OLED monitör önerisi

Bütçe
40000
Almak ıstedıgının akıllı ozellıklerı ekstraya gırıyor. 44 bıne satılandan ıyı yanı 🙂. Baska da onemlı fark yok.

Eki Görüntüle 2621932

3. nesil cihazlarda boyle sayaclar olur. Onun goruntusunu iste. Ne kadar calistigini, 4 saatte bir yapilmasi gereken piksel yenilemenin kac defa yapildigini ogrenmis oluruz.
aa çok sağol hocam çok yardımcı oldun. Bu çalışma süresi olması çok iyiymiş onu isteyeyim hemen ona göre az mı çok mu anlarız.

Almak ıstedıgının akıllı ozellıklerı ekstraya gırıyor. 44 bıne satılandan ıyı yanı 🙂. Baska da onemlı fark yok.

Eki Görüntüle 2621932

3. nesil cihazlarda boyle sayaclar olur. Onun goruntusunu iste. Ne kadar calistigini, 4 saatte bir yapilmasi gereken piksel yenilemenin kac defa yapildigini ogrenmis oluruz.
403 saatmiş hocam. Nasıl sizce iyi bir süre mi?

Son düzenleme:
Gayet iyi, attigim gorsel bana aitti. Ekim'in 10 nundan bu yana 487 saat kullanmisim ben.
Yani senin 2 aydaki süren o monitörün 5 aydaki süresinden daha fazla 😄. 5 ay 150 gün desen günde 2.6 saat aşağı yukarı açık kalmış demek oluyor. Bana da iyi bir süre gibi geldi. O zaman alıyorum hocam eğer anlaşabilirsek.

Almaya gittiğimde kısa basit bir test vs var mı yapabileceğim ekranda panelde bir sorun olup olmadığını anlayabilmek için? Çok anlamıyorum bu işlerden ölü piksel, yanma vs.

Ekran kaplamaları kolay cızılıyor, dırek ısık vuracak sekılde ekranı ıncelersın. Sagına soluna ıyıce bak, fızıksel darbe olmasın. Fızıksel bır sorun yoksa garantısı devam ettıgı ıcın sorun yasarsan halledılır. Pıksel testınden sonra sıyaha yakın grı tonlarında bır sey acıp yanık var mı dıye ınceleyebılırsın. Oled grı tonlarında cızgı cızgı gorunebılır bu normaldır. Bır sorun varsa en ıyı grı tonlarında bellı oluyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Foto bana aıt degıl, fotoda goruntu patlamıs ama kabaca grı tonları boyle gorunebılır yanı.

Ekran kaplamaları kolay cızılıyor, dırek ısık vuracak sekılde ekranı ıncelersın. Sagına soluna ıyıce bak, fızıksel darbe olmasın. Fızıksel bır sorun yoksa garantısı devam ettıgı ıcın sorun yasarsan halledılır. Pıksel testınden sonra sıyaha yakın grı tonlarında bır sey acıp yanık var mı dıye ınceleyebılırsın. Oled grı tonlarında cızgı cızgı gorunebılır bu normaldır. Bır sorun varsa en ıyı grı tonlarında bellı oluyor.

Eki Görüntüle 2622712

Foto bana aıt degıl, fotoda goruntu patlamıs ama kabaca grı tonları boyle gorunebılır yanı.
Anladım hocam çok teşekkürler. Piksel testi yaparım sonrasında gri renk açıp tam ekranda incelerim. Bu fotoğraftaki ekranda bir sıkıntı yok mu o zaman? Bu dikey çizgiler normal mi yani?
Onun dışında sağ tarafı biraz daha koyu gibi ama fotoğrafta mı öyle çıkmış bilemedim.
Yanma falan varsa bariz belli olur mu?
400 saatte olması pek muhtemel değildir ama sanırım değil mi?

Anladım hocam çok teşekkürler. Piksel testi yaparım sonrasında gri renk açıp tam ekranda incelerim. Bu fotoğraftaki ekranda bir sıkıntı yok mu o zaman? Bu dikey çizgiler normal mi yani?
Onun dışında sağ tarafı biraz daha koyu gibi ama fotoğrafta mı öyle çıkmış bilemedim.
Yanma falan varsa bariz belli olur mu?
400 saatte olması pek muhtemel değildir ama sanırım değil mi?

Kullanim suresi ile birlikte nasıl kullanildigi da onemli. Aslinda senin de dedigin gibi ureticiler her kullanim senaryosunda 3 yili garanti ediyor, yanik olma ihtimali cok dusuk. Gri tonlarinda evet cizgi cizgi gorunmesi normal, OLED'lerde boyle simdilik. YouTube'tan OLED yanigiyla ilgili icerikleri izle, incelerken ne gormen gerektigini anlarsin. Kolay gelsin.

@Novelist @bluerr @arda505
Merhabalar, bahsettiğim Samsung G8 G80SD monitörü aldım 5 aylık 400 saat kullanılmış. Kutusu faturası tüm kutu içeriği vs vardı. Dün kurdum f80 koluyla kullanıyorum. Smart tv özelliği de çok hoşuma gitti şuan her şey iyi fakat bendeki ASUS 2K VG27AQZ ekranıyla bir kıyas yapmak istedim. Şu meşhur LG ' nin oled videosunu açtım burada şey dikkatimi çekti bu balın aktığı sahne falan sanki ASUS monitörde daha iyi gibi bunu anlayamadım. Yani oled tabi siyahlarda bariz belli ediyor kendini ama renk canlılığında daha iyi gibi geldi asus ıps olan monitör. Bu normal mi? Yani 6-7 kat fiyatı olan üründen daha iyi renkler vermesi çok mantıklı gelmedi bana bu mümkün mü? Hem hdr açıp hem hdr kapalı denedim samsung oledi, 2 türlü de ıps renkleri daha güzel geldi bana.

Merhabalar, bahsettiğim Samsung G8 G80SD monitörü aldım 5 aylık 400 saat kullanılmış. Kutusu faturası tüm kutu içeriği vs vardı. Dün kurdum f80 koluyla kullanıyorum. Smart tv özelliği de çok hoşuma gitti şuan her şey iyi fakat bendeki ASUS 2K VG27AQZ ekranıyla bir kıyas yapmak istedim. Şu meşhur LG ' nin oled videosunu açtım burada şey dikkatimi çekti bu balın aktığı sahne falan sanki ASUS monitörde daha iyi gibi bunu anlayamadım. Yani oled tabi siyahlarda bariz belli ediyor kendini ama renk canlılığında daha iyi gibi geldi asus ıps olan monitör. Bu normal mi? Yani 6-7 kat fiyatı olan üründen daha iyi renkler vermesi çok mantıklı gelmedi bana bu mümkün mü? Hem hdr açıp hem hdr kapalı denedim samsung oledi, 2 türlü de ıps renkleri daha güzel geldi bana.
Ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama fotoğraf yükledim. Soldaki samsung oled, sağdaki asus ıps.

Dosya Ekleri

• IMG_0199.jpeg
    IMG_0199.jpeg
    267 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_0200.jpeg
    IMG_0200.jpeg
    172,2 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_0201.jpeg
    IMG_0201.jpeg
    199,8 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_0202.jpeg
    IMG_0202.jpeg
    173,5 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_0203.jpeg
    IMG_0203.jpeg
    160,1 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
OLED de renk ayarlarina bak. Sgrb modunda falan olabilir. Hazir renk kalibrasyonu yapilmis ayarlara alisik degil gozlerimiz. HDR de renkler yine native de ki gibi doygun olmaz. Ben native kendi ayarlarimla doygun renklerde kullanıyorum. Genel kullanimi mi da ayrintili yazacagim musait olunca. Siyah arka plan otomatik gizlenen baslat cubugu vs.

Merhaba, bahsettiğim Samsung G8 G80SD monitörü aldım 5 aylık 400 saat kullanılmış. Kutusu faturası tüm kutu içeriği vs vardı. Dün kurdum F80 koluyla kullanıyorum. Smart TV özelliği de çok hoşuma gitti şu an her şey iyi fakat bendeki ASUS 2K VG27AQZ ekranıyla bir kıyas yapmak istedim. Şu meşhur LG'nin OLED videosunu açtım burada şey dikkatimi çekti bu balın aktığı sahne falan sanki ASUS monitörde daha iyi gibi bunu anlayamadım. Yani OLED tabii siyahlarda bariz belli ediyor kendini ama renk canlılığında daha iyi gibi geldi ASUS IPS olan monitör. Bu normal mi? Yani 6-7 kat fiyatı olan üründen daha iyi renkler vermesi çok mantıklı gelmedi bana bu mümkün mü? Hem HDR açıp hem HDR kapalı denedim Samsung OLED'i, 2 türlü de IPS renkleri daha güzel geldi bana.

Ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama fotoğraf yükledim. Soldaki Samsung OLED, sağdaki ASUS IPS.

Attigin gorsellerden OLED'in ne kadar iyi oldugunu anliyorum. 🙂

OLED de biraz daha doygun renklerle tam istedigin hale gelecek.

Son düzenleme:
Merhaba, bahsettiğim Samsung G8 G80SD monitörü aldım 5 aylık 400 saat kullanılmış. Kutusu faturası tüm kutu içeriği vs vardı. Dün kurdum F80 koluyla kullanıyorum. Smart TV özelliği de çok hoşuma gitti şu an her şey iyi fakat bendeki ASUS 2K VG27AQZ ekranıyla bir kıyas yapmak istedim. Şu meşhur LG'nin OLED videosunu açtım burada şey dikkatimi çekti bu balın aktığı sahne falan sanki ASUS monitörde daha iyi gibi bunu anlayamadım. Yani OLED tabii siyahlarda bariz belli ediyor kendini ama renk canlılığında daha iyi gibi geldi ASUS IPS olan monitör. Bu normal mi? Yani 6-7 kat fiyatı olan üründen daha iyi renkler vermesi çok mantıklı gelmedi bana bu mümkün mü? Hem HDR açıp hem HDR kapalı denedim Samsung OLED'i, 2 türlü de IPS renkleri daha güzel geldi bana.

Ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama fotoğraf yükledim. Soldaki Samsung OLED, sağdaki ASUS IPS.

Görüntü ayarını doğal olarak kullanıyorsun değil mi? IPS olan çok kötü gözüküyor, renkler aşırı kötü. Aşırı doygunluk benim gözüme kötü geliyor. Yapay bir doygunluk var ASUS'ta.

Renk ayarım doğaldı ve hem windowstan hdr açıp hem de hdr kapalı açtım bu videoyu. Bana ıpsteki renkler daha canlı geldi attığım fotoğraflarda da örneğin bal rengi oled de sarı ama ıps de böyle tam bal rengi gibi turuncu gözüküyor. Biraz daha canlı olmalıydı sanki. Renk ayarlarını tam yapamadım biraz karşık hdr açınca sabit standart moda geçiyor falan. Nasıl ayarlamam gerekiyor araştıracağım yine. Sanırım standart kalibrasyonlu ayarlar kötü oluyor. Rtings incelemesinde de düşük puan verilmiş renk doğruluğu kısmında hem kalibrasyon öncesi hem sonrası diye. Onu da anlamadım ilginç ama bu asus tuf vg27aqz modelinin renk doğruluğuna samsunga göre daha yüksek puan verilmiş. Bu çok şaşırttı.

Bir de giriş bağlantıları önemli mi sizce? Dp mi hdmi mi bağlamalıyım?
Bir de bu dp ve hdmi ın 1.4, 2.1 falan olup olmadığını nasıl anlayacağız?

Bir de son olarak k400 plus kablosuz klavye+trackpad modeli var bende bunu hem pcyi uzaktan kullanmak hem de monitörde akıllı tv kısmına geçtiğim zaman kullanmak istiyorum. Usb dongle ını pcye takınca pc, monitöre takınca da smart tv kısmında çalışıyor. İkisinde aynı anda kullanbilme şansım var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı