) çözümü var.
Nispeten iyi metin netliği
Daha iyi yansıma işleme ve daha net görüntü.
Işık alan ortamda siyahlar gri tonlarına döner (yine siyah olur fakat gözle görülür kayıp olur)
Işık alan ortamda ekran mor tonuna döner (kullanım esnasında fark edilmez ama fotoğraf ve videolarda aşırıymış gibi gözükür)

XG27AQDMG eski nesil glossy kaplamalı versiyon

Siyahlar ışık alan ortamda grileşir fakat qd OLED kadar kayıp yaşamaz. Gündüz vakti iki panel arasındaki siyah farkını fark edersiniz.
Ekran da morluk sorunu olmaz.
Black chrominance overshoot sorunu var.
Metin netliği kötü.
Gradyan performansında sorunlar var
Renk gamutu QD OLED'den daha zayıf
Eski nesil panel
Renk doğruluğu, gamma vs biraz daha zayıf
Yansıma işlemesi kötü, bir miktar bulanıklık var (bulanıklık fazla olmadığı için fark etmeyebilirsiniz) Yan yana koymadığınız sürece sorun olmaz

G6 OLED'e zor bütçe çıkardım ancak biraz daha bekleyip bütçe artırmaya değer mi peki

G6 OLED'e zor bütçe çıkardım ancak biraz daha bekleyip bütçe artırmaya değer mi peki.

Kaplama için 3-4K fark verilebilir. AW2725D ve ASUS parlak kaplama kullanıyor. ASUS ve Dell arasında bir seçim yapacaksanız burada tercihler ortaya çıkıyor. Sizin için artı ve eksileri belirttim. Işık alan bir ortamda kullanıyorsanız ASUS daha iyi olacaktır; fakat ışık alan bir ortamda bulunmuyorsanız Dell daha mantıklı. Tabii bir de ASUS'un ne zaman geleceği belli değil.

Bu dediğim eski kaplamalı versiyon için geçerli. Yeni kaplamalı versiyon gelirse Dell'den her halükârda daha mantıklı olacaktır. Yalnız Asusun eski nesil panel kullandığını unutmamak gerek. Bunu bilerek tercih edin. 4.nesil çıkmışken 2.nesil W-oled alıcaksınız.

Kaplama için 3-4K fark verilebilir. AW2725D ve ASUS parlak kaplama kullanıyor. ASUS ve Dell arasında bir seçim yapacaksanız burada tercihler ortaya çıkıyor. Sizin için artı ve eksileri belirttim. Işık alan bir ortamda kullanıyorsanız ASUS daha iyi olacaktır; fakat ışık alan bir ortamda bulunmuyorsanız Dell daha mantıklı. Tabii bir de ASUS'un ne zaman geleceği belli değil.

Bu dediğim eski kaplamalı versiyon için geçerli. Yeni kaplamalı versiyon gelirse Dell'den her halükârda daha mantıklı olacaktır. Yalnız ASUS'un eski nesil panel kullandığını unutmamak gerek. Bunu bilerek tercih edin. 4.nesil çıkmışken 2.nesil W-OLED alacaksınız.

Kusura bakmayın ama çok fazla etken var 22K bütçem var şu anlık idareten bir monitör alıp ileride OLED'e yönelmek mi yoksa şu an OLED almak mı?

Kusura bakmayın ama çok fazla etken var 22K bütçem var şu anlık idareten bir monitör alıp ileride OLED'e yönelmek mi yoksa şu an OLED almak mı?
4k'ya H25T7 alıp idare ettikten sonra XG27AQWMG almak. Bu model XG27AQDMG'den bariz üstün. Yeni çıktı TR'ye ne zaman gelir bilmiyorum.
Desktop Screenshot 2025.09.06 - 12.14.10.49.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı