Renk ayarım doğaldı ve hem Windows'tan HDR açıp hem de HDR kapalı açtım bu videoyu. Bana IPS'teki renkler daha canlı geldi attığım fotoğraflarda da örneğin bal rengi OLED de sarı ama IPS de böyle tam bal rengi gibi turuncu gözüküyor. Biraz daha canlı olmalıydı sanki. Renk ayarlarını tam yapamadım biraz karşık HDR açınca sabit standart moda geçiyor falan. Nasıl ayarlamam gerekiyor araştıracağım yine. Sanırım standart kalibrasyonlu ayarlar kötü oluyor. Rtings incelemesinde de düşük puan verilmiş renk doğruluğu kısmında hem kalibrasyon öncesi hem sonrası diye. Onu da anlamadım ilginç ama bu ASUS TUF VG27AQZ modelinin renk doğruluğuna Samsung'a göre daha yüksek puan verilmiş. Bu çok şaşırttı.
Bir de giriş bağlantıları önemli mi sizce? DP mi HDMI mi bağlamalıyım?
Bir de bu DP ve HDMI'ın 1.4, 2.1 falan olup olmadığını nasıl anlayacağız?
Bir de son olarak K400 Plus kablosuz klavye+trackpad modeli var bende bunu hem PC'yi uzaktan kullanmak hem de monitörde akıllı TV kısmına geçtiğim zaman kullanmak istiyorum. USB dongleını PC'ye takınca PC, monitöre takınca da Smart TV kısmında çalışıyor. İkisinde aynı anda kullanbilme şansım var mı?
Monitoru HDMI 2.1 uzerinden bagla, bant genisligi daha yuksek. Kablosuz klavyeni ikisine ayni anda baglayamazsin.