OLED monitör önerisi

Bütçe
40000
Maalesef TR'de fiyatlar hep artmaya meyilli fakat yeni nesilde ciddi farklar olacaksa beklemek mantıklı gibi geldi en azından tanıtıma kadar beklemek 20 günde bir şey kaybettirmez gibi şu anlık. Almışken kaliteli son teknoloji olmasını istiyorum ki uzun süre kullanabileyim. Bir de OLED olduğu için yanma vs hep düşündürüyor. Yeni nesilde muhtemelen o açıdan da gelişme olmuştur diye düşünüyorum. Bütçe konusu da şöyle ben dediğim gibi biraz TV amaçlı kullanacağım o sebeple 35-40 bine kadar ideal gibi geliyor fakat daha yukarısına çıkarsam da TV fiyatlarına çıkıyoruz bu sefer de monitöre o kadar para vermek mantıksız gibi gelmeye başlıyor. Yani örneğin 60 bin vereceksem monitöre vermem gider OLED TV alırım yani. Odamda çok yer kaplamasın ve o kadar para vermeyeyim hem hibrit de kullanırım PC-TV şeklinde diye OLED düşündüm. Fakat o konuda da doğru mu yapıyorum emin değilim hala. Amacım en kaliteli keyifli şekilde dizi, film sinema keyfi yaşamak. Tablet de düşündüm fakat onların ekranı küçük yakından izlemek göz yorar gibi geldi.

Bende ayni ikilemde kalip iki ay once monitor satin aldim. Seni cok iyi anliyorum. Evet yeni nesil paneller daha parlak daha uzun omurlu olacaklar cok buyuk ihtimalle. Satin alinabilir olacaklari zamana kadar bu ulkede beklemek kumar olur. Tanitildiklarinda a evet daha iyimis diyeceksin her halukarda ama zamani gelince satin alabilecek misin? Asil soru bu. OLED TV'lerinde fiyatlari artacak. Almak istedigin seyler daha ulasilmaz hale gelebilir, iyi dusun.

Bende ayni ikilemde kalip iki ay once monitor satin aldim. Seni cok iyi anliyorum. Evet yeni nesil paneller daha parlak daha uzun omurlu olacaklar cok buyuk ihtimalle. Satin alinabilir olacaklari zamana kadar bu ulkede beklemek kumar olur. Tanitildiklarinda a evet daha iyimis diyeceksin her halukarda ama zamani gelince satin alabilecek misin? Asil soru bu. OLED TV'lerinde fiyatlari artacak. Almak istedigin seyler daha ulasilmaz hale gelebilir, iyi dusun.
Haklısın hocam. Gerçekten ülkede bir şeyi almak için beklemek çoğunlukla kaybettiriyor fakat biraz kararsızım bu konuda. Dediğim gibi dizi, film sinema mantığıyla en mantıklı cihazı almayı düşünüyorum. İlk oled monitörler düşündüm vazgeçtim, sonra oled tablet düşündüm ondan da hala kararsızım ama vazgeçtim gibi. Şuan en mantıklısı monitör gibi geldi. Tv box alıp uzaktan kontrol edebilirim diye düşündüm. TV de odaya fazla büyük gelir diye monitörde karar kıldım ama hangi cihazda en ideal dizi film sinema keyfi olur hangi cihazın ekran görüntü kalitesi daha iyi olur açıkçası kestiremiyorum. Normalde sabırsız biriyim monitörde %100 karar kılsam beklemek hiç istemem aslında ama bu çekinceler de var.
Bir de dediğim gibi şu ultra wide ile 16:9 da düşündürdü. Filmlerin formatı 21:9 a uygun oluyormuş o yüzden mantıklı geldi ama bir yandan da dizi ve genel içerikler 16:9 falan derken iyice kafam karıştı. Yine bir de 27 inç ıps asus monitörüm var 5-6 bin lira eder herhalde şuan. 7-8 katı para verip alacağım monitörün ondan çok devasa farkları olacak mı acaba olmazsa o kadar para verdiğime pişman olur muyum onu da düşünüyorum hatta.

Siz ne almıştınız hocam ve memnun musunuz?

Pc oyunlarında bile bazen yeri geliyor doğal desteği olmayabiliyor bu arada bilgin olsun. Kendin bakman lazım.

Hocam benim 1. önceliğim dizi, film izleme amaçlı kullanmak. 2. önceliğim ise hikayeli oyunlar rdr2, witcher 3, god of war tarzı oyunlar oynamak. Bir de fifa oynarım.
Bunlar dışında iş, rekabetçi oyunlar gibi kullanımım olmayacak. Hatta tv gibi kullanmak daha pratik olsun diye tv box alıp kumandayla yataktan kontrol etme gibi bir düşüncem de olacak. Bu sebeple 16:9 mu 21:9 mu daha iyi olur bilemedim. 21:9 film formatı oluyormuş o cazip geldi ama dizi ve normal içerikler 16:9 oluyor. O da arada bıraktı beni açıkçası. Günlük tv kanalları izlemem ya netflix, hbo tarzı uygulamalardan yabancı dizi ya da sinema filmleri izliyorum.

Haklısın hocam. Gerçekten ülkede bir şeyi almak için beklemek çoğunlukla kaybettiriyor fakat biraz kararsızım bu konuda. Dediğim gibi dizi, film sinema mantığıyla en mantıklı cihazı almayı düşünüyorum. İlk OLED monitörler düşündüm vazgeçtim, sonra OLED tablet düşündüm ondan da hala kararsızım ama vazgeçtim gibi. Şu an en mantıklısı monitör gibi geldi. TV box alıp uzaktan kontrol edebilirim diye düşündüm. TV de odaya fazla büyük gelir diye monitörde karar kıldım ama hangi cihazda en ideal dizi film sinema keyfi olur hangi cihazın ekran görüntü kalitesi daha iyi olur açıkçası kestiremiyorum. Normalde sabırsız biriyim monitörde %100 karar kılsam beklemek hiç istemem aslında ama bu çekinceler de var.
Bir de dediğim gibi şu Ultra wide ile 16:9 da düşündürdü. Filmlerin formatı 21:9 a uygun oluyormuş o yüzden mantıklı geldi ama bir yandan da dizi ve genel içerikler 16:9 falan derken iyice kafam karıştı. Yine bir de 27 inç IPS ASUS monitörüm var 5-6 bin lira eder herhalde şu an. 7-8 katı para verip alacağım monitörün ondan çok devasa farkları olacak mı acaba olmazsa o kadar para verdiğime pişman olur muyum onu da düşünüyorum hatta.

Siz ne almıştınız hocam ve memnun musunuz?

Ben 1 yil Samsung 55 inc MiniLED monitor kullandiktan sonra Gigabyte FO32U2 model OLED monitore gectim ve evet gayet memnunum. Su ultrawide mevzusunu kafandan sil, 45 inc aliyor olsan bir şey demeyecegim, 2 inc daha genis diye o kadar eksiklige para odemek akil isi degil.

Ben 1 yil Samsung 55 inc MiniLED monitor kullandiktan sonra Gigabyte FO32U2 model OLED monitore gectim ve evet gayet memnunum. Su ultrawide mevzusunu kafandan sil, 45 inc aliyor olsan bir şey demeyecegim, 2 inc daha genis diye o kadar eksiklige para odemek akil isi degil.
Şuanki ultrawideları almam hocam zaten siz onlar eski nesil dedikten sonra. Yeni çıkacak olan 4. nesil ultrawideları düşünürüm eğer iyi bir model fiyat olursa. Fakat normal 16:9 lara göre ekstra pahalı oluyolarsa bilemiyorum tabi. Benim amacım bu fiyatlara 32-34 inç civarlarında bir monitör almak.
Hocam 55 inç tvyi monitör olarak kullanmak nasıl bir deneyimdi bu arada? Sizde mi dizi, film vs. izleme amaçlı o kadar büyük ekran kullandınız? Bir de miniled tv de kullanmış biri olarak sorayım monitörlerin tvlerden eksiği var mı ekran görüntüsü kalitesi gibi konularda? Yani dizi, film falan izlerken TV nin boyut dışında bir artısı oluyor mu? Ben o boyut farkını mesafeyle kapatacağım çünkü 55 inçi 2-2.5 metreden izlemek yerine 32 inçi 1 metrede izlemek şeklinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu anki ultrawideları almam hocam zaten siz onlar eski nesil dedikten sonra. Yeni çıkacak olan 4. nesil ultrawideları düşünürüm eğer iyi bir model fiyat olursa. Fakat normal 16:9lara göre ekstra pahalı oluyolarsa bilemiyorum tabii. Benim amacım bu fiyatlara 32-34 inç civarlarında bir monitör almak.
Hocam 55 inç TV'yi monitör olarak kullanmak nasıl bir deneyimdi bu arada? Sizde mi dizi, film vs. izleme amaçlı o kadar büyük ekran kullandınız? Bir de MiniLED TV de kullanmış biri olarak sorayım monitörlerin TV'lerden eksiği var mı ekran görüntüsü kalitesi gibi konularda? Yani dizi, film falan izlerken TV'nin boyut dışında bir artısı oluyor mu? Ben o boyut farkını mesafeyle kapatacağım çünkü 55 inçi 2-2.5 metreden izlemek yerine 32 inçi 1 metrede izlemek şeklinde.

Benım kullandıgım TV degıl gecekten monıtordu. 🙂

Yenı cıkacak panellerın ultrawıde seceneklerı olup olmayacagını bılemeyız haberın olsun.

4K cozunurluk ıcın yakın mesafede ust sınır 55 ınc cunku pıksel yogunlugu 80 PPI'ya denk gelıyor. Mesafelı kullanımda 65 ınc e kadar 4K kullanılabılır. Kullandıgım sure boyunca buyuk keyıf aldım, 1500 nıt tepe parlaklıgına sahıptı ve 600-700 nıt cıvarında tam ekran parlaklık saglayabılıyordu.

Senın de dedıgın gıbı aldıgım 32 ınc OLED arkasına hareketlı kollardan taktım ve olabıldıgınce yakından kullanıyorum, boyut bu sekılde sorun olmaktan cıkıyor.

55 ınc 4K-27 ınc 1080p keskınlıgı sunuyor. Kafandakı soru ısaretını gıdermek ıcın eklemek ıstedım.

Son düzenleme:

Çok teşekkürler. İkisi de güzel gözüküyor. İçerik 16:9 olunca 32 inç, 21:9 olunca haliyle 34 inç öne çıkıyor. Sanırım en çok hangi içerikte kullanacağıma karar vermem lazım. Fakat ikisi de güzel duruyor. 32 inçin dikey olarak daha büyük olması da hoşuma gitti. 34 inçin genişliği de çok güzel oluyor 21:9 içeriklerde.
En iyisi CES 2026 bekleyip yeni tanıtılacak monitörleri takip etmek gibi duruyor.

Benım kullandıgım TV degıl gecekten monıtordu. 🙂

Yenı cıkacak panellerın ultrawıde seceneklerı olup olmayacagını bılemeyız haberın olsun.

4K cozunurluk ıcın yakın mesafede ust sınır 55 ınc cunku pıksel yogunlugu 80 PPI'ya denk gelıyor. Mesafelı kullanımda 65 ınc e kadar 4K kullanılabılır. Kullandıgım sure boyunca buyuk keyıf aldım, 1500 nıt tepe parlaklıgına sahıptı ve 600-700 nıt cıvarında tam ekran parlaklık saglayabılıyordu.

Senın de dedıgın gıbı aldıgım 32 ınc OLED arkasına hareketlı kollardan taktım ve olabıldıgınce yakından kullanıyorum, boyut bu sekılde sorun olmaktan cıkıyor.

55 ınc 4K-27 ınc 1080p keskınlıgı sunuyor. Kafandakı soru ısaretını gıdermek ıcın eklemek ıstedım.
Hocam harikaymış senin 55 inç cidden monitörmüş hahahah. Neden değiştirdin oled panel isteği için mi yoksa fazla mı büyük geldi veya ppi değeri düşük kaldığı için mi?
32 inç oledi kolla tam benim düşündüğüm gibi kullanmanız da güzelmiş o şekilde 55 inçe göre daha yakınlaştırıp görüş açısını da doldurabiliyorsunuz o da mantıklı ve oled + ppi değeri daha yüksek bir monitör deneyimi oluyor yani.

Hocam peki uzaktan kullanım için var mı önerin? Benim senaryo yatağın ucunun hemen bitiminde masam var oraya monitörü koyup yatakta kullanırken kolla yatağa çevirip uzatmak olabildiğince. Bu şekilde 120 cm e kadar gelebiliyor sanırım. Uzaktan da kablosuz klavye mouse veya tvbox alıp kumandayla kullanım düşüncesi var ama daha iyi fikirler olabilir belki.

Sizin monitör bu arada bu attığınız samsungtan iyi miydi baktım da stok yok gözüküyor siz ne kadara almıştınız? Memnun musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı